Την γευτήκαμε στο όμορφο Λιμένι και σας την παρουσιάζουμε. Μια -κατά τα φαινόμενα- απλή πατατοσαλάτα που μεταμορφώνεται σε γευστική έκπληξη. Μας άρεσε πολύ ο τρόπος που έδεσαν οι πατάτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι, οι μαύρες Μανιάτικες ελιές και οι μικρές πράσινες (ματσες). Αυτό, όμως, που κάνει τη διαφορά είναι τα κομματάκια πορτοκαλιού και ο ζωμός από ξύδι, ελαιόλαδο, αλάτι (από την Τραχήλα) και πιπέρι όλα καλά χτυπημένα μαζί . Το στοιχείο που δίνει την τελική έκρηξη είναι η ρίγανη Ταϋγέτου. Τόσο, όσο χρειάζεται για να δώσει την οριστική μορφή σ’ αυτό το απρόσμενο πιάτο.

ΥΛΙΚΑ

4 μέτριες πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια

2 πορτοκάλια κομμένα σε μικρά κομμάτια

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

7 μαύρες Μανιάτικες ελιές και 10 μικρές  πράσινες

½ κούπα ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας ξύδι

Ρίγανη (Ταΰγετου)

Αλάτι(αφρινα)

πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις πατάτες  για 10-15 λεπτά. Τις  κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις τοποθετούμε σε μια γαβάθα. Προσθέτουμε τα κομματάκια πορτοκαλιού, τις ελιές και το κρεμμύδι.

Σε ένα ποτήρι αναμειγνύουμε  καλά  το λάδι, το ξύδι το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε πάνω από την σαλάτα και πασπαλίζουμε τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά να δέσουν τα υλικά μας

Καλή Σας Όρεξη

 

 

Αφήστε μια απάντηση