Η Ευτέρπη

Ταπεινό το ύφος της, και τα μάτια της γεμάτα αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκε! Στις ζωγραφιές της η νοσταλγία για τον τόπο της, αφού θα ήθελε να μένει μόνιμα στο Οίτυλο και να δημιουργεί! Η οικογένεια και οι υποχρεώσεις δεν την αφήνουν!

Μας μιλάει για την Ευτέρπη, τις σκέψεις της τα όνειρά της, τη ζωή της, και φυσικά για τις δημιουργίες της!

Η ζωή της

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Οίτυλο Λακωνίας. Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Δρόσο κι έχουν δυο κόρες 26 και 24 ετών. Τα τελευταία είκοσι χρόνια κατοικεί στο Κλωνί Σπερχειάδας στο Νομό Φθιώτιδας.

Η ενασχόληση με τη ζωγραφική ξεκινά από τα παιδικά της χρόνια, τότε που γέμιζε τα περιθώρια των τετραδίων της και φώναζαν οι δάσκαλοί της. Αργότερα, η δημιουργία οικογένειας έβαλε λίγο στην άκρη το πάθος αυτό.

Τα τελευταία 18 χρόνια ασχολείται εντατικά και καθημερινά. Μαθητεύει δε τα δέκα από αυτά κοντά στους δασκάλους της, την Αργυρώ Σίμου – εξαιρετική ζωγράφο από τα Τρίκαλα – και τον Τσιρώνη Κώστα απόφοιτο της ΑΣΚΤ. “Σε αυτούς χρωστώ την εξέλιξή μου” μας δηλώνει!

Το έργο της

Έχει φιλοτεχνήσει τα εξώφυλλα δυο βιβλίων, μιας ποιητικής συλλογής και μιας νουβέλας του συγγραφέα Ηλία Φέκα.

Μετρά δεκάδες συμμετοχές σε ομαδικές εικαστικές εκθέσεις σε Αθήνα, Λαμία και Σπερχειάδα. Επίσης έχει διοργανώσει δυο ατομικές εκθέσεις στην ιδιαίτερη πατρίδα της, το Οίτυλο. το οποίο και λατρεύει.

Λατρεύει φως, πέτρα και θάλασσα -χαρακτηριστικά της πατρίδας της – με στοιχεία έντονης μοναχικότητας, τα οποία αποτυπώνει στα έργα της.

Στη σκέψη της έχει φωλιάσει καθημερινά η επιθυμία “πως θα γίνω καλύτερη” και προσπαθεί πάντα να εξελίσσεται όσο περισσότερο γίνεται!

το όνειρο

Το επόμενο όνειρό της; ‘Αλλη μια έκθεση στην ιδαίτερη πατρίδα της τη Μάνη, για να αφήσει τη δικιά της πινελιά στον αγαπημένο τόπο!

Σε ανάρτησή της στο facebook αναφέρει: “Μετά από πολλές πολλές βουτιές εκεί, και μετά από το μέτρημα όλων αυτών των βοτσάλων με το χρωστήρα μου, νομίζω ότι μπορώ να σας παρουσιάσω την ονειρεμένη παραλία μου!!!”

 

 

Ο Σύνδεσμος Οιτυλιωτών Λακωνίας, αναφέρει σε ανάρτησή του: “Φέτος είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στο Δημοτικό Σχολείο Οιτύλου, την έκθεση ζωγραφικής, της Ευτέρπης Κατσαρά, ”Φως Ελληνικό”! Όλες οι δημιουργίες της διακρίνονται από τεχνική επάρκεια, ευγένεια ψυχής αλλά και υψηλή αισθητική! Ευχαριστούμε πολύ!”

Κράτα με αγάπη μου σφιχτά

Απ’ τα σημαντικότερα ίσως έργα της ο πίνακας με τίτλο ”Κράτα με αγάπη μου σφιχτά”! Πίνακας και τίτλος διαχρονικός! θέλοντας έτσι να περάσει το μήνυμα ότι η αγάπη είναι το μόνο στήριγμα καθ’ όλη την διάρκεια του ζευγαριού δημοσιεύει το έργο της αυτό! Συγκλονίζει! Λίγες ημέρες αργότερα, η διακεκριμένη Βοιτυλιώτισσα ποιήτρια Σταυρούλα Δεκούλου τον ”αγκαλιάζει” με τους στοίχους της!

 

Κράτα με, αγάπη μου, σφιχτά

Κράτα με, αγάπη μου, σφιχτά
τώρα που οι τοίχοι ψήλωσαν
και μας κρύβουν τον ήλιο
κι οι πάγοι του χειμώνα
αλάξευτοι μένουν
και χαρακώνουν την άνοιξη.

Κράτα με, αγάπη μου, σφιχτά

Σταυρούλα Δεκούλου

ν’ ακούσω την καρδιά σου
να μου τραγουδά
όπως εκείνη την πρώτη φορά
που ανταλλάζαμε φιλιά
πάνω από τις φωτιές του Άη Γιάννη.

Κράτα με, αγάπη μου, σφιχτά.
Συνήθισα να κοιμάμαι
σκεπασμένη την ανάσα σου
και ν’ αντικρίζω την αυγή
μέσα στα μάτια σου.

Κράτα με, αγάπη μου, σφιχτά
γιατί δεν ξερω πώς είναι το χέρι μου
χώρια απ’ το δικό σου.

Κράτα με, αγάπη μου σφιχτά
σε τούτο το ταξίδι
που ‘ναι χωρίς προορισμό
και μοιάζει δίχως τέλος.
Τίποτα δεν αποζητώ
μονάχα σαν φτάσουμε στο τέρμα
να συνεχίσουμε τον δρόμο μας μαζί.

Κράτα με, αγάπη μου, σφιχτά

Έργα της με συναίσθημα

”Η δύναμη της θηλυκότητας” αλλά και το ” Γυναίκα εσύ” είναι δύο από τα έργα της που τονίζουν την δύναμη και την αυτοπεποίθηση της σημερινής γυναίκας, στην μεταξύ του ζευγαριού ζωή!

Περισσότερα έργα της μπορείτε να δείτε στην προσωπική της σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/katsara.efi/photos_all
Εμείς ευχόμαστε κάθε επιτυχία, αλλά και πολύ δύναμη και κουράγιο για την πραγματοποίηση του ονείρου της!

Αφήστε μια απάντηση