250γρ αμύγδαλα
500γρ παγωμένο λάδι Μάνης (το έχουμε στο ψυγείο)
220γρ ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές τις σούπας λεμόνι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν παουντερ
60ml κονιάκ
4 βανίλιες
1200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου. Σε ένα ταψί στρώνουμε τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να καβουρδιστούν. Στη συνέχεια τα θρυμματίζουμε ( προεραιτικά)

Στο μίξερ βάζουμε το παγωμένο λάδι ,την άχνη ζάχαρη και τις δυο κουταλιές λεμόνι . Χτυπάμε έως να δούμε πως το μείγμα μας έχει γίνει αφράτο και άσπρο. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το περιεχόμενο του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το μπεικιν παουντερ, το κονιάκ ,τις βανίλιες και τα αμύγδαλα.

Ανακατεύουμε απαλά τα υλικά μας με μια σπάτουλα .Συνεχίζουμε προσθέτοντας το κοσκινισμένο αλεύρι, πάλι ανακατεύοντας απαλά για να γίνουν αφράτοι οι κουραμπιέδες μας.(δεν χρειάζονται πολύ ανακάτεμα)

Η ζύμη μας είναι έτοιμη και πλάθουμε μπαλίτσες ίδιες σε μέγεθος. Με αυτό τον τρόπο έχουμε ομοιόμορφο ψήσιμο. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζουμε τα ζυμαράκια και πατάμε ελαφρά με το δάχτυλο μας να πάρουν το σχήμα του κουραμπιέ.

Τους ψήνουμε στους 160 σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. (Ο χρόνος διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο που διαθέτουμε)
Αφού ψηθούν τους αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και ραντίζουμε με ροδόνερο η λικέρ μαστίχα. Σ’ ένα πλατύ σκεύος έχουμε απλώσει ζάχαρη άχνη και περνάμε τους κουραμπιέδες μας πιέζοντας τους ελαφρά στο πλάι

Είναι πλέον έτοιμοι για σερβίρισμα.

Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *