Ιστορική αναδρομή

Χρόνια Πολλά Μανιάτισσες Χρόνια πολλά Μανιάτες. Χρόνια πολλά σε όλο τον Απανταχού Ελληνισμό. Η 17η Μαρτίου 1821 αποτελεί ορόσημο όχι για την Νεώτερη Ελληνική Ιστορία αλλά για την Παγκόσμια. Διότι μια «χούφτα» Έλληνες Μανιάτες κήρυξαν τον πόλεμο στην αχανή Οθωμανική Αυτοκρατορία των τριών Ηπείρων και νίκησαν!

Νίκησαν με την χάρη του Χριστού, της Παναγιάς και των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, για να εκπληρωθεί στο απόλυτο η Προφητεία του Οσίου Ιερωνύμου Αγαθαγγέλου.

Το γεγονός αυτό οδήγησε την Φιλική Εταιρία και τους Προεστούς του Μοριά στην 25η Μαρτίου ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, να σηκώσει το Γένος στην Αγία Λαύρα Καλαβρύτων το Λάβαρο της Γενικής Εθνεγερσίας και έτσι γράφτηκε το Έπος του 1821!

Η Μάνη και οι Μανιάτες για πολλές δεκαετίες από τότε τήρησαν και διέδωσαν, με αγώνες και θυσίες, τις μεγάλες αξίες της Λευτεριάς και της Δόξας. Αξίες που έλαμψαν και λάμπουν χάρη στις μεγάλες θυσίες του Έθνους των Ελλήνων.

Ένα Έθνος που έμαθε από την αρχαιότητα να σέβεται το κάθε Έθνος που δεν επιβουλεύεται την Πατρίδα μας.

Ο εκφυλισμός της παγκοσμιοποίησης

Τις τελευταίες όμως δεκαετίες ο εκφυλισμός μιας στρεβλής Παγκοσμιοποίησης αλλοιώνει τα πάντα και ποδοπατεί κάθε ανθρώπινη και πραγματική δημοκρατική αξία. Προσπαθεί να μετατρέψει τον Θεό σε Αντίθεο. Τη Δημοκρατία σε θέατρο σκιών. Τον Πατριωτισμό σε Ρατσισμό και Φασισμό τον Πολιτισμό σε διαστροφή, την Τεχνολογία σε απόλυτο κυρίαρχο απολυταρχικό βασιλέα και με την αισχρή προπαγάνδα, κάθε αργυρώνιτου ΜΜΕ, βυθίζει τους πολίτες στο δικό της MATRIX.

Στους χαλεπούς, ζοφερούς και αποκαλυπτικούς τούτους χρόνους Μανιάτισσες και Μανιάτες και γενικότερα Ελληνίδες και Έλληνες είμαστε υποχρεωμένοι από φύση και θέση να αναδείξουμε όλες αυτές τις μεγάλες αξίες. Και να ζήσουμε στην πράξη με αυτές, αποστρεφόμενοι όλους αυτούς τους αγύρτες και δήθεν διανοούμενους, δημοκράτες και Πατριώτες.

Αυτό το χρωστάμε στην Πρωτοκόρη της Ελλάδας Μάνη, όπως έγραψε ο ποιητής σε αυτούς που έφυγαν, στους εαυτούς μας και σε αυτούς που θα έρθουν. Το χρωστάμε σε ολάκερη την ανθρωπότητα, που όταν αυτή εκπνέει στο διάστημα η τελευταία της λέξη θα είναι Ελλάδα.

 

Κούνος 17 Μαρτίου 2021

Παναγιώτης (Τάκης) Ν. Γιατράκος

Πρόεδρος συλλόγου ΚΟΥΝΟΥ

«ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»

Πρ. Αντιδήμαρχος Περάματος

ΣΥΝΤ. Τραπεζικός

3 Σχόλια

  1. ΝΑΙ

  2. ΝΑΙ

Αφήστε μια απάντηση