27η ανάρτηση από την σειρά αναρτήσεων με τίτλο ” Το Χθές, το Σήμερα, το Αύριο, στην παγκόσμια σκακιέρα”  του Ιωάννη Σπ. Λαζαράκου, που μπορείτε εσείς να διαβάσετε ΕΔΩ !

 Πυκνώνουν συνεχώς τα σύννεφα πολέμου γύρω απ την Ελλάδα.

Αγλαόκαρπο δέντρο Ζωής.

Η Ελλάδα Ελλήνων πνοής

καρπούς στον καθένα χαρίζει

έλληνες ξένους δεν ξεχωρίζει.

Ελλάδα η Αγιοτόκος

Την ευλογεί η Θεοτόκος.

Θεριά Αυτή δεν λογαριάζει

ο Πύθωνας δεν την τρομάζει.

Είναι Θεού επιλεγμένη

Να δίνει το φως στην Οικουμένη.*

Ιωάννης Σπ. Λαζαράκος
E-mail: jlazarakosdim@yahoo.gr

Ήδη διανύουμε τον τρίτο μήνα του 2021. Παράλληλα εορτάζουμε και τη 200η Επέτειο της Εθνεγερσία του Γένους μας το 1821. Η Εθνεγερσία των Ελλήνων σηματοδότησε νέα γεωπολιτικά δεδομένα τόσο για την Ηπειρωτική Ευρώπη όσο και για τη Μεσόγειο. Όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενες αναρτήσεις μας, τα Βαλκάνια αποτελούν το κύριο κλειδί του ελέγχου της Ευρασίας και η Μέση Ανατολή αποτελεί επίσης ένα σπουδαίο κλειδί για τον έλεγχο της Ευρασίας. Έχει αποδειχθεί ότι το Κράτος- Δύναμη που ελέγχει την Ευρασία είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του Πλανήτη Γη.

Και σήμερα αυτό ακριβώς ζούμε. Δηλαδή η ΗΠΑ με όλο το Δυτικό Συνασπισμό τους βρίσκονται λίγο πριν τη σύγκρουση με την Ανατολή δηλαδή Ρωσία, Κίνα, Ιραν κλπ. Η Τουρκία σε όλη αυτή τη σκακιέρα είναι ένα παράδοξο και παράλογο πιόνι, εξαιτίας του μεγαλοϊδεατισμού προς αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Αυτό θα αποβεί μοιραίο για τη γείτονα χώρα που θα διαμελιστεί σε μικρά κρατίδια και αυτό θα συμβεί διότι το Παγκόσμιο Οικονομικό κατεστημένο της Δύσης το οποίο κατευθύνεται από το βαθύ Κράτος (deep state) των ΗΠΑ εδώ και πολλές δεκαετίες από τον προηγούμενο αιώνα, αγωνίζεται αόκνως να καθιερώσει την Παγκόσμια Κυβέρνηση με ένα Παγκόσμιο Βασιλιά, ένα Πολίτευμα και μία Θρησκεία (βλέπε Νέα Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων, Νέα Εποχή κλπ.).

Όπως έχουμε αναλύσει στο παρελθόν όλα αυτά αποτελούν μείζονος σημασίας κίνδυνο για Ελλάδα και Κύπρο. Σήμερα Ανατολικοί και Δυτικοί συγκεντρώνουν στρατεύματα και όπλα στην Ουκρανία. Αν αυτή η ένοπλη σύγκρουση λάβει σάρκα και οστά η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να μείνει ουδέτερη. Αυτό δε θα είναι ένας Παγκόσμιος Πόλεμος αλλά θα αποτελέσει την αρχή του.

Αφορμές πολέμου

Αφορμές αυτού του πολέμου είναι όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας και γύρω από αυτή τα τελευταία 50 χρόνια. Όταν ξεκινήσει η ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία τα τραγικά γεγονότα για τις γειτονικές μας χώρες θα τρέχουν με ιλιγγιώδης ταχύτητες. Και τότε θα φανερωθεί η αλήθεια για την Ελλάδα, τους Έλληνες και το Έθνος μας.

Είπαν την χώρα μας τόπο διαφθοράς και τους Έλληνες διεφθαρμένους και τεμπέληδες. Και όλα αυτά τα είπαν Υπουργοί και Πρωθυπουργοί που τους ψηφίσαμε και πήραν τα ηνία της Ελλάδας στα χέρια τους. Εμπιστευτήκαμε τους λύκους να φυλούν τα πρόβατα…

Βέβαια ευθυνόμαστε και εμείς οι Έλληνες που εθιστήκαμε στην αισχρότητα των επιδομάτων και είναι αισχρά τα επιδόματα γιατί ρίχνουν στάχτη στα μάτια των πολιτών, καταστρέφουν την Εθνική Οικονομία και δίνουν άλλοθι στους λιλιπούτιους Κυβερνήτες, οι οποίοι είναι αναλώσιμοι και παίζουν τον ρόλο τους άπαξ. Όμως με το τέλος της θητείας τους ο απολογισμός για το συμφέρον της Χώρας και του Έθνους έχει πρόσημο πλην.

Έστω και σπάνια φανερώνετε η μπόχα και η διαστροφική δυσωδία που βασιλεύει στα σαλόνια τους. Οι μικροί εξελίσσονται σε διάδοχους των μεγάλων και η κατάσταση συνεχίζετε στο διηνεκές.

Όμως ο καθόλου κυρίαρχος λαός τους συγχωρά και τους επανεκλέγει. Απλά στρουθοκαμηλίζει γιατί τάχα ψιλοβολεύεται και έτσι εφαρμόζετε η λαϊκή παροιμία:«Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε την βράκα του αλλιώς».

Θα τολμούσαμε να πούμε ότι όλοι αυτοί, κυρίες και κύριοι, είναι μαξιμαλιστές. Δηλαδή μας χαϊδεύουν τα αυτιά με ψεύτικα λόγια μεγάλα.

Το Μακιαβελλικό τέχνασμα

Ας γνωρίζουν λοιπόν πως αυτό το ΜΑΚΙΑΒΕΛΛΙΚΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ, αυτός ο λαός, έστω και αργά το έμαθε.

Επειδή από τον νιχιλισμό (μηδενισμό) δεν έχουμε καμία σχέση δεν πρεσβεύουμε την ολοκληρωτική άρνηση κάθε θεωρητικής και πρακτικής αξίας. Για τον λόγο αυτό λέμε, υπάρχουν αξίες στην πολιτική, σε όλα τα κόμματα που όμως δυστυχώς είναι απόλυτες μειοψηφίες. Αυτό άμεσα και τάχιστα πρέπει να αλλάξει.

Μόνο τότε πιστεύουμε θα δικαιωθεί το Έπος του 1821 που εφέτος εορτάζουμε τα 200 χρόνια. Σε όλα αυτά τα χρόνια συνέβησαν τόσα και τόσα δυσάρεστα και ευχάριστα σε τούτη την Πατρίδα. Η Ελλάδα βαδίζει πάντα στην ειμαρμένη της. Το Έθνος μας είναι ανάδελφο, όπως είπε κάποτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χρήστος Σαρτζετάκης και δέχτηκε από αργυρώνητους δημοσιογράφους ανίερες επιθέσεις.

Οι Έλληνες φωτοδότες της Οικουμένης

Οι Έλληνες, πέρα από όλα τα γνωστά ελαττώματα τους, παραμένουν φωτοδότες της Οικουμένης, αν και το φαρμάκι της φιδογέννας έχει εισχωρήσει σε κάθε έθνος και λαό.

Ετούτη η Πατρίδα έχει το βότανο κατά του φιδίσιου δαγκώματος. Ετούτο το Έθνος έχει την «τρέλα» να μην αγωνίζεται για την δόξα αλλά για την νίκη, όπως είπε κάποτε ο Ιωάννης Μεταξάς. Ετούτος ο λαός αγαπά τον Χριστό και την Παναγιά και πιστεύει στην Ανάσταση του Κυρίου, για αυτό η Ελλάδα θα επιζήσει, όπως είπαν τόσοι και τόσοι, Κολοκοτρώνης, Τρικούπης και πολλοί άλλοι. Τέλος όταν πολύ σύντομα η φρίκη, ο τρόμος και ο φόβος κυριαρχεί στους γείτονες μας από Νότο έως Βορρά ετούτη η Χώρα θα γίνει η μεγάλη αγκαλιά που θα αγκαλιάσει μυριάδες μυριάδων τρομαγμένους και κυνηγημένους Χριστιανούς, Μουσουλμάνους, Άθεους και ό,τι άλλο.

Όταν λέμε μυριάδες μυριάδων κυριολεκτούμε, που με τη Χάρη της Αγίας Τριάδος θα τρέφονται και θα διαβιώνουν όλοι. Αυτό θα είναι το θαύμα του Θεού για να κατανοήσουν οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι και να πιστέψουν στον Αληθινό Θεό. Τα δεινά που θα έρθουν δεν τα στέλνει ο Θεός της Αγάπης, αλλά τα προκαλεί η ανθρώπινη Αποστασία από Αυτόν. Αυτά προφήτεψε ο Μακαριστός γέροντας.

Τέλος, όταν όλα αυτά τελειώσουν και επέλθει η γαλήνη στις γειτονικές χώρες οι κυνηγημένοι θα γυρίσουν στις εστίες τους και θα έχουν στις καρδιές τους την άπειρη αγάπη για την Ελλάδα μας.

Από την ποιητική συλλογή του Ιωάννη Σπ. Λαζαράκου «ΚΑΙ ΝΥΝ ΤΟ ΚΑΤΕΧΟΝ ΟΙΔΑΜΕ».

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση