Προς κ. Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης, κ.κ. Δημοτικούς συμβούλους δήμου Ανατολικής Μάνης

Ανοικτή επιστολή

Αγαπητοί κύριοι και κυρίες

Πριν ακόμα ξεπλυθεί η μαυρίλα από την καμένη γη της Μάνης, εξ’ αιτίας της φωτιάς του Αυγούστου, https://vachosradio.gr/archives/5669/%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B7-2020-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AF%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B4%CE%B9/ , οι κ.κ. Πρόεδροι  οκτώ τοπικών κοινοτήτων του δήμου Ανατολικής Μάνης, σας κατέθεσαν αίτημα, το οποίο αναφέρετε στο παρακάτω έγγραφο, κατατεθειμένο στις 14/10/2020 και με αριθ. πρωτ. 12145/14-10-2020.

Με το παρόν έγγραφό τους ζητούν την παραχώρηση του οικήματος του δημοτικού σχολείου Χωσιαρίου, ώστε εκεί να ιδρυθεί και τεθεί σε λειτουργία Εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο για την πυροπροστασία και την άμεση πρόσβαση και πυρόσβεση όταν χρειαστεί,  στις περιγραφόμενες περιοχές! Με το ίδιο έγγραφο σας επισυνάπτουν υπογραφές προέδρων, πολιτών, επιχειρηματιών των παραπάνω περιοχών, οι οποίοι υποστηρίζουν το αίτημα των προέδρων. (Αν δεν το έχετε, ευχαρίστως να σας το παραχωρήσουμε).

Ερωτήματα που χρειάζονται απάντηση

  1. Κύριε Δήμαρχε είστε γνώστης αυτού του αιτήματος των προέδρων και των πολιτών των οχτώ κοινοτήτων που προαναφέρονται; Τι έχετε κάνει γι αυτό;
  2. Κύριοι αρχηγοί των τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης γνωρίζετε το αίτημα των πολιτών; Τι έχετε κάνει γι αυτό;
  3. Κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, γνωρίζετε εσείς κάτι γι’ αυτό το αίτημα; τι έχετε κάνει γι’ αυτό;
  4.  Ερώτημα προς όλους: Αν κύριε Δήμαρχε και κύριοι δημοτικοί Σύμβουλοι δεν έχετε λάβει γνώση του παραπάνω αιτήματος από την 14ην Οκτωβρίου 2020, ΠΡΕΠΕΙ να βρείτε τον υπεύθυνο -η που απέκρυψε το τόσο βαρύνουσας σημασίας έγγραφο- αίτημα προέδρων και πολιτών, και να τον – την στείλετε στον Εισαγγελέα για παράβαση καθήκοντος!
  5. Αγαπητοί κύριοι θα περιμένουμε εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, με κοινή ανακοίνωση όλων των παρατάξεων, να μας υποδείξετε ΠΟΙΟΣ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ το τόσο σοβαρό αίτημα των πολιτών των παραπάνω κοινοτήτων. Και το λέω αυτό με κάθε ευθύνη των λόγων μου, καθώς στην προχθεσινή φωτιά της Δίχοβας, είδα την κατά μεγάλο ποσοστό απουσία της Πολιτικής Προστασίας, και μάλιστα σε πυρκαγιά που εκτυλίχθηκε απέναντι ακριβώς από την οικία αντιδημάρχου της συμπολίτευσης!

Η απόφασή σας υπέρ της παραχώρησης, ίσως αποτρέψει στο μέλλον ένα νέο Μάτι

Αγαπητοί κύριοι

Όλοι γνωρίζετε το κατάφυτο της περιοχής η οποία συνορεύει με τις παραλίες στην Ανατολική πλευρά του δήμου. Είναι πάρα πολύ εύκολο, και το έζησα στην φωτιά της Δίχοβας, μια μικρή καθυστέρηση, λόγω χιλιομέτρων απο την Π.Υ. Γυθείου, να δώσει την ευκαιρία σε μια πυρκαγιά στην περιοχή αυτή, να τεθεί εκτός ελέγχου, να περικυκλώσει τις παραλίες Βαθύ, Αγερανός, Καμάρες, και να εγκλωβίσει επισκέπτες και κατοίκους της περιοχής, και να θρηνήσουμε θύματα, όπως και θρηνήσαμε στο Μάτι!

Σας καλώ απ’ αυτό το βήμα αγαπητοί κύριοι, ΣΥΣΣΩΜΟΙ, να ψηφίσετε την παραχώρηση του οικήματος του δημ. Σχολείου Χωσιαρίου, έτσι ώστε με την αγαστή συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, να καταστεί εφικτό ΤΟ ΤΑΧΎΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ  ακόμα ένα κλιμάκιο στην Λακωνία, όπου θα προσφέρει ασφάλεια στους κατοίκους και επισκέπτες των παραπάνω περιοχών. 

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα σκεφτούμε ότι θέτετε την ασφάλεια των πολιτών απέναντι στο ποσοστό ψηφαλακίων που δεν εισπράξατε στις προηγούμενες εκλογές!

Πέτρος Καπερναράκος

Αφήστε μια απάντηση