Πρόσκληση Κρητικού σε Αλικάκο

Με επιστολή του προς τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Λακωνίας Πύραρχο κ.Γιώργο Αλικάκο, ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός προτείνει τη διεξαγωγή εκδήλωσης ενημέρωσης φορέων και πολιτών! Θα απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο φορέα. Αλλά και σε  κάθε συμπολίτη μας, ώστε να ενημερωθεί και να διαπιστώσει, τους κινδύνους που προκύπτουν από μία πυρκαγιά.

Πρώτα για την ζωή του και την σωματική του ακεραιότητα, είτε συμμετέχει ενεργά στην αντιμετώπιση της είτε αποτελεί «άμαχο πληθυσμό». Και μετά για την περιουσία του και το περιβάλλον.

 Αφορμή η  ενημέρωση που του έκανε ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου Αντιπύραρχος κος Κωνσταντίνος Γραφάκος, κατά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.  Και μετά την αποκλιμάκωση των  μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του covid-19 ο κ.Κρητικός πρότεινε η εκδήλωση να γίνει είτε σε κάποιον ανοιχτό χώρο. Με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και προστασίας είτε μέσω διαδικτύου.

Η επιστολή Κρητικού

Σπάρτη, 25 Μαΐου 2021

«Προς :

Διοικητή ΔΙ.Π.Υ. Π.Ε. Λακωνίας

Πύραρχο κ. Αλικάκο Γεώργιο

Σπάρτη

Αξιότιμε κ. Διοικητά ,

Τις τελευταίες ημέρες και μετά την συνάντηση μαζί σας, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, να συναντηθώ με τους εργαζόμενους εκεί και να ενημερωθώ διεξοδικά από τη διοίκηση της Π.Υ Γυθείου.

Θέλω και πάλι να σας συγχαρώ για την προσπάθεια, την οποία καταβάλλετε παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε.

Με την ευκαιρία της αναλυτικής ενημέρωσης που μου έκανε ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου Αντιπύραρχος κος Κωνσταντίνος Γραφάκος, ο οποίος πρωτοστατεί σε δραστηριότητες στην περιοχή του και με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και μετά την αποκλιμάκωση των  μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του covid-19, θα συμφωνήσετε θεωρώ, ότι πρέπει να μεριμνήσουμε για την ενημέρωση και ενεργοποίηση των πολιτών, στην προστασία της σωματικής τους ακεραιότητας και εν γένει της ζωής τους, από την απειλή της πυρκαγιάς.

Τόπος διεξαγωγής θα μπορούσε να είναι κατάλληλος χώρος τόσο στη Σπάρτη αλλά και σε κάθε Δήμο του νομού μας. Σε περίπτωση που εξακολουθεί το πρόβλημα της πανδημίας, η εκδήλωση θα πρότεινα να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά ή σε ανοιχτό χώρο πχ. Αθλητικών εγκαταστάσεων του Νομού.

Κύριε Διοικητά,

 έχω παρακολουθήσει και εκτιμώ την διαχρονική μέριμνα και προσπάθειά  στην ενημέρωση των πολιτών, σε θέματα που αφορούν στην πυροπροστασία, την πρόληψη και την καταστολή των πυρκαγιών, αλλά και την ενεργοποίηση των πολιτών για την ορθή και  σωστή συμπεριφορά των συνανθρώπων μας, στη δύσκολη κατάσταση εμπλοκής τους σε μια πυρκαγιά.

Σας καλώ να δημιουργήσουμε μια εκδήλωση – ενημέρωση, που θα απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο φορέα, αλλά και σε  κάθε συμπολίτη μας, ώστε να ενημερωθεί και να διαπιστώσει,, τους κινδύνους που προκύπτουν από μία πυρκαγιά για την ζωή του και την σωματική του ακεραιότητα, είτε συμμετέχει ενεργά στην αντιμετώπιση της είτε αποτελεί «άμαχο πληθυσμό». 

Στη διάθεσή σας προκειμένου να οργανωθεί η περιγραφόμενη στην παρούσα επιστολή εκδήλωση.

             Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

 

 Νεοκλής Δ. Κρητικός

 Βουλευτής Λακωνίας,

Νέα Δημοκρατία»

 

Αφήστε μια απάντηση