Σε αμηχανία η Δημοτική Αρχή Ανατολικής Μάνης

Σε αμηχανία φαίνεται να βρίσκεται η Δημοτική Αρχή του δήμου Ανατολικής Μάνης, μετά την απόφαση- σταθμός του δήμου Δυτικής Μάνης! Μια απόφαση που ψηφίστηκε ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις, χωρίς κανένα κριτήριο. Αφού ενώθηκαν όλοι μαζί και φώναξαν ” Η Μανιάτικη Γη είναι δική μας και όχι του Δασαρχείου”, όπως και πραγματικά συμβαίνει βάσει εκατοντάδων αποδεικτικών στοιχείων.

Η Διπρόσωπη Δημοτική Αρχή από την μια πλευρά εορτάζει τις γιορτές της Μάνης (17 Μάρτη, Μανιάτισσα, Πολυάραβο) και από την άλλη αποδέχεται, χωρίς να αντιδράσει έστω και για τους τύπους, ότι η Μανιάτικη γη ανήκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία! Βέβαια, όλες της οι κινήσεις, εντάσσονται στα πλαίσια των οδηγιών των αφεντικών τους  ανεμογεννητριάδων! Δεν δίστασαν να κάνουν πιόνι τους ακόμα και τον γνωστό Μανιάτη γλύπτη Πέτρο Γεωργαρίου. Τον ανάγκασαν προφανώς με μια προχειροδουλειά να στήσει το άγαλμα της Μανιάτισσας, το οποίο αφού έσπασε στα δύο το στήριξαν με βράχους και το στοκάρισαν με τσιμέντο! Και ένα δρεπάνι χωρίς ξύλινο χέρι σε τρύπα οχι σκαλιστή αλλά από τρυπάνι! Και όλα αυτά τα προσκύνησαν όλοι αυτοί οι θεατρίνοι που είχε προσκαλέσει η Δημοτική Αρχή στη φιέστα που είχε διοργανώσει!

Από ότι μάθαμε κάποιος μιλώντας για το άγαλμα, είπε ότι η Μανιάτισσα ”ήταν τόσο δυνατή που βγήκε από την πέτρα”! Ξέχασε μάλλον να πει ότι ”αν ζούσε η Μανιάτισσα θα μας έπαιρνε με τις πέτρες”.

Αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά ότι κρατάνε από τούρκικη γενιά, μη δίνοντας τον απαιτούμενο φόρο τιμής στη Γενναία Μανιάτισσα!

Κοιτώντας το άγαλμα από μπροστά φαίνεται ο δωρητής και στο πλάι ο καλλιτέχνης, ενώ η πλακέτα των φίλων του Διρού στο πίσω μέρος του αγάλματος κρυμμένη μην τυχόν και την κλέψει κανείς!

Με βράχο και τρόχαλα έχουν στηρίξει το σπασμένο άγαλμα για να μην πέσει

 

Μήνυμα του συντάκτη στον Πέτρο Γεωργαρίου

Πέτρο δεν είναι αργά να ζητήσεις δημόσια συγνώμη πρώτα από τον Ρίτσο και το Βρεττάκο και μετά από την Μανιάτισσα, για το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξες εις βάρος των Μανιατών, και τελευταία  από τους Μανιάτες! Θα καταλάβουν και θα σε συγχωρέσουν! 

Η Δημοτική Αρχή του δήμου Δυτικής Μάνης

Ο υποψήφιος ” Πετρόπασσας” και το συνάφι του

Ας θυμηθούμε τις δηλώσεις του δημάρχου Ανατολικής Μάνης Πέτρου Ανδρεάκου τότε στις 17 Μάρτη! Όνειρό του προφανώς ήταν να γίνει και αυτός ” Πετρό- μπεης” η ”Πετρόπασσας” καλύτερα στην ενιαία Μάνη! Ευτυχώς τον πήραν χαμπάρι και του διεμήνυσαν οι ΔυτικοΜανιάτες ” στα τσακίδια” από την γη μας! Διαμηνύοντας και στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λυροφώνη ” στο χαρέμι του Πασσά εσύ, όχι στη δική μας Μάνη”.

Ομόφωνα λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο της Δυτικής Μάνης εψήφισε την παρακάτω απόφαση την οποία σας παρουσιάζουμε:

ΔΣ-ΔΥΤ-ΜΑΝΗΣ_ΔΑΣΙΚΑ_31122020144810

Ξεβρακώνοντας έτσι την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης! Δίνοντάς της το ηχηρό μήνυμα ” έξω Τούρκοι από την Μάνη” μιας και ονειρεύτηκε ”Ενιαία Μάνη”! 

Έρευνα του  Ιωάννη Σπ. Λαζαράκου

Σε έρευνά του ο Ιωάννης Σπ. Λαζαράκος μας έστειλε ανάρτηση στην σελίδα του Αρείου Πάγου, που αφορά το ιδιοκτησιακό στην Μάνη, την οποία και παραθέτουμε! http://www.areiospagos.gr/nomologia/apofaseis_DISPLAY.asp?cd=5WQLHBPAXQB0C03ZLU3Y3CVXF104CY&apof=1182_2013&info=%D0%CF%CB%C9%D4%C9%CA%C5%D3%20-%20%20

Αρειος Πάγος Απόφαση 1182

Αρθρογραφία του Δημήτρη Μαριόλη, δικηγόρου

Παραθέτουμε αρθρογραφία του Δημήτρη Μαριόλη δικηγόρου, σχετικά με το ιδιοκτησιακό της Μάνης  (https://maniatika.wordpress.com/2019/03/06/%CE%B5%CF%84%CF%83%CE%B9-%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B7/ )

Η Δικαιοσύνη εθελοτυφλεί; η δεν ασχολείται; η συνεργάζεται με την διαπλοκή; είδωμεν

Με τόσα αποδεικτικά στοιχεία για το τότε ιδιοκτησιακό της Μάνης η Δικαιοσύνη πως δικάζει; απορίας άξιον! Βέβαια δεν σας κρύβω τους προβληματισμούς μου για οργανωμένο σχέδιο υφαρπαγής των Μανιάτικων φιλέτων από εραστές της Μανιάτικης Γης.

Γενικά, το πρόβλημα με τη Μάνη και τα αιολικά/κτηματολόγιο και τα δασικά, δεν είναι το νομικό σκέλος της υπόθεσης (δηλαδή η υφιστάμενη υπαγωγή της στο εδάφιο β του άρθρου 62 του νόμου 998/1979). Αλλά πολύ απλά ότι ο νόμος αυτός παραβιάζεται στην πράξη και αγνοείται τόσο από τα τοπικά δικαστήρια του Γυθείου (όταν κρίνουν υποθέσεις κατά των αιολικών) όσο και από τις λοιπές υπηρεσίες του Κράτους (βλ. Δασαρχείο).

Να έχεις επίσης υπόψη σας αγαπητοί Μανιάτες ότι το θέμα του ιδιοκτησιακού της Μάνης, πέρα από το γνωστό ζήτημα των Α/Γ, θα αποτελέσει κατά την προσωπική μας γνώμη σύντομα τον μοχλό για την  απένταξη της Μάνης από το ειδικό καθεστώς του εδαφίου Β του αρ. 62, κατά τη διάρκεια υλοποίησης του κτηματολογίου και των δασικών χαρτών. Κοινώς ότι το Δημόσιο θα επιχειρήσει να δημεύσει μαζικά ιδιοκτησίες – φιλέτα τα οποία στη συνέχεια με μακροχρόνιες παραχωρήσεις θα περάσουν σε ιδιώτες και κάθε λογής ”επενδυτές”.

Βέβαια οι δηλώσεις του κ. Αμυρά στο Γύθειο ” καρφώνουν” την Δικαιοσύνη και το Δασαρχείο. Μιλάει ευθέως για διαπλοκή της Δικαιοσύνης και του Δασαρχείου σε πολλές περιπτώσεις αντιδικιών με πολίτες.

 

Τελικά θα επικρατήσει η διαπλοκή και η κατευθυνόμενη Δικαιοσύνη, η θα επικρατήσει η άποψη του υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Αμυρά;

Παρ’ αύτα  συνεχίζουμε να διατηρούμαι τους προβληματισμούς μας για την υφαρπαγή της γης από τους Μανιάτες. Καθώς η διαπλοκή πάει και έρχεται στη χώρα μας σύμφωνα με έρευνά μας την οποία θα δημοσιοποιήσουμε σε επόμενο άρθρο μας! Μέχρι τότε έχετε στο μυαλό σας ότι μια ωραία ημέρα μπορεί να βρεθείτε χωρίς την πατρογονική σας γη! Όσον αφορά τον κύριο Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης; και το συνάφι του; Αν έχουν φιλότιμο (που να το βρουν θα μου πεις) θα παραιτηθούν τώρα! 

Εις το επανιδείν!

 

Αφήστε μια απάντηση