”Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί”

Μανιάτη πάρε το σπαθί και κόψε το κεφάλι, ποιανού τη χώρα θέλησε να την σκλαβώσει πάλι!

Συνεχιστές  της αναπτυξιακής τους πορείας, στην ανάπτυξη αιολικών πάρκων στην Μάνη! Δήμαρχος και εκάστοτε δημοτικό συμβούλιο της συμπολίτευσης του δημάρχου Ανατολικής Μάνης Πέτρου Ανδρεάκου. Συνεχιστές της κερκόπορτας! Συνεχιστές και συνεργοί στις κατακτήσεις  των αιολικάδων! Συνεχιστές των εγκλημάτων των συνεργών υπουργών, της εκάστοτε κυβέρνησης! Συνεχιστές της σπίλωσης των γραμμάτων και των τεχνών της Μάνης! 

Οι θιασώτες δημοτικοί σύμβουλοι, περήφανοι για τον αρχηγό τους, διαλαλούσαν τα καλά που θα μας φέρουν οι αιολικάδες! Χρόνια μετά μας εξήγησαν πως ο δήμαρχος της Μάνης, είναι δήμαρχος για σκουπίδια! Γι’ αυτό και δώρισαν στον δήμο δύο άχρηστες σκουπιδιάρες, παρκαρισμένες σαν αρχαία μνημεία σε χώρους του δήμου! Χο χο χο! ζητωκραύγαζαν οι θιασώτες δημοτικοί σύμβουλοι, παρατρεχάμενοι και τσαντοκουβαλητές παραμονές των εκλογών! Προφανώς αν είχαν να κάνουν με δήμαρχο των γραμμάτων και των τεχνών, να δώριζαν κάποιο πανεπιστήμιο, η μια σχολή Καλών Τεχνών.

 

 

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί με την  απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του πρώην δήμου Οιτύλου, ”ναι θέλουμε ανεμογεννήτριες”, ενώ δεν υπήρχε ούτε καν αίτηση ενδιαφερόμενου! Δείτε τι είπε ο κ. Δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος στη συνδιάσκεψη ε το υπουργείο πολιτισμού.

Φρόντισε ο κύριος δήμαρχος πριν από αυτούς γι’ αυτούς! Με όλη την καλοκάγαθη ψυχή του πρόσφερε την φιλοξενία του στους αιολικάδες!  

Φιλοξενείας συνέχεια

Μετά την απλόχερη φιλοξενία εκ μέρους του δημάρχου της Ανατολκής Μάνης, συστοιχίας εκ 12 ”κερατάδων” στα βουνά της Μάνης, οι εραστές της Μανιάτικης γης, γλυκάθηκαν! Και ζητούν από την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη, να τους επιστρέψει το κομμάτι της πίττας που δεν τους έδωσαν προκάτοχοί της! Σαφώς και θα το ζητούσαν! Το δήλωσαν άλλωστε με το μνημείο της Νίκης που στήθηκε στην Ασή Γωνιά της Κρήτης, στη μνήμη των πεσόντων Μανιατών! Δεσποτάδες, παπάδες, τουρκόφιλοι, βρέθηκαν εκεί για να φωνάξουν ”Νενικήκαμεν”!

Έργο και αυτό του γνωστού γλύπτη Πέτρου Γεωργαρίου. ”Νενικήκαμεν!” φροντοφώναξαν! ”Νενικήκαμεν Μανιάτες και Μανιάτισσες και Μανιατόπουλα! Σας πήραμε τη γη των παππούδων σας! Δεν μας στοίχισε βέβαια πολύ! Δύο άχρηστες σκουπιδιάρες! Σας ευχαριστούμε! ”

Καμαρώστε τον, θαυμάστε τον, και ξαναψηφίστε τον Δήμαρχό σας που αποδέχτηκε μπρος στο όφελος από τα αιολικά πάρκα (δύο σκουπιδιάρες) ότι η Μάνη ήταν Οθωμανική Αυτοκρατορία!

Φρόντισε λοιπόν ο κ. Δήμαρχος να βροντοφωνάξει την συνέχιση της φιλοξενίας και στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων! ”…… και ότι οι απόψεις που εξέφρασε ήταν υπέρ των αιολικών πάρκων, και της τοποθέτησης νέων ανεμογεννητριών στα βουνά της Μάνης! απόψεις που είναι γνωστές, όπως είπε, από παλαιότερα”. Αυτά δήλωσε στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων, μέσω τηλεδιάσκεψης!

Προφανώς θύμα της αγαθότητας που τον διέπει, μπέρδεψε τους ρόλους του πολίτη του δήμου και του Δημάρχου! Του ζήτησαν να συμμετέχει ως δήμαρχος του δήμου, και αυτός ο φουκαράς νόμισε ότι τον ρωτούν σαν πολίτη του δήμου! Ας του συγχωρήσουμε αυτό το λάθος! Γιατί αν υποθέσουμε ότι συμμετείχε ως δήμαρχος τότε περιέπεσε εις βαρύ ατόπημα, αφού παρέκαμψε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου που ηγείται, απόφαση της 4ης Φεβρουαρίου 2021  άσχετα αν η απόφαση αυτή πάρθηκε από την πλειοψηφία των συμβούλων της αντιπολίτευσης!

αιολικα

Η προσφυγή της κ. Λυροφώνη

Και κατά της απόφασης αυτής κατέθεσε προσφυγή η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λυροφώνη Γεωργία, συνεργός και συμπαραστάτρια του Δημάρχου! Ζητεί με την προσφυγή της να ακυρωθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο εσκεμμένα έλειπαν όλοι οι Σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου!

Δεν έχει σημασία αν την ” έφτυσε ” την προσφυγή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου! Σημασία έχει η κίνηση της κ. Λυροφώνη! Ιδιοκτησιακό της Μάνης, αιολικά στην Μάνη, Πρόσφυγες στην Μάνη, και χώρος για να στεγαστεί η Αντιπολίτευση ήταν τα θέματα εκείνης της ημέρας που το ημερολόγιο έγραφε 4 Φεβρουαρίου 2020! Κατά όλων αυτών κινήθηκε η κ. Λυροφώνη!

Κατά συνέπεια  ήθελε να ακυρώσει ότι η γη των Μανιατών είναι δική τους. Να μπουν και άλλα αιολικά στη Μάνη. Να έρθουν πρόσφυγες στην Μάνη. Και η αντιπολίτευση να μην έχει χώρο να στεγαστεί! Και μαθαίνουμε ότι θέλει να κατεβεί και για υποψήφια Δήμαρχος η κ. Λυροφώνη! Θα σε θυμηθούμε κ. Λυροφώνη. Θα θυμηθούμε επίσης ότι Ο Δήμαρχος εσείς και όλο το συνάφι σας ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΤΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ που έχει το ”ασυμβίβαστο” και ενώ δεν έπρεπε ποτέ να συμμετέχει στις εκλογές του 2019 ο Αφέντης σας το απέκρυψε! και έπρεπε να καταγγελθεί από τρίτον στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και στον Εισαγγελέα Γυθείου για να ξεκινήσουν διαδικασίες!

Οι προστάτες της Δημοτικής Αρχής Ανδρεάκου

Δυστυχώς για εσάς κύριε Δήμαρχε, μαθαίνω, ότι ο φίλος σας  υπουργός Εσωτερικών κύριος Βορίδης, εξετάζει την πιθανότητα ο νέος νόμος 4804/21 να δίνει συγχωροχάρτι σε όσους χρωστούσαν  πριν και μετά τις εκλογές και ” να εκδοθεί σχετική εγκύκλιος και για τις περιπτώσεις που έχουν ήδη εξοφληθεί οι οφειλές ενδιάμεσα.” με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο του 2019! Ντιν ντιν ντιν το καμπανάκι κύριε Δήμαρχε με το συνάφι σου! Βλέπεις το ” αλά μπρατσέτο” με τον κύριο Υπουργό Εσωτερικών στη Μάνη έχει αποτέλεσμα! Βλέπεις εδώ δεν υπάρχει φωτογραφία με ψάρι για να τον ξηλώσει ο Μητσοτάκης!

Το ψάρι έφαγε τον Θεοδωρικάκο η ο Θεοδωρικάκος έφαγε το ψάρι, δεν κάλεσε τον Μητσοτάκη και αυτός τον ξήλωσε; Θυμάμαι τις βαρύγδουπες δηλώσεις όλων σας τότε στη φωτιά του Αυγούστου του 2020! Θυμάσαι τι έλεγες Δήμαρχε στον προεκλογικό σου ρόλο; Κοίτα τα βίντεο μπας και θυμηθείς γιατί θα στα θυμίσω εγώ με χαρτιά αυτά που έλεγες!

Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα και στην Μάνη

Ότι αφορά την Δικαιοσύνη στην Ελλάδα και την Μάνη; Ας δούμε τα πραγματικά γεγονότα που θα σας δώσουν να καταλάβετε την αλήθεια!

Στις  20 Ιουλίου του 2020 δημοσίευσε το ΒΗΜΑ  https://www.tovima.gr/2020/07/20/opinions/peri-aneksartisias-kai-apodotikotitas-tis-ellinikis-dikaiosynis/  

Σε άρθρο του Δημήτρη Μάρδα αναφέρεται :

”Το Global Competitive Report του 2019 δίνει μια πρώτη εικόνα σ’ ό,τι αφορά την Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Η χώρα μας κατατάσσεται στην 83η θέση σε σύνολο 141 χωρών στο θέμα αυτό, επάνω από το Μπουρούντι και κάτω από το Μαλαούι (78η θέση) την Τανζανία (75η θέση) και την Γουιάνα (79η θέση).

Παρεμβάσεις της κάθε μορφής εξουσίας, του πανίσχυρου πολιτικοοικονομικού κατεστημένου και όχι απαραίτητα μόνο μελών μιας κυβέρνησης, χαρίζουν αυτήν την περίοπτη θέση που μας διακρίνει διαχρονικά, χωρίς ιδιαίτερες τάσεις βελτίωσης εδώ και μια δεκαετία.

Βέβαια ξεπερνάμε την Τουρκία, η οποία καταλαμβάνει την 140η θέση! Η… ανεξάρτητη και… χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις απόφαση της Δικαιοσύνης της γειτονικής χώρας για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος –επιθυμία του Ερτογκάν από την εποχή που ήταν δήμαρχός της Κωνσταντινούπολης– είναι ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει την ανωτέρω βαθμολογία.

Ως προς την αποδοτικότητα

Ως προς την Αποδοτικότητα του Νομικού Πλαισίου αναφορικά με την Ρύθμιση των Διαφορών, σύμφωνα με το Global Competitive Report, η Ελληνική Δικαιοσύνη καταλαμβάνει την… τιμητική 131η θέση. (βλ. για τα ανωτέρω στις σελίδες 246-249 στο Global Competitive Report – 2019).

Συμπληρωματικά τέλος, σημειώνεται ότι σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας, είμαστε η 60η πιο διεφθαρμένη χώρα του πλανήτη. Υπενθυμίζεται ότι το 2012, εν μέσω κρίσης και του διαβόητου μηχανισμού της «Διαύγειας»”

Στις 29 Ιανουαρίου 2019 η Διεθνής Έκθεση Διαφάνειας έλεγε ότι η δεύτερη πιο διεφθαρμένη χώρα στην ΕΥΡΏΠΗ είναι η Ελλάδα! https://www.lifo.gr/now/greece/diethnis-ekthesi-diafaneias-deyteri-pio-dieftharmeni-hora-stin-eyropi-i-ellada 

Και αν παρατηρήσουμε στην περίπτωση της αντιδικίας μεταξύ αιολικάδων και ιδιοκτητών γης στη Μάνη, θα δούμε ότι τόσο το Δασαρχείο Γυθείου, όσο και τα δικαστήρια στο Γύθειο, δεν έλαβαν υπ’ όψιν τους την υπαγωγή της Μάνης στο άρθρο 62 του Δασικού Κώδικα (Ν.998/1979). Από το οποίο προκύπτει, όπως είπε και ο κ. Αμυράς στο Γύθειο, ότι δεν υπάρχει τεκμήριο υπέρ του δημοσίου στην Μάνη! Και ότι σε πολλές περιπτώσεις η Δικαιοσύνη ”ξέχασε” όπως και το Δασαρχείο να εφαρμόσει το νόμο! Γιατί Άραγε; Ελπίζω να φαντάζεστε το λόγο! είναι απλό! Ο μαϊντανός ήταν μπόλικος για να θολώσει το μυαλό και να ξεχάσει!

Τι έχει να πει για όλα τα παραπάνω η δικαιοσύνη;

Ποιός θα μας προστατέψει ποιός και  από τι; είναι το ερώτημα

Ποιός θα μας προστατέψει από τα αρπακτικά; Ποιός θα προστατέψει την Μάνη από τον Δήμαρχο της διαφθοράς και τους συνεργάτες του; Ποιός θα προστατέψει την γη της Μάνης από τους επίδοξους φίλους- κολλητούς- κουμπάρους- νταβατζήδες που μας κουβαλήθηκαν εδώ με την ανοχή και την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής; Ποιός θα μας προστατέψει από την υφαρπαγή των αγροτεμαχίων- φιλέτων από το Δασαρχείο, αφού σύντομα η Μάνη θα απενταχθεί από το άρθρο 62 του Δασικού Κώδικα, η γη θα ονομαστεί δημόσια και θα παραχωρηθεί για εκατο χρόνια σε επενδυτές;

Και αν σκεφτούμε ότι η παραλιακή πλευρά προς Καλαμάτα είναι στην κυριολεξία ανεκμετάλλευτη, τότε αυτά που αναφέρω πιο πάνω θα βρουν πιστή εφαρμογή σύντομα! Ποιός θα προστατέψει λοιπόν την Μάνη; Εσείς θα την προστατέψετε αγαπητοί μου Μανιάτες και Μανιάτισσες αναγνώστες και αναγνώστριες με την ψήφο σας! Ελάτε να ψηφίστε στην Μάνη, φέρτε τα δικαιώματά σας εδώ στη Μάνη, και δώστε τον δικό σας αγώνα, ώστε αυτοί οι Τουρκόσποροι να πάνε από εκεί που ήρθαν! 

Εσείς θα αποδώσετε Δικαιοσύνη στη Μάνη με την ψήφο σας, με τον αγώνα σας για ενημέρωση, καθώς πιστεύω ότι είμαστε η μόνη ιστοσελίδα που τους ξεμπροστιάζουμε! Διαδώστε μας στο Μανιάτικο στοιχείο και να τους πείσετε ότι ΠΡΕΠΕΙ να έρθουν να ψηφίσουν εδώ στη Μάνη για την σωτηρία της!

Εις το επανειδείν! 

 

 

Αφήστε μια απάντηση