Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις λέει ένα παλιό ρητό! Μια φωτογραφία που αφήνει πολλά ερωτήματα, καθώς τα κοινωνικά σχόλια δίνουν και παίρνουν! Στα μεγάλα σαλόνια φαίνεται να έχει μεταφερθεί η κόντρα μεταξύ Δημάρχου Ανατολικής Μάνης Πέτρου Ανδρεάκου και της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γεωργίας Λυροφώνη. Σκέψεις, συσκέψεις, διασκέψεις, και τα αποτελέσματα δείχνουν να ενθαρρύνουν την κ. Λυροφώνη, να γλυκοκοιτάζει τον Δημαρχιακό Θώκο. Αφήνοντας πίσω να τρώει τη σκόνη της, τον νυν Δήμαρχο Πέτρο Ανδρεάκο.

Η κ. Θεοδώρα Αγγελάκου δεξιά, ο κατάκοπος δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος στο κέντρο και η κ. Γεωργία Λυροφώνη σε αρχηγική στάση αριστερά

Καθώς είναι νέα στην ηλικία, με πολύ κουράγιο για τον προεκλογικό αγώνα, καλλιεργεί από τώρα εικόνα Ηγέτη. Αφήνοντας τον κατά χρόνια μεγαλύτερό της κουρασμένο Δήμαρχο στα οπίσθιά της, απλά να τα κοιτάζει! Μη έχοντας πλέον την δύναμη να την ξεπεράσει στον προεκλογικό στίβο! Αυτό δείχνει και με την αρχηγική της στάση στην φωτογραφία στο γραφείο του Δημάρχου. Μάλιστα λέγεται σε έντονα σχόλια, ότι μαζί της έχει πάρει και τρία άλλα στελέχη του συνδυασμού Μ.Π.Ρ.Ο.Σ.Τ.Α. νέα και αυτά στην ηλικία, αλλά νέα και στην πολιτική ζωή του τόπου! Και με αρκετούς ψηφοφόρους στην διάθεσή τους!

Οι πληροφορίες λένε, ότι υπήρχε συμφωνία μεταξύ  τους. Στα δύο χρόνια να παραιτηθεί ο Δήμαρχος, οπότε θα της άφηνε το πεδίο ελεύθερο, και θα αναλάμβανε δημαρχία και συνδυασμό. Προφανώς δεν κράτησε το λόγο του, και η κ. Λυροφώνη έχει επιδοθεί από τώρα στη δημιουργία συνδυασμού, παίρνοντας πρωτοκλασάτα στελέχη του κ. Πέτρου Ανδρεάκου! Ποιός έβαλε το δάκτυλο στο μέλι και δεν το έγλειψε!

Οι ασθενο- φοριάζουσες: θεατρική παράσταση του δήμου Ανατολικής Μάνης

Άς θυμηθούμε τι μας είπε στην κάμερα του MANINEWS και στον υποφαινόμενο τον Οκτώβρη του 2020 η κ. Θεοδώρα Αγγελάκου. Ακούστε στο 9.20 λεπτό την ερώτησή μου και την απάντηση που πήρα και από τις δυο συνομιλήτριες.

Ακούμε αρνητικές απαντήσεις συνεχώς από την κ. Αγγελάκου σχετικά με την βοήθεια από το δήμο.

Επιστολή Φιλιππάκου στον Κικίλια

Δημοσιεύσαμε προ ολίγων ημερών την επιστολή του Τζανέτου Φιλιππάκου προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Διαβάζουμε στην επιστολή ότι (https://vachosradio.gr/2021/07/02/%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CF%80%CF%80%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF/) στις 21 Μαϊου του 2021 ακινητοποιήθηκε το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Γυθείου λόγω βλάβης! Που ήταν ο δήμος τότε; δεν ενημερώθηκε; Συνεχώς η διευθύντρια κ. Αγγελάκου εκλιπαρεί για ασθενοφόρο! 

”αναφέρει ο κ. Φιλιππάκος:

Την 21/5/2021 ακινητοποιήθηκε το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Γυθείου, λόγω μηχανικής βλάβης. Με αποτέλεσα να μείνει χωρίς ασθενοφόρο η περιοχή αυτή του Δήμου μας. Και μάλιστα σε μια περίοδο που η επισκεψιμότητα αυξάνεται συνεχώς.
Έγιναν προσπάθειες από την υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας κα. Αγγελάκου, προς το ΕΚΑΒ και άλλες υπηρεσίες για την εξεύρεση και διάθεση ασθενοφόρου χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τελικά η λύση ήρθε από το Διοικητή του Νοσοκομείου Μολάων κ. Κωρονιό ο οποίος ανταποκρίθηκε αυθημερόν και με τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κου. Καρβέλη τους οποίους και ευχαριστήσαμε δημόσια.”
 

Τελευταίος και καταϊδρωμένος ο Δήμαρχος

Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά, ευαισθητοποιήθηκε ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, να καλέσει στο γραφείο του την Διευθύντρια κ. Αγγελάκου. Για να πληροφορηθεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Γυθείου! Με την κ. Λυροφώνη να τον πιέζει όλο αυτό το διάστημα (όπως εξομολογήθηκε σε άτομα του κύκλου της) και να λέει ότι πρέπει να φροντίσουμε για το Κέντρο Υγείας, ενώ εκείνος αδιαφορεί!

Ας δούμε τι αναφέρει σε ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο fb:

”Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Μάνης, Πέτρου Ανδρεάκου, με τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Γυθείου, Αγγελάκου Θεοδώρα για ζητήματα του Κέντρου Υγείας Γυθείου.

Με τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Γυθείου κ. Θεοδώρα Αγγελάκου συναντήθηκε την Παρασκευή 16 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος.
Η κ. Αγγελάκου εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Γυθείου και αναζητήθηκαν λύσεις από κοινού. Ο κ. Ανδρεάκος ανταποκρίθηκε απευθείας στα αιτήματα της κ. Αγγελάκου, έλαβε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και μεταξύ άλλων τις επόμενες ημέρες θα είναι και πάλι σε χρήση τα ασθενοφόρα τόσο αυτό που ανήκει στο Κέντρο Υγείας Γυθείου όσο και το δεύτερο που είχε παραχωρηθεί προσωρινά από το Γενικό Νοσοκομείο Μολάων.
Η κ. Διευθύντρια ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την άμεση παρέμβαση του και την προσφορά της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας του τόπου. τύφλα να έχει το 166! η πυροσβεστική και η αστυνομία!
Είμαστε πεπεισμένοι πως η αρμονική συνεργασία των υπηρεσιών και η στήριξη του πρωτοβάθμιου τομέα υγείας, ιδίως στις δύσκολες συνθήκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας, είναι επιβεβλημένη, προσφέροντας στο Δημότη και τον επισκέπτη ασφάλεια και υψηλής ποιότητας υγειονομικές υπηρεσίες.”
 
Τυχαίο ότι φωτογραφίζεται η κ. Λυροφώνη, χωρίς να αναφέρεται το όνομά της; δεν νομίζω! ο δημαρχιακός θώκος είναι η λύση του μυστηρίου.
 

Πααρατηρούμε και καταγράφουμε

  1. ενώ στο κείμενο δεν αναφέρεται πουθενά το όνομά της (λόγω Δημάρχου προφανώς) φωτογραφίζεται σε αρχηγική στάση μαζί του, ενώ εκείνος δείχνει κουρασμένος.
  2. Η συνάντηση έγινε στις 16 Ιουλίου ενώ το ασθενοφόρο χάλασε στις 21 Μαϊου ( άμεση ανταπόκριση για κουβεντούλα)
  3. επιστολή Φιλιππάκου στις 6 Ιουλίου! δέκα ημέρες μετά η συνάντηση!
  4. Ομολογούν και οι δύο της Δημοτικής Αρχής ότι και τα δύο ασθενοφόρα είναι χαλασμένα! Που σημαίνει ότι το Κέντρο Υγείας είναι ακάλυπτο σε μια επείγουσα μεταφορά! Συγκεκριμένα αναφέρει: ”Ο κ. Ανδρεάκος ανταποκρίθηκε απευθείας στα αιτήματα της κ. Αγγελάκου, έλαβε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και μεταξύ άλλων τις επόμενες ημέρες θα είναι και πάλι σε χρήση τα ασθενοφόρα τόσο αυτό που ανήκει στο Κέντρο Υγείας Γυθείου όσο και το δεύτερο που είχε παραχωρηθεί προσωρινά από το Γενικό Νοσοκομείο Μολάων.

Η ειρωνία τους δεν έχει όρια

Τέλος ως επίλογο της αδιαφορίας τους αναφέρουν: ””Είμαστε πεπεισμένοι πως η αρμονική συνεργασία των υπηρεσιών και η στήριξη του πρωτοβάθμιου τομέα υγείας, ιδίως στις δύσκολες συνθήκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας, είναι επιβεβλημένη, προσφέροντας στο Δημότη και τον επισκέπτη ασφάλεια και υψηλής ποιότητας υγειονομικές υπηρεσίες.”

Οι ασθενοφοριάζουσες της εμπιστοσύνης

Παρακολουθήσατε άλλη μία παράσταση της θεατρικής ομάδας ”Δημοτική Αρχή δήμου Ανατολικής Μάνης” σε ένα επεισόδιο, τις ”Ασθενοφοριάζουσες” που έχει να κάνει με την άμεση μεταφορά ασθενών στο νοσοκομείο! Εμπιστευθείτε τους! Καλή διαμονή στον Άγιο Πέτρο!

εις το επανειδείν!

Αφήστε μια απάντηση