Επιστολή κόλαφος στον αυτοκράτορα!

Με μια επιστολή προς τον ”Αυτοκράτορα” φαίνεται να απαντάει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ύδρευσης, στα όσα του καταλογίζει ο Αυτοκράτορας Πέτρος, περί δυσλειτουργίας του Υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να του λέει, ότι με μεγάλη έκπληξη άκουσε σειρά κατηγοριών προς το πρόσωπό του, στη συνεδρίαση του συμβουλίου για το Υπουργείο Ύδρευσης και την λειτουργία του. Εκτός θέματος λάβατε το λόγο και μου αποδώσατε ευθύνες για δυσλειτουργία του Υπουργείου, εκθέτοντας μέχρι και προσωπικά μου δεδομένα. Βέβαια ποτέ δεν μου δώσατε το λόγο να υπερασπιστώ τον εαυτό μου! Μαζί με πολλά άλλα ενημερώσατε όλους τους συμβούλους ότι όλα αυτά τα διαπιστώσατε σαν υπουργός Ύδρευσης.

Τι προτιμάτε; Να μοιράζετε λογαριασμούς η να δουλεύετε στις λάσπες;

Στη συνέχεια φαίνεται να του λέει, ότι από τότε που συστάθηκε το Υπουργείο Ύδρευσης, σε συνάντησή σας με τους υπαλλήλους του Υπουργείου, δώσατε τα πρώτα δείγματα γραφής για το όραμά σας!

Θέλατε να λειτουργήσει το Υπουργείο αποκλειστικά με Εργολάβους, ρωτώντας τους μάλιστα ” θέλετε να μοιράζετε λογαριασμούς η να δουλεύετε στις λάσπες”; 

Ο Υπουργός Ύδρευσης αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με το Υπουργείο 

Την ίδια περίοδο σε συζήτησή μου με τον Υπουργό Ύδρευσης του ανέλυσα την δυσλειτουργία του Υπουργείου με το λίγο προσωπικό που διαθέτει. Εκείνος μου δήλωσε ότι αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με το Υπουργείο. (Eρώτηση δική μας – γιατί μέχρι τότε τα έξυνε μέχρι να ματώσουν; απάντηση δεν περιμένουμε).  Kαι να αναλάβει τα τεχνικά ζητήματα, αρκεί εγώ (ο διευθυντής) να φροντίσω την εύρυθμη διοικητική Λειτουργία του Υπουργείου. Σε συνεργασία και οι δυο μας πάντα με εξωτερικούς συνεργάτες. Προφανώς θέλατε να περάσετε την γραμμή των κουμπάρων- φίλων- κολλητών.

Το Υπουργείο Αυτοκράτορά μου δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει εξωτερικούς συνεργάτες σε οικονομικές υποθέσεις, ταμειακές υποθέσεις η υποθέσεις λογιστηρίου. Άρα χρειαζόμαστε διοικητικό προσωπικό. Τώρα όσον αφορά την είσπραξη χρημάτων, την ασυμφωνία των ταμείων, αυτά είναι δουλειά των προαναφερθέντων υπηρεσιών τις οποίες δεν διαθέτουμε!

Ασύμφορη η συνεργασία με εργολάβους

Επίσης Αυτοκράτορά μου, στο τεχνικό κομμάτι, οι ανάγκες χρήσης των εργολάβων, συνεχώς αυξάνονται! Με αποτέλεσμα η συνεργασία μαζί τους να γίνεται οικονομικά ασύμφορη! Και να προκύπτει αδυναμία ελέγχου τους από τα μέλη της Επιτροπής Παραλαβής Έργων όπως αυτή συστάθηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Μετά βέβαια και την τοποθέτηση του προϊσταμένου του τμήματος ύδρευσης στις εγκαταστάσεις αφοδεύσιμων υλικών.

Το Υπουργικό Συμβούλιο με απόφασή του απέτρεψε τις προσλήψεις

Μετά από όλα αυτά που σας αναφέρω Αυτοκράτορά μου, επιτακτική ανάγκη ήταν η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, κάτι για το οποίο σας έχω ενημερώσει λόγω και έργω πολλές φορές. Δυο φορές δε που μας επετράπη να κάνουμε προσλήψεις το Υπουργικό Συμβούλιο με αποφάσεις του το απέτρεψε! 

Διασφάλιση ποιότητας και ποσότητας πόσιμου ύδατος της αυτοκρατορίας

Στη συνέχεια και ενώ πλέον η λειτουργία του Υπουργείου γίνεται με μεγάλη ένταση, προκύπτει η ανάθεση όλων των τεχνικών υπηρεσιών του Υπουργείου, σε έναν ιδιώτη! Για τους λόγους που αναφέρονται στην μελέτη << Διασφάλιση ποιότητας και ποσότητας πόσιμου ύδατος της Αυτοκρατορίας>>. Την οποία υποστηρίζετε ότι την ζήτησε το Υπουργείο, και δεν έγινε με πρωτοβουλία σας! Σας ενημερώνω λοιπόν ότι η μελέτη αυτή ψηφίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο. Αμέσως μετά ζήτησα γνωμοδότηση από το Νομικό Σύμβουλο, ο οποίος κατέληξε ότι δεν μπορεί να γίνει μια τέτοια ανάθεση, γιατί δεν είναι νόμιμη! Εσείς για την πράξη μου αυτή με επιπλήξατε! Γιατί Αυτοκράτορά μου; Γιατί επέλεξα την νομιμότητα η γιατί δεν μπήκαν οι κουμπάροι- φίλοι- κολλητοί να ληστέψουν το υπουργείο;

Η ποιότητα και η ποσότητα Αυτοκράτορά μου δεν διασφαλίζεται με την απομάκρυνση του ενός υδραυλικού, στερώντας μας τις υπηρεσίες του! Υπηρεσίες είσπραξης που προσέφερε στο Υπουργείο. Ο προϊστάμενος  του τμήματος ύδρευσης σας διατύπωσε δυσκολίες παρακολούθησης των υπό των εργολάβων παρεχόμενων υπηρεσιών, και προμηθειών υλικών. Επίσης σας ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει για παραλαβή υπηρεσιών και αγαθών που δεν γνωρίζει. Αντί να πράξετε για την διαφάνεια των ανωτέρω, σε επόμενη συνεδρίαση αλλάξατε με απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου την Επιτροπή Παραλαβής!

Η επαναφορά του Υπουργού

Τέλος Αυτοκράτορά μου και με την επαναφορά του Υπουργού στη θέση του,  σε συνάντηση που είχαμε μαζί σας, μας υποδείξατε ότι στο Υπουργείο Ύδρευσης τη λειτουργία του την καθορίζει ο Υπουργός, και θα υπακούμε σε ότι πει ο Υπουργός. Λέγοντας αι το θεϊκό << Ο Υπουργός Ύδρευσης είναι ο Θεός σας>>.

Γνωρίζατε και είχατε προδιαγράψει την τύχη του Υπουργείου Ύδρευσης

Να λάβετε υπ’ όψιν σας όλα τα ανωτέρω Αυτοκράτορά μου, γιατί αν αναγκαστώ θα τα αποδείξω όλα αυτά με έγγραφα και με μάρτυρες! Έτσι θα μπορεί ακόμα και ο κάθε άσχετος να καταλάβει πως θέλατε να δώσετε ” Δωράκι” σε κάποιον κολλητό σας το Υπουργείο. Είχατε προδιαγράψει την τύχη του απλά δεν σας άφησα. Μην ρίχνετε λοιπόν λάσπη σε εργαζόμενους του Υπουργείου, αφού δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την λειτουργία του!

Υπουργείο Ύδρευσης

Ο Γενικός Διευθυντής

Μπάμπης Ξεμπροστιάρης

Σημείωμα του Συντάκτη

Το παρόν δημοσίευμα αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας! Τα γεγονότα είναι πραγματικά τα πρόσωπα φανταστικά! Θέλει να στηλιτεύσει την διαπλοκή στη Δημόσια Διοίκηση! Βέβαια αποτελεί και το μέγεθος δύο κουστουμιών. Του Αυτοκράτορα και του Γενικού Διευθυντή! Όποιος ενδιαφέρεται παίρνει όποιο θέλει και αν του κάνει το φοράει!

Εις το επανειδίν!

 

 

Αφήστε μια απάντηση