Σημείωμα του Συντάκτη

Αγαπητοί μου Αναγνώστες! Σίγουρα θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή και κουράγιο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Αναφέρονται γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στο δήμο Ανατολικής Μάνης μεταξύ Δικαστών, Εισαγγελέων, Δικηγόρων. Συντονιστή Αποκεντρωμένης και πάει λέγοντας! Καλή ανάγνωση και καλό κουράγιο σας εύχομαι!

Ανοικτή επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, Μάκη Βορίδη, Κώστα Τσιάρα, Γεώργιο Κώτσηρα και λοιπούς της Ανωτάτης Διοικήσεως!  Προς γνώση σας αν και αμφιβάλλω για την ακεραιότητά σας!

Της Δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ ……………… μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου

Ανήμερα των γενεθλίων του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και Φάρου του Πολιτισμού μας, Μίκη Θεοδωράκη, (πολλές ευχές από όλους εμάς), κύριοι Δικαστές και Εισαγγελείς θα σας θυμίσω τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη. Όπως τους τραγούδησε ο Μίκης Θεοδωράκης εξυμνώντας την Δικαιοσύνη, που εσείς καλείστε να υπηρετήσετε και να αποδώσετε! Χωρίς να τα καταφέρνετε! και ευτυχώς για εμάς είστε ένα μικρό ποσοστό! Αλλά αυτά θα τα δούμε παρακάτω! ”Της Δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ” τραγουδάει ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και σας παρακαλεί να μην λησμονάτε την χώρα του!

Γνωρίζετε κύριοι ” ονομα- τεπώνυμοι Δικαστές και Εισαγγελείς  ” Της Δικαιοσύνης τον ήλιο τον νοητό”; Αμφιβάλλω! Καθώς όπως γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο μας https://manispace.gr/2021/07/27/%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bf%cf%83%cf%8d%ce%bd%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b4%ce%b9%ce%b1/  και είδαμε κατάσταση με επιτυχόντες Δικαστικούς σε εξαγωγικές εξετάσεις στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών με ” άριστες επιδόσεις”! Παρασκευάς Λασκαρίδης με 12,80 βαθμολογία! Και θέλει να πιστέψει ο λαουτζίκος ότι κρίνει δίκαια και ξέρει τους νόμους! Και τους εφαρμόζει δίκαια! Εδώ! Στην Οθωμανική Αυτοκρατορία της Μάνης! η μάλλον στην Μάνη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας όπως δέχτηκε και έκρινε δίκαια υπέρ των αιολικάδων! Μαζί με την Τουρκολάγνο κυρία Μπαλιτσάρη (την κωλοτούμπα της θα την δούμε πιο κάτω)

exagoikos_21pol

απευθύνομαι σε εσάς κύριοι Δικαστέ και Εισαγγελείς

Και απευθύνομαι σε εσάς κύριοι Δικαστές και Εισαγγελείς, που όταν ακούγατε το τραγούδι αυτό το χορεύατε ζεϊμπέκικο, μη κατανοώντας την σημασία του! Απευθύνομαι σε εσάς κύριοι Δικαστές και Εισαγγελείς που καταπατήσατε τον όρκο σας, κάνατε τη Δικαιοσύνη υποχείριο των διαπλεκόμενων επιχειρηματιών, Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων. Εξυπηρετώντας τα προσωπικά τους συμφέροντα. Και πολύ περισσότερο δεχτήκατε ότι η Μάνη ήταν Οθωμανική Αυτοκρατορία! Απευθύνομαι σε εσάς κύριοι Δικαστές και Εισαγγελείς που φτάσατε την Ελληνική Δικαιοσύνη να την αποβάλλει από τους κόλπους της η Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη! Την ευτελίσατε σε τέτοιο επίπεδο που όταν ακούει ο Ευρωπαίος η ο Έλληνας πολίτης για Δικαιοσύνη, φτύνει στο έδαφος, αντί για εκεί που πρέπει, τουλάχιστον το σάλιο του να πιάσει τόπο! Είναι ψέματα όλα αυτά κύριοι Δικαστές και Εισαγγελείς;  https://www.protothema.gr/politics/article/1145177/komision-kolafos-gia-tin-elliniki-dikaiosuni-i-ekthesi-tis-europaikis-epitropis/

Διαβάζουμε και στην Ναυτεμπορική  

Το Ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών είναι το ακόλουθο:

«Το Κράτος Δικαίου είναι θεμελιώδης ιδρυτική αρχή της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (άρθρο 2 της Συνθήκης). Επομένως, όταν προωθούνται νομοθετικές μεταβολές που αφορούν ουσιώδη ζητήματα της κατάστασης των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών – όπως η προαγωγή, η αξιολόγηση και ο πειθαρχικός έλεγχος -, θεωρούμε ότι αποτελεί νομική υποχρέωση κάθε κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμπεριλάβει επισήμως τις δικαστικές ενώσεις στη νομοπαρασκευαστική διαδικασία. Η μη συμμόρφωση ενός κράτους μέλους με αυτές τις βασικές αρχές είναι δυνατό να θεωρηθεί ως παραβίαση της αρχής του Κράτους Δικαίου. Πόσο μάλλον όταν οι νομοθετικές μεταβολές, που αφορούν την προαγωγή και αξιολόγηση των δικαστικών λειτουργών και ιδίως τον πειθαρχικό τους έλεγχο, δύνανται να αποτελέσουν απειλή για τη δικαστική ανεξαρτησία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών, ζητεί από την Ελληνική Κυβέρνηση να διασφαλίσει αποτελεσματικά και άμεσα ότι οι Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων στην Ελλάδα θα συμμετέχουν χωρίς εξαιρέσεις σε κάθε νομοπαρασκευαστική διαδικασία που λαμβάνει χώρα ενόψει νομοθετικών μεταβολών που αφορούν το δικαστικό σώμα και ειδικά την επαγγελματική κατάσταση των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Όποια και να είναι η αντιπαράθεσή σας με το Υπουργείο, στις αποφάσεις σας θα πρέπει να είσαστε αδέκαστοι! Ευτυχώς όμως ένα μεγάλο ποσοστό τιμάει με το ήθος του το λειτούργημα που επιτελεί! Και σας αφήνει εσάς τους δακτυλοδεικτούμενους να ζείτε στις τύψεις σας και στις ενοχές σας!

Τι δεν είδε  ο Πρόεδρος του Πρωτοδικείου Γυθείου Παρασκευάς Λασκαρίδης!

Διαπλοκής συνέχεια από ότι μαθαίνουμε ακόμα και αυτή την ώρα που γράφουμε το άρθρο αυτό! Ο κ. Παρασκευάς Λασκαρίδης, ά άνθρωπος των αιολικάδων, δεν είδε τις καταστροφές που γίνονται στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Μάνης! Δείτε τι είδε, προφανώς κατ’ εντολή των αφεντικών του!

Ενώ το Δεκέμβριο του 2018 έκρινε πως έπρεπε να διατάξει αναστολή εργασιών έστω και ένα μήνα! Τότε μάλλον δεν είχε ενταχθεί στο αιολικό λόμπυ! δεν θα τον είχε φαίνεται εκ των πραγμάτων ακόμα του χεριού της η κ. Μπαλιτσάρη!

Δεν είδε ο Πρόεδρος του Πρωτοδικείου τις φωνές δεκάδων συλλόγων και πολιτών της Μάνης, δεν είδε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ανατολικής Μάνης της 4/2/2020, δεν είδε τους παραδοσιακούς Οικισμούς Βάθεια, Μίνα, Κοίτα, Αρεόπολη οι οποίοι είναι χαρακτηρισμένοι από το 1976 με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού ως Νεότερα Μνημεία! Δεν είδε και άλλα πολλά! Το μόνο που είδε, ότι συμφέρει τους αιολικάδες και μάλιστα τους ανακοίνωσε την απόφασή του την ίδια ημέρα του δικαστηρίου! Ούτε καν τις προφάσεις δεν κράτησε ο κ. Πρόεδρος του Πρωτοδικείου Γυθείου! Προφανώς  ήθελε και το τελευταίο φακελάκι να αντιμετωπίσει τα έξοδα μετάθεσής του την οποία γνώριζε από τις 14 Ιουνίου 2021 όπως είχαμε δημοσιεύσει στο παραπάνω άρθρο μας και δημοσιεύουμε και εδώ! Θα μας πείτε αλήθεια το ποσό κ. Πρόεδρε;

7.ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ

Και ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νικόλαος Παπαθεοδώρου στο γκέτο της διαπλοκής και της διαφθοράς

Στην διάρκεια της έρευνας σχετικά με την διαπλοκή και την διαφθορά στο δήμο Ανατολικής Μάνης, φθάσαμε και στον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νίκο Παπαθεοδώρου! Σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του του αναφέραμε  μερικά από αυτά που γνωρίζουμε για τον Δήμαρχο και Δημοτικούς του Συμβούλους και ζητήσαμε να μας απαντήσει!

Μας έστειλε το παρακάτω email από το email ” sintonistis@apd-depin.gov.gr”. Μας έστειλε την εγκύκλιο διεξαγωγής των εκλογών του 2019! Του απαντάμε!

Και για να είναι ευανάγνωστα τα όσα του γράφουμε

Στη συνέχεια μας στέλνει email από το προσωπικό του email

Nick Papatheodorou npapathe@gmail.com

7 Ιουλ 2021, 11:34 π.μ.

 
προς εγώ
 
Καλημέρα,
 
Αυτά που σας έστειλα ήταν για το νομικό πλαίσιο (κωλύματα και ασυμβίβαστα) και για έκδοση διαπιστωτικών πράξεων. Όταν ο νομοθέτης αναφέρει ότι ο Ελεγκτής Νομιμότητας (νυν Συντονιστής) διαπιστώνει την θέση σε αργία αιρετού, το κάνει  ad hoc. Σε θέματα κωλυμάτων και ασυμβίβαστων,  οι διαπιστωτικές αποφάσεις εκδίδονται από το Διοικητικό Πρωτοδικείο της έδρας. Ενώ  τυχόν προσφυγή κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου εκδικάζεται μόνο από το ΣτΕ.
 
   Ότι η Υπηρεσία μας κινείται στη διαδικασία της διερεύνησης των καταγγελλομένων και αναζήτησης δικαστικών εγγράφων. Για τυχόν κίνηση πειθαρχικών διαδικασιών (χωρίς αυτό το υλικό δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί σοβαρή κατηγορία κατά αιρετού) είναι το έτερο στοιχείο. Το οποίο ακολουθεί πάγια ο φορέας μας και η διαδικασία είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα (πειθαρχική διαδικασία αιρετών) και είναι σε εξέλιξη. 
 
Εξάλλου αιρετοί αυτού του Δήμου (Δήμος Ανατολικής Μάνης) ευρίσκονται ήδη σε πολλές περιπτώσεις παραπεμπόμενοι για γνωμοδότηση στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών που η πλειοψηφία τους (3 απο 5 μέλη) αποτελείται από Εφέτες Δικαστές.( Κρατήστε το αυτό θα μας χρειαστεί πιο κάτω) Οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη και όταν έχουμε τις γνωμοδοτήσεις τους (τυχόν αργία ή έκπτωση ή απαλλακτική αιρετού) τότε εκδίδουμε και τις ανάλογες αποφάσεις μας. Δεσμευόμενοι από τις γνωμοδοτήσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Συνεχίζοντας

 
Προφανώς σας δημιουργείται η εικόνα της ατιμωρησίας. Αλλά οι διαδικασίες αυτές είναι και οι γνωμοδοτήσεις των Πειθαρχικών Συμβουλίων πολυετείς (κατά μέσο όρο 3 έτη).( Εδώ ”καρφώνει” τους Εφέτες Δικαστές) Δεν θέλω να σας απογοητεύσω. Αλλά από το 2011 έως τώρα ελάχιστοι αιρετοί έχουν τεθεί σε αργία το πολύ έως 2 μήνες. ( ΤΟ ΑΛΙΣΒΕΡΊΣΙ ΑΙΡΕΤΏΝ- ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ). Έτσι όμως αβασάνιστα δημιουργείται η εντύπωση της ατιμωρησίας και της ανοχής από ….τον  κάθε Συντονιστή!!.
 
Το αντίθετο όμως συμβαίνει από όλα αυτά που νομίζετε!! Αιρετοί (αφού απαλλάσσονται από το Π.Σ.) ( Όπως βλέπεται το αλισβερίσι μεταξύ αιρετών και Δικαιοσύνης πάει σύννεφο) στρέφονται εναντίον μας. Και μας κατηγορούν ότι αβασάνιστα τους διασύραμε. Παραπέμποντας τους (είτε εμείς είτε τα Σώματα Επιθεώρησης)  στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και αρκετοί εξ αυτών θεωρούν ότι χάσανε και τις εκλογές!!
Καταλαβαίνετε ότι η πραγματικότητα μάλλον απέχει πολύ από αυτά που φαίνονται. 
 
Σε κάθε περίπτωση όμως θεωρώ ότι κάθε υπόθεση είναι σοβαρή και καλά είναι να τα θέτετε ώς εκπρόσωποι του τύπου. Θεωρώ ότι σε όλη τη χώρα συμβαίνουν αυτά που σας αναφέρω. Και δεν είναι τυχαίο το άρθρο που σας έστειλαν από το Γραφείο μου. Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Πάτρας ήθελε να φέρει θεσμικά το ζήτημα ώς σχέσεις κράτους – τοπικής αυτοδιοίκησης – πολιτών. Και αφορά την ίδια την δημοκρατία στην ταλαίπωρη χώρα μας. (Αυτό και αν είναι ”κάρφωμα”)
Φιλικά
 
Νικόλαος Παπαθεοδώρου

Ο Συντονιστής ” καρφώνει ” τον υπουργό Εσωτερικών

Θλίβομαι πραγματικά για τα …άρθρα του ποινικού κώδικα που με δόλο ή βαρεία φέρεται να παραβιάζω. Μόνο που υπάρχει και η συκοφαντική δυσφήμηση!!. Δεν μπορώ να πιστεύω ότι με τόσες ελεγκτικές αρχές γύρω μας  (εδώ γελάμε) καταφέρνουμε να επιβιώνουμε λάθρα!! 
 
Σε κάθε περίπτωση είναι γνωστή η ρήση του Έλληνα “Θα σε στείλω στον Εισαγγελέα”. Μόνο που η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.  Αξίζει μιας έρευνας να δείτε στατιστικά πόσες περιπτώσεις έχουν σταθεί σε πειθαρχικό και ποινικό επίπεδο (καταδικαστικές αποφάσεις). Ιδιαίτερα για παράβαση καθήκοντος κατά τον ποινικό κώδικα για αιρετούς (και για δημοσίους υπαλλήλους) στη χώρα μας!! Κύριε Βορίδη τι λέτε γι’ αυτό;
 
Έχουμε επίσης από το 2011 (μεταβατικό στάδιο…δεκαετίας) ένα Ελεγκτή/ Επόπτη Νομιμότητας με 100 ιδεατούς (ghosts)  νομικούς, μηχανικούς, οικονομολόγους λογιστές κλπ στο Υπουργείο Εσωτερικών.  Που θα ασκούσαν την εποπτεία των ΟΤΑ  (δυστυχώς ακόμα είναι σε εξέλιξη). Και αναπληρώνεται από τον φορέα μας. Εποπτεύοντας 56 Δήμους, 3 αιρετές Περιφέρειες και πάνω από 200 νομικά πρόσωπα ΟΤΑ (ώς πρόσθετο βάρος καθώς τα κύρια αντικείμενα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι πολλαπλά και τελείως διαφορετικά. βλ. ιστοσελίδα μας).

Ο καταγγέλων μπορεί να ζητήσει να μάθει ……….. αλλά με περιορισμούς

Ο κάθε καταγγέλλων μπορεί να ζητήσει να μάθει για την εξέλιξη της καταγγελίας του αλλά οι περιορισμοί είναι δεδομένοι  μέχρι την περαίωση της πειθαρχικής διαδικασίας. (Αν αυτά ήταν μυστικά οι αιρετοί θα είχαν παραιτηθεί από μόνοι τους για γλυτώσουν). Όπως ακριβώς γίνεται και στη δικαστική διαδικασία. Όπως σας είχα αναφέρει το Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών είναι κρίσιμο όργανο για κάθε πειθαρχική δίωξη αιρετού. Ο Ελεγκτής Νομιμότητας (νυν Συντονιστής) έχει κι ό ίδιος περιορισμούς στην γνώση της δικαστικής διαδικασίας μέχρι να μας κοινοποιηθεί επίσημα (μετά από αίτημα μας ή αυτεπάγγελτα) η τυχόν ποινική δίωξη αιρετού.
 
Σε κάθε περίπτωση ο φορέας μας παρακολουθεί όλη την δικαστική εξέλιξη υποθέσεων αιρετών. Και όταν ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες (π.χ. τελεσιδικία ποινικής υπόθεσης, αμετάκλητη παραπομπή για κακούργημα με περιοριστικούς όρους κ.λ.π.) προχωρούμε σε διαπιστωτικές πράξεις θέσης σε αργία ή έκπτωσης, όπου ο νομοθέτης ad hoc αναφέρει τον Ελεγκτή Νομιμότητας.

Όσον αφορά τον καταγγέλοντα! 

 
Όσον αφορά τον κάθε καταγγέλοντα, μπορεί να ζητήσει απο το Τμήμα Διοικητικού Οικονομικού Λακωνίας (https://www.apd-depin.gov.gr) εγγράφως την ενημέρωσή του για την πορεία εξέτασης της καταγγελίας του. Ανάλογα με την υπόθεση και την πορεία της πειθαρχικής διαδικασίας οι Υπηρεσίες μας παρέχουν σχετική ενημέρωση πάντα με τον περιορισμό της νομοθεσίας αλλά και την σχετική Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ 372/2009). Ο φορέας μας έχει κάνει σχετικό ερώτημα στο ΥΠΕΣ για την ισχύ της γνωμοδότησης αυτής στην παρούσα κατάσταση.
 
Εξ’ όλων των παραπάνω συνεπάγεται ότι όταν ο αιρετός πέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα ένα χρόνο μετά την θητεία του συνεχίζει για τρία χρόνια να διοικεί χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς! Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η Δημοτική Αρχή του δήμου Ανατολικής Μάνης και συνεχίζει ανενόχλητη να παίζει μπιρίμπα στην πλάτη του δήμου και των δημοτών!
 

Ειδικά για την Ανατολική Μάνη,

λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη όσα μου έχετε προφορικά αναφέρει, έχω ήδη αναθέσει στο Αυτοτελές Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου του φορέα μας τον έλεγχο της  πορείας υλοποίησης των πειθαρχικών διαδικασιών για τους αιρετούς του Ν. Λακωνίας και ιδιαίτερα της Ανατολικής Μάνης. (Ζήτω οι αιρετοί της Μάνης)!

Ανδρεάκος- Μπαλιτσάρη- Παπαθεοδώρου

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης χρησιμοποιεί ως νομικό σύμβουλο του δήμου την κ. Μπαλιτσάρη. Η οποία εκπροσωπούσε τους αιολικάδες στο δικαστήριο εκείνο το οποίο δέχθηκε ότι η Μάνη ανήκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και την ελευθέρωσε το Ελληνικό Δημόσιο. Έτσι η γη της Μάνης ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο! https://lakonikos.gr/epikairothta/item/139435-dimosies-oi-ektaseis-gia-ta-aiolika-parka-sti-mani  . Πρόεδρος στην έδρα ήταν ο κ. Νταής! ο οποίος στη συνέχεια μετατέθηκε! Δεν ελέγχθηκε ποτέ η ακεραιότητα της απόφασής του! Δεν γνώριζε ο κ. Νταής ότι από το 2012 η Μάνη είχε ενταχθεί με ψήφισμα της Βουλής στο ιδιαίτερο ιδιοκτησιακό; Σίγουρα το γνώριζε αλλά το φακελάκι προφανώς ήταν μεγάλο! Οι δε Μανιάτες Βολευτές, πολιτικοί, πολιτευτές έγραψαν την Μάνη στα αχαμνά τους. Μέχρι που ο Πέτρος Μαντούβαλος μου έγραψε δημόσια ότι στηρίζει Πέτρο Ανδρεάκο! και το έργο του! δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι κύριε Πέτρο Μαντούβαλε! γόνε της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Μανιάτες θυμηθείτε τον στις εκλογές!

Παπαθεοδώρου και Μπαλιτσάρη! δεν βρέθηκε άλλος δικηγόρος κύριε Παπαθεοδώρου;

 
Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο κ. Παπαθεοδώρου εκτελεί τις εντολές του Ανδρεάκου! δεν γνωρίζουμε αν ισχύει η αν δεν ισχύει! Οι συμπτώσεις όμως μας οδηγούν σε άλλα συμπεράσματα! Ορίζεται η κ. Μπαλιτσάρη πρώτο μέλος στην επιτροπή για τον χαρακτηρισμό της Μανιάτικης γης! Από τον κ. Παπαθεοδώρου! σας λέει κάτι αυτό; Πολύ σύντομα θα είμαστε και επίσημα Οθωμανική Αυτοκρατορία! Κάτι μου λέει ότι χωράφια φιλέτα θα ονομαστούν δημόσια γη και μετά το Δασαρχείο θα τα παραχωρήσει σε επενδυτές του οποιοδήποτε είδους και ράτσας! Το Δασαρχείο Γυθείου δεν γνώριζε τον νόμο του 2012; προφανώς ναι! παρ’ όλα αυτά  ονόμασε το Σαγγιά δημόσια γη! ελέγχθηκε ποτέ γι αυτό; Τι λέτε κύριε Δασάρχη κύριε Λαδικέ; γνωρίζατε η δεν γνωρίζατε; κύριε Κακαλέτρη εσείς; τι λέτε για όλα αυτά! μήπως να ψάξει το θέμα η Αρχή Διαφάνειας; μυρίζει μπαρούτι η φακελάκι; τι από τα δύο; Κύριοι του Δασαρχείου κάνατε ποτέ παρέμβαση σε δικαστήριο για να διαφυλάξετε την Μανιάτικη Γη σύμφωνα με τον νόμο του 2012; Πάπαλα ε; τόση ξεφτίλα πια;

Υπουργέ Περιβάλλοντος κύριε Σκρέκα αι υφυπουργέ κύριε Αμυρά

Κύριοι όταν στην Βουλή ψηφίστηκε η ένταξη της Μάνης στο ειδικό ιδιοκτησιακό εσείς ήσασταν διακοπές; δεν το ακούσατε; δεν το μάθατε; Ποια συμφέροντα εξυπηρετείται; Γιατί δεν είστε κάθετοι για το θέμα της Μάνης; Η ΓΗ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΜΑΝΙΑΤΩΝ ΚΥΡΙΟΙ! Δεν υπάρχει κανένας Δικαστικός η Εισαγγελέας να διερευνήσει τις αποφάσεις σας; Αφήνετε την Μανιάτικη Γη στα χέρια διεφθαρμένων Δημοτικών Αρχόντων, Δικηγόρων Πολιτικών, επιχειρηματιών!

 

Η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου κ. Μπαλιτσάρη

Πρώτη στην κωλοτούμπα του συμφέροντος η πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Γυθείου κ. Μπαλιτσάρη. Και με τον λαγό και με τον κυνηγό καθώς λέγει ο σοφός Λαός! Ενώ εκπροσωπεί συνεχώς Δήμαρχο και Αιολικάδες  και δέχεται ότι η Μάνη ανήκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία στέκεται κορδωμένη στην εκδήλωση της EYROJUST και λέει τα ακριβώς αντίθετα απευθυνόμενη στους παρευρισκόμενους Δικαστές και Εισαγγελείς! Μα απορώ δεν γνωρίζουν την συγκεκριμένη κυρία ποια είναι; Δείτε το βίντεο

Ίσως δημόσια στη συγκέντρωση αυτή κατάλαβε τις αντιδράσεις και δεν είπε τις κοτσάνες που είπε στον κολλητό της πρόεδρο του Δικαστηρίου! καταπατώντας τον όρκο του Δικηγόρου! Ούτε ιερό ούτε όσιο η κυρία!

Θρησκευτικό η πολιτικό όρκο δώσατε κυρία Μπαλιτσάρη; Βέβαια και στις δύο περιπτώσεις καταπατήσατε τον όρκο σας!

Μανιάτες μου πάρτε την για δικηγόρο!

Εντιμότατοι κύριοι Δικαστές και Εισαγγελείς της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων μην λησμονάτε την χώρα μου! Κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μην λησμονάτε την Μάνη! Την τούρκεψε η διαφθορά και η διαπλοκή! Κύριοι της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων  μην λησμονάτε την χώρα μου!

Σημείωμα του Συντάκτη 2

Γνωρίζουμε ότι σας κουράσαμε αν το διαβάσατε όλο! Δεν έχουμε τελειώσει όμως! η έρευνα προχωρά καθώς μαθαίνουμε ότι υπάρχει δραστηριότητα προσέγγισης των νέων δικαστών που θα έρθουν στο Πρωτοδικείο Γυθείου! Είμαστε σε επαγρύπνηση! Και από εμάς θα μαθαίνετε πάντα την αλήθεια όσο πικρή κι αν είναι αυτή!

εις το επανειδείν το συντομότερο! 

Αφήστε μια απάντηση