Ένα ρεπορτάζ με ονόματα και νιτερέσια

Ένα ρεπορτάζ με ονόματα για όσους θέλουν να ξέρουν την αλήθεια! Οι ανεμογεννήτριες στην Εύβοια, ο Γεραπετρίτης, ο πεθερός αντιπρόεδρος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η σύζυγος δικηγόρος που κάνει κουμάντο στην ΡΑΕ! Και η Σακελλαροπούλου με το πολυτελές διαμέρισμα που αγόρασε από… την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Του Άρη Σπίνου
 

Χωρίς καμία διάθεση συνωμοσιολογίας θα σας παρουσιάσουμε ένα ρεπορτάζ με ονόματα και περίεργες συμπτώσεις! Για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Το 2012 η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ήταν  σύμβουλος στο Συμβούλιο Επικρατείας. Τοποθετημένη, όμως, στο πέμπτο τμήμα του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου. Οι γνωρίζοντες ξέρουν ότι το τμήμα αυτό “παίζει μπάλα” με το περιβάλλον.

Στο τμήμα δηλαδή που είναι αρμόδιο για να ελέγχει αν η διοίκηση τηρεί τις διακηρύξεις του Συντάγματος και των Νόμων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στις 12 Απριλίου 2013 δημοσιεύεται ρεπορτάζ  στην «Ναυτεμπορική» με τίτλο :  « Τον δρόμο για την εγκατάσταση ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) ακόμη και στις δασικές περιοχές άνοιξε το Συμβούλιο της Επικρατείας».

Εισηγήτρια της απόφασης του ΣτΕ (1421/2013) ήταν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την ίδια ημέρα (12 Απριλίου 2013) η «Καθημερινή» δημοσίευσε απόσπασμα της εισήγησης της Κατερίνας Σακελλαροπούλου (με βάση την οποία ελήφθη η επίμαχη απόφαση του ΣτΕ) σύμφωνα με την οποία: «υπό την συνδρομή επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος επιτρέπονται, κατ’ εξαίρεση του Συντάγματος ,επεμβάσεις που μεταβάλλουν ή αλλοιώνουν τον δασικό χαρακτήρα μιας περιοχής».

 
Είναι προφανές ότι τα ρεπορτάζ αυτά δόθηκαν από την ίδια πηγή.

Είχε προηγηθεί πριν ένα χρόνο μια άλλη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (η 2499/2012) που επέτρεπε την ανάπτυξη αιολικών πάρκων σε αναδασωτέες περιοχές.

Εισηγήτρια ήταν και πάλι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ας έρθουμε όμως στο σήμερα  που έχει μεγαλύτερη σημασία

Στις 24 Ιουνίου 2021 η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) εξέδωσε την 504/2021 απόφαση. Με βάση την οποία η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έλαβε άδεια να εγκαταστήσει 16 ανεμογεννήτριες (με διάμετρο πτερωτής 90 μέτρα) στο Μαντούδι Ευβοίας.

Η τοπική κοινωνία ξεσηκώθηκε και μαζί της ξεσηκώθηκε και η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Που έκανε προσφυγές εναντίων της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών και όπως φάνηκε τις προσφυγές αυτές τις πλήρωσε πανάκριβα. 

Από τις 6 Αυγούστου η περιοχή καίγεται.

Αλλά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δεν κατασκευάζει μόνον ανεμογεννήτριες.

Το κατασκευαστικό φιλέτο του ομίλου είναι το συγκρότημα κατοικιών και καταστημάτων στο Μεταξουργείο.

 που προέκυψε από διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και περιλαμβάνει 40 πολυτελή διαμερίσματα.

Ένα από τα 40 διαμερίσματα ανήκει στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αντιπρόεδρος και εκτελεστικό μέλος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ο Μιχάλης Γουρζής, πεθερός του Γιώργου Γεραπετρίτη.

Η κόρη του Μιχάλη Γουρζή και σύζυγος του Γιώργου Γεραπετρίτη η Αλεξάνδρα Γουρζή είναι δικηγόρος με εξειδίκευση σε θέματα ΑΠΕ και προϊσταμένη στο τμήμα δικαστικής εκπροσώπησης και νομικής υποστήριξης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), δηλαδή της Αρχής που γνωμοδοτεί για τις άδειες. 

Ποιο απλά δεν γίνετε να τα γράψουμε! Φυσικά δεν υπονοούμε τίποτα για τους καχύποπτους που θα τρέξουν να βγάλουν συμπεράσματα. Ένα ρεπορτάζ με ονόματα και αλήθεια. 

Σαμπατακάκης και Ανδρεάκος με Νίκο Παπανδρέου στη Μάνη

Η γνωστή σε όλους μας φωτογραφία του θρυλικού τριδύμου το Φλομοχώρι (26/02/2012). Ανδρεάκος και Σαμπατακάκης το δίδυμο των αιολικάδων στην Μάνη! Από το 2005 ο Ανδρεάκος είχε πάρει απόφαση με το τότε συμβούλιό του ότι θέλουν ανεμογεννήτριες στη Μάνη! Ο Ξάδερφος Σαμπατακάκης πρόεδρος της Αίολος Μάνης Α.Ε. ! Καταλαβαίνετε τώρα γιατί πάρθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου! Είχαν μυριστεί χρήμα τα λαγωνικά! Και οι κουφιοκεφαλάκηδες σύμβουλοι της πεντάρας τόσα χρόνια ζητωκραυγάζουν και κτυπιόνται για τον αρχηγό τους! Φάτε τώρα κερατάδες πάνω από τα κεφάλια σας! Δεν το έχετε πάρει χαμπάρι ότι σας έχει για σφαλιάρες; θα το καταλάβετε ενταύθα! 

Σακελλαροπούλου, καμμένες εκτάσεις, ανεμογεννήτριες

Διαβάστε https://www.imerodromos.gr/anemogennitries-sta-anadasotea-kanena-provlima-symfona-me-to-ste/

Γνωρίζετε ποια είναι η κυρία που κρατάει το κοριτσάκι;

Σακελλαροπούλου στην Μάνη! δήθεν για τα 200 χρόνια!

Γνωρίζετε ποια είναι η κυρία ανάμεσα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυρία Αγγελοπούλου; Πιθανολογούμε η κ. Δημάρχου η κ. Αθηνά Ανδρεάκου! τα σχόλια δικά σας!

Τυχαία η επίσκεψη Σακελλαροπούλου στην Μάνη; τυχαία τα δώρα των αιολικάδων; Μαθαίνουμε ότι και ο ΕΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ εφοδιάστηκε με τροχοφόρο όχημα τύπου τζίπ δωρεά των αιολικάδων! αγάλματα σκουπιδιάρες τώρα και τζίπ για καλόπιασμα στους συλλόγους!

Εκδήλωση της Eurojust στην Μάνη από τον κ. Πάρη Αδάμη

Ο κ. Πάρης Αδάμης έχει διατελέσει επί σειρά ετών Εισαγγελέας στο Γύθειο! Φαίνεται ” οι αδελφικές σχέσεις” με τον Δήμαρχο Πέτρο Ανδρεάκο τον οδήγησαν να ζητήσει χορηγία από τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης Πέτρο Ανδρεάκο για να γίνει η εκδήλωση στην Μάνη! Βέβαια που να ήξερε και αυτός η ομιλούσα πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου, είναι πιστή στην κωλοτούμπα; που να ήξερε ότι είναι διαπλεκόμενη με τον πρόεδρο Παρασκευά ΛΑΣΚΑΡΊΔΗ προς όφελος των αιολικάδων; που να ήξερε ότι θα προταθεί από τον συντονιστή αποκεντρωμένης διοίκησης σαν πρώτο μέλος στην επιτροπή για τον χαρακτηρισμό της Μανιάτικης γης; Η διαπλοκή λοιπόν από την συγκεκριμένη κυρία εξέθεσε ανεπανόρθωτα όλους τους Δικαστές και Εισαγγελείς που μετείχαν στην συγκέντρωση η ημερίδα αν θέλετε.

Η συμμετοχή της κυρίας Μπαλιτσάρη σε αυτή την εκδήλωση έδωσε στους πολίτες να καταλάβουν ότι δικαιολογημένα πολλές ιστοσελίδες αναφέρουν την Ελλάδα, δεύτερη διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη. Εκθέτοντας ταυτόχρονα και τον κ. Μενουδάκο, αφού σε αυτόν αναφέρθηκε με περισσότερο στόμφο! ” Έπεσε πολύ γλύψιμο στην Δικαιοσύνη” σχολίασαν παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση, αλλά και κάποιοι που άκουσαν την κυρία!

Δικαστές και Εισαγγελείς αναμεμειγμένοι στη διαπλοκή στο Πρωτοδικείο Γυθείου! Ο Άρειος Πάγος τα στραβά μάτια; το ίδιο και ο υπουργός Δικαιοσύνης;

Μαθαίνουμε ότι υπάρχει τεράστια κινητικότητα στον χώρο της Δικαιοσύνης στον Δήμο Ανατολικής Μάνης! Υποθέσεις έχουν παραγραφεί, καθυστερούν να φτάσουν στο ακροατήριο, έχουν μηνυθεί δικαστές και Εισαγγελείς. Ισχύουν όλα αυτά; Ας μας βοηθήσει κάποιος που έχει στοιχεία για τα μεν η τα δε της υπόθεσης! Αν αναλογιστούμε ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, τότε μάλλον πολύ σύντομα στην διάρκεια της συνεχούς δημοσιογραφικής έρευνας θα πιαστεί λαβράκι στα δίχτυα μας!

Η Λερναία Ύδρα στην Μάνη

Παρατηρούμε συνεχώς να υπάρχει μια σύνδεση όλων των γεγονότων όπως αυτά εξελίσσονται χρονικά! Τα πρόσωπα που αναφέρονται στον τίτλο του άρθρου, παρατηρούμαι ότι εμπλέκονται συνεχώς σε υποθέσεις αδειοδότησης αιολικών πάρκων! Αυτά βλέπουμε αυτά καταγράφουμε και αυτά δημοσιεύουμε!

Εις το επανειδείν!

Αφήστε μια απάντηση