Πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Τρίτη 3 Αυγούστου περίπου στις 1 το μεσημέρι! Μόλις ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου έσπευσε με επικεφαλής τον διοικητή της  Κωνσταντίνο Γραφάκο προς κατάσβεσή της! Ενώ η φωτιά εξαπλώνεται, τίθεται επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης ο Λακωνάρχης της Πυροσβεστικής Γεώργιος Αλικάκος. Τις επόμενες απογευματινές ώρες  και ενώ η φωτιά συνεχίζει να εξαπλώνεται σε πολλά μέτωπα τίθεται επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Κολυβήρας!

Περίπου στις 4-5 το απόγευμα  προσήλθα στην περιοχή του Αγ. Νικολάου, στην έξοδο προς Σελεγούδι, όπου άρχισα να καταγράφω τα γεγονότα όπως εξελίσσονταν στην απέναντι πλευρά της πλαγιάς και στην γύρω περιοχή. Παράλληλα  οι κάμερες κατέγραφαν την κατάσταση που επικρατούσε σε πραγματικό χρόνο,. Συνελάμβαναν όμως και συνομιλίες αξιωματικών και πληρωμάτων από ασύρματους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Είδαμε, και ακούσαμε πολλά, τα οποία θα επισυνάψουμε στην έρευνά μας, την οποία θα καταθέσουμε στην Εισαγγελική Αρχή! Από το απόγευμα της πρώτης ημέρας έχει τεθεί επικεφαλής της φωτιάς ο αρχιπύραρχος κ. Αθανάσιος Κολυβήρας!

Την επόμενη ημέρα και ενώ επικρατεί ύφεση της φωτιάς, καταγράφουμε καπνό προς το μέρος της Δεσφίνας. Μέρος απρόσιτο ακόμη και με τα πόδια. Εναέρια μέσα δεν υπάρχουν! Κυλάει η ημέρα ήσυχα, με μικρές αναζωπυρώσεις οι οποίες αντιμετωπίζονται εύκολα! Την τρίτη ημέρα το πρωί βλέπουμε καπνό από την πλατεία του Βαχού! Επισκέπτομαι το Σκαμνάκι, τον Καρβελά και παραμένω στην ευρύτερη περιοχή, καταγράφοντας την προέλαση της πυρκαγιάς! Κάποια στιγμή αναγκάστηκα να φύγω λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων! Σημειωτέο ότι  τα βίντεο που έχω στην διάθεσή μου δεν δημοσιεύονται! Θα κατατεθούν ως στοιχεία σε ενεργό δικογραφία!

Οι απογευματινές κρίσιμες ώρες

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Αρχιπύραρχος Αθανάσιος Κολυβήρας εισηγήθηκε, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, την εκκένωση της περιοχής του Ακούμαρου, καθώς η φωτιά κινείτο με ένταση και ταχύτητα προς την περιοχή του Γυθείου! πλησιάζοντας η φωτιά προς την επαρχιακή οδό Γυθείου- Αρεόπολης έρχεται με ταχύτητα! και αυτό επιβεβαιώνει ο Λεωνίδας Πουλικάκος μέλος του συντονιστικού οργάνου του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Ζυγίζοντας την κατάσταση ο επικεφαλής της πυρκαγιάς κ. Κολυβήρας εισηγήται την εκκένωση του Ακούμαρου, του Βαθιού αφού η φωτιά έκαιγε την Πεταλέα, και του Μαυροβουνίου, θέλοντας έτσι να προστατεύσει κατοίκους και επισκέπτες! Την εισήγησή του καταθέτει στο συντονιστικό όργανο της Τρίπολης ”Π.Ε.Κ.Ε.” όπου με την σειρά του ενημερώνει τηλεφωνικά τον πολιτικό προϊστάμενο της πολιτικής προστασίας του δήμου Ανατολικής Μάνης (Δήμαρχο) και τον Αστυνομικό Διευθυντή Λακωνίας. Η Αστυνομική Αρχή τέλος πρέπει να πάρει έγκριση από τον Δήμαρχο για να ξεκινήσει την εφαρμογή του σχεδίου ” ΙΟΛΑΟΣ” το οποίο ποτέ δεν συνέταξε και δεν κοινοποίησε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, ο Δήμαρχος και η αντικαταστάτριά του κ. Ελένη Δρακουλάκου!

Δείτε το σχέδιο ” ΙΟΛΑΟΣ” του δήμου Ευρώτα! Το ίδιο σχέδιο έπρεπε να έχει δημοσιεύσει και ο δήμος Ανατολικής Μάνης!

Σχέδιο-Αντιμετώπισης-Εκτάκτων-Αναγκών-εξ-αιτίας-δασικών-πυρκαγιών-Δ-Ευρώτα

Κατά συνέπεια σε αυτήν την έκτακτη ανάγκη δεν υπήρχε σχεδιασμός, συντονισμός και όλα αυτά με ευθύνη του Δήμαρχου Πέτρου Ανδρεάκου και της Ελένης Δρακουλάκου! Μήπως θα πρέπει να παρέμβει η Εισαγγελική Αρχή του Γυθείου, αλλά να κάνει σωστά αυτό που πρέπει να κάνει χωρίς καλύψεις και κουκουλώματα;

Το ψέμα του Δήμαρχου Ανατολικής Μάνης Πέτρου Ανδρεάκου

Η συκοφάντηση του Αθανάσιου Κολυβήρα από τον Δήμαρχο Πέτρο Ανδρεάκο είναι καταφανής! Χωρίς να μπορεί να δώσει απ’ ευθείας εντολή σε Αστυνομία, Λιμενικό κ.λ.π., δέχεται επίθεση από τον Δήμαρχο Πέτρο Ανδρεάκο! Προφανώς ο Δήμαρχος, θέλοντας να κουκουλώσει την ανυπαρξία του στις δύσκολες εκείνες ώρες, συκοφαντεί τον αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος για να ρίξει στάχτη στα μάτια των Πολιτών! ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ κε ΔΗΜΑΡΧΕ! ΕΙΣΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ κε ΔΗΜΑΡΧΕ! ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ κε ΔΗΜΑΡΧΕ! ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΟΥ! Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ. ΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ.

Εις το επανειδείν κύριε Δήμαρχε!

Αφήστε μια απάντηση