Οι κάμερες κατέγραψαν εικόνα και ήχο!

Βρεθήκαμε τις πρώτες ημέρες στο ξεκίνημα και στην προέλαση της πυρκαγιάς! Στην ύφεση και στην αναζωπύρωση! Στην ύφεση και στην καταστροφή! Καταγράψαμε εικόνα και ήχο! Τα στοιχεία πολλά τα οποία, τελειώνοντας την έρευνα που διεξάγουμε προς κάθε κατεύθυνση, θα κατατεθούν με πρωτόκολλο παράδοσης- παραλαβής, ακόμα και στο γραφείο του Πρωθυπουργού! Δεν θα κρύψουμε τίποτα και για κανέναν! Η αλήθεια θα λάμψει!

Γνωρίζουμε πράγματα και καταστάσεις

Μέσα από την έρευνα που διεξάγουμε, έχουμε εντοπίσει, παραβάτες καθήκοντος, αμελείς καθήκοντος, και ίσως μας βγουν και εκ προθέσεως και σκοπιμότητας παραβάτες και αμελείς καθήκοντος! Δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό των πληγέντων δημοτών και θα αγωνιστούμε να φανεί η αλήθεια! Τερτίπια τύπου ” όχι εγώ ο άλλος” η ”μην το λες αυτό γιατί θα σε στριμώξει ο Εισαγγελέας” σε μας δεν περνάνε! Ίσως είναι προτιμότερο οι εμπλεκόμενοι σε όλη αυτή την καταστροφή να βγουν να πουν την αλήθεια! Και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του! 

Μην προσπαθήσει κανείς να διαβάλλει την πραγματικότητα

Η πραγματικότητα είναι αποτυπωμένη παντού! Φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα, μαρτυρίες! Αν διαπιστώσουμε ότι κάτι πάει να διαστρεβλωθεί αμέσως θα δημοσιεύσουμε την αλήθεια για το συγκεκριμένο θέμα! Γνωρίζουμε από που ξεκίνησε η φωτιά! Καλά θα κάνουν οι εντεταλμένοι εμπειρογνώμονες να προσέξουν τι θα γράψουν στις εκθέσεις τους! Ξέρουν αυτοί τι εννοώ!

Τα παιχνίδια της Δημοτικής Αρχής

Το παιχνίδι της Δημοτικής Αρχής περί αναζήτησης ευθυνών και μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, δείχνει, ότι προσπαθεί ο Δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος να θέλει να απεμπλέξει τον εαυτό του από τις ευθύνες! Αυτό δεν πρόκειται να επιτευχθεί για τον λόγο ότι αυτός είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας του δήμου Ανατολικής Μάνης με αντιπρόεδρο την Ελένη Δρακουλάκου και μέλη τον Λεωνίδα Πουλικάκο και Αναστασάκο Δημήτριο από την αντιπολίτευση! Ο ίδιος ο δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος έχει και τον πρώτο λόγο σε όλη αυτή την ιστορία!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ (1)

Συμμετέχουν δε όλοι οι φορείς του δήμου όπως θα διαβάσατε στην παραπάνω απόφαση ίδρυσης του συντονιστικού οργάνου!

Το Συντονιστικό Όργανο και οι εμπλεκόμενοι φορείς λειτουργούν κάτω από έναν κανονισμό λειτουργίας!

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ (1)

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα έπρεπε να έχουν στα χέρια τους, ένα αντίγραφο του Ειδικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εξ Αιτίας Δασικών Πυρκαγιών. Παράδειγμα το σχέδιο του δήμου Ευρώτα, το οποίο δημοσιεύουμε παρακάτω και βρίσκεται αναρτημένο στη σελίδα του δήμου Ευρώτα!

Σχέδιο-Αντιμετώπισης-Εκτάκτων-Αναγκών-εξ-αιτίας-δασικών-πυρκαγιών-Δ-Ευρώτα

Βάσει του σχεδίου

Βάσει του σχεδίου αυτού έπρεπε να λειτουργήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε αυτή την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε το δήμο Ανατολικής Μάνης! Η πραγματικότητα; Ο Δήμαρχος κατηγόρησε τον Περιφερειάρχη για την εντολή εκκένωσης. Ο Δήμαρχος με έγγραφό του κατήργησε τα υδροστόμια πλήρωσης των Πυροσβεστικών Αυτοκινήτων! Ο Δήμαρχος δεν φρόντισε να τοποθετήσει ψηλά τις σιδερένιες δεξαμενές νερού για να μπορούν να γεμίσουν τα Πυροσβεστικά αυτοκίνητα. Ο Δήμαρχος δεν φρόντισε να καθαριστούν οι χώροι πέριξ των γεωτρήσεων ώστε να μην καούν λάστιχα και γεωτρήσεις! Ο Δήμαρχος δεν φρόντισε να τοποθετηθούν μέσα σε οικίσκους οι γεωτρήσεις ώστε να είναι προφυλαγμένες από φυσικές καταστροφές! Ο Δήμαρχος δεν φρόντισε να έχει αγοράσει γεννήτριες για την λειτουργία των γεωτρήσεων και την επάρκεια νερού την ώρα της φωτιάς! Και πολλά άλλα που δεν έκανε! Και για όλα αυτά επιχορηγείται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με 63.800 ευρώ κάθε χρόνο!

σχετικό 1 9Γ6Ξ46ΜΤΛ6-Χ2Ι

Όλα αυτά τα χρήματα που πάνε;

Θα δώσει ποτέ απολογισμό ο κύριος Δήμαρχος; Ο δήμος Ευρώτα με 90400 ευρώ πως τα καταφέρνει περίφημα και δεν καίγεται; μήπως να κάνουμε μερικές συγκρίσεις; 

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης έκανε προσλήψεις προσωπικού Πυροπροστασίας! Ο Κυριάκος Μιχαλολιάκος τον κατηγορεί! Ο Δήμαρχος Ευρώτα για το καλοκαίρι προσλαμβάνει εθελοντές της Πυροσβεστικής για πυροπροστασία! Προφανώς γι’ αυτό δεν καίγεται! και δεν καταργεί τα υδροστόμια! και μνημόνια συνεργασίας έχει κάνει με ιδιωτικές υδροφόρες! Ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης σκέφτηκε μόνο πως θα βάλει τρικλοποδιά για να μην γίνει το Πυροσβεστικό κλιμάκιο στο Χωσιάρι!

σχετικό 2

 

6ΝΔΖΩΨΗ-Ι47

 

Η νομική υποστήριξη των πληγέντων από την Δημοτική Αρχή

Από την στιγμή που κάποιος που έχει πληγεί, και εξουσιοδοτήσει την Δημοτική Αρχή να τον εκπροσωπήσει νομικά, λογικό και επόμενο δεν μπορεί να στραφεί εναντίον της! Με μια μικρή καθυστέρηση για την συλλογή εξουσιοδοτήσεων χάνεται πολύτιμος χρόνος και ίσως περάσει και το τρίμηνο που μπορεί κάποιος να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά! (τουλάχιστον από όσο γνωρίζουμε. αν κάνουμε λάθος διορθώστε μας). Κατά συνέπεια λοιπόν η μήνυση ” κατά παντός υπευθύνου” πάει στο αρχείο και όλα καλά! Βέβαια η Δημοτική Αρχή θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον του ” εαυτού της”! Και αυτό φαίνεται να εφαρμόζεται με την σύμφωνη γνώμη ης παράταξης ” Μαζί για τον τόπο μας” του Κυριάκου Μιχαλολιάκου. Αλληλοσυγκάληψη; με ανταλλάγματα; εμφανή; κάτω από το τραπέζι; θα δείξει το κοντινό μέλλον! εμείς παρακολουθούμε και καταγράφουμε! και σας ενημερώνουμε!

Με πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής τα στοιχεία μας και με όρους

Τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας θα παραδοθούν με πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής και με όρο περί μη δημοσιοποίησής τους α) στον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου Κωνσταντίνο Γραφάκο, αφού είναι η άμεσα εμπλεκόμενη υπηρεσία στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και β) στον επικεφαλή της παράταξης ” Ενωτική Κίνηση Μάνης” Τζανέτο Φιλιππάκο με όρους α) περί μη δημοσιοποίησης τους και β) να αποτελέσουν στοιχεία μηνυτήριας αναφοράς που θα κατατεθεί στην Εισαγγελική Αρχή Γυθείου αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Στόχος μας είναι η διαφύλαξη των στοιχείων αυτών, η διερεύνησή τους, αλλά και η παρακολούθηση της εξέλιξης της δικογραφίας από ένα τουλάχιστον δημοτικό σύμβουλο που χαίρει της εμπιστοσύνης μας! (χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν  και ποτέ). Και φυσικά η αξιοποίησή τους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου για την διαφύλαξη της τιμής και της υπόληψής της έναντι των δημοτών!

Σε μονόδρομο η Εισαγγελική Αρχή

Πιστεύουμε ότι η Εισαγγελική Αρχή βρίσκεται σε μονόδρομο απόδοσης ευθυνών! Μετά από όλα τα παραπάνω που δημοσιεύσαμε, μαζί και το χθεσινό μας άρθρο για την εντολή εκκένωσης (διαβάστε εδώ) και την κατασυκοφάντηση του Περιφερειάρχη Αθανάσιου Κολυβήρα είναι ξεκάθαρο πλέον ποιος είναι ο υπεύθυνος για την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε τον δήμο Ανατολικής Μάνης τουλάχιστον για τις τρείς πρώτες ημέρες! Αν είχε φροντίσει το Συντονιστικό Όργανο για την καθαριότητα πέριξ των γεωτρήσεων, την τροφοδοσία τους με ρεύμα, σε περίπτωση διακοπής, από γεννήτρια, και αν το βασικότερο δεν είχε καταργήσει τα υδροστόμια, τότε η φωτιά θα είχε σβηστεί στις πρώτες ώρες που εκδηλώθηκε και δεν θα είχε φτάσει σε απόκρημνες και δύσβατες περιοχές.

Έτσι και με την έλλειψη εναέριων μέσων την τρίτη ημέρα, με αναζωπύρωση στην Δεσφίνα, επήλθε η μεγάλη καταστροφή στον Δήμο Ανατολικής Μάνης! Ας ζητηθούν λοιπόν ευθύνες από τον ” εμπρηστή” και από αυτούς που όχι μόνο αμέλησαν να συντηρήσουν τις γεωτρήσεις, τις δεξαμενές, τους δρόμους, και να μην καταργήσουν τα υδροστόμια, αλλά έχουν αμελήσει και να εκπονήσουν το σχέδιο ” Ιόλαος”, για την ασφαλή διαφυγή και καταφυγή των κατοίκων εν όψει της καταστροφικής πυρκαγιάς! Έχουν αμελήσει να συντονίσουν μια τέτοια κατάσταση και να σταματήσουν τους θεατρινισμούς και τα δήθεν κατορθώματα στις σελίδες των κοινωνικών δικτύων, καθώς θα γυρίσουν μπούμερανγκ στα κεφάλια τους!

Εις το επανειδείν κύριοι ανευθυνοϋπεύθυνοι 

Αφήστε μια απάντηση