Μα λίγα λόγια

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια, διαβάζουμε το δελτίο τύπου του σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών- Δασεργατών της Εύβοιας! Σας το παραθέτουμε αυτούσιο για τα δικά σας συμπεράσματα! Και τις δικές σας επιφυλάξεις, σχετικά με τον μοναδικό πνεύμονα της Ανατολικής και Δυτικής Μάνης! Το περίφημο Δάσος της Βασιλικής! Ένας πνεύμονας που όπως μαθαίνουμε, περιέχεται στο μενού των εργολάβων αιολικάδων, σαν σπέσιαλ πιάτο, προσφερόμενο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα. Δείτε το δελτίο τύπου:

 

Δελτίο τύπου του σωματείου ρητινοκαλλιεργητών-δασεργατών Εύβοιας. Για τις ψεύτικες υποσχέσεις των κυβερνητικών κλιμακίων και την προσπάθεια διάσπασης του αγώνα μας!
➡ Πριν ακόμα σβήσουν τα κάρβουνα της μεγάλης καταστροφής που μας βρήκε, η κυβέρνηση στρώνει το έδαφος για φαγοπότι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στον τόπο μας.
Ο υπουργός που εμφανίστηκε σαν τον κλέφτη στο Δασαρχείο Λίμνης! Έκανε τον σπόνσορα της ΤΕΡΝΑ και μας την παρουσίασε ως μέγα ευεργέτη. Η πρότασή τους ήταν να αναλάβει τον καθαρισμό των δημοτικών και περιφερειακών δρόμων! Και να εργαστούν δασεργάτες από τους συνεταιρισμούς με σύμβαση απευθείας με την εταιρία. Είναι προφανές ότι την καταστροφή μας την αντιμετωπίζουν ως ευκαιρία για κέρδη και πως αυτοί που επιβουλεύονται τον τόπο μας ήταν έτοιμοι από καιρό.

Είναι προφανές ότι προσπαθούν να μας δελεάσουν

Είναι προφανές ότι προσπαθούν να μας δελεάσουν με ψεύτικες «ευκαιρίες» για να συμβιβαστούμε, να κάτσουμε σπίτια μας, να μην αγωνιζόμαστε. Ξέρουν καλά ότι αν βάλουν στο χέρι τους ρετσινάδες έχουν κάνει μεγάλο βήμα για να ξεμπερδεύουν με τον ενωτικό αγώνα μας με τους υπόλοιπους συμπατριώτες μας.
 
Βέβαια η κοροϊδία έχει πάντα κοντά ποδάρια. Τα μεροκάματα από 100 ευρώ για όλους, σε τρεις μέρες έγιναν 30 ευρώ για 6 ρετσινάδες από κάθε δασικό συνεταιρισμό.
Αντί για την ικανοποίηση του αιτήματός μας για εκπόνηση διαχειριστικής μελέτης από τα αρμόδια δασαρχεία και υπηρεσίες!!!! Για να επανέλθει το πευκοδάσος. Για απασχόληση όλων των ρετσινάδων με σταθερή σχέση εργασίας, για τουλάχιστον 15 χρόνια. Για την φροντίδα και ανάπτυξη του καμένου δάσους. Τοπική και κεντρική εξουσία ανοίγουν το δρόμο στα μεγάλα αρπακτικά που έρχονται για να θησαυρίσουν. Κυβερνητικά στελέχη περιδιαβαίνουν τα χωριά μας και προσπαθούν να μας ξεγελάσουν.
 
Μας υπόσχονται σύμβαση στην ΤΕΡΝΑ. Είναι ντροπή οι υπαίτιοι της καταστροφής μας να προκαλούν προωθώντας την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του δάσους μας και ολόκληρης της περιοχής.
 
Δήμος και Περιφέρεια έχουν ευθύνη να πάρουν όλα τα μέτρα για να είναι ασφαλές το οδικό δίκτυο και να κοπούν τα επικίνδυνα δέντρα. Να απαιτήσουν χρηματοδότηση από αυτούς που μας άφησαν στο έλεος, την κυβέρνηση και το κράτος και όχι να βάζουν την κάθε ΤΕΡΝΑ να κάνει μπίζνες στις πλάτες μας.

Δεν τους έχουμε εμπιστοσύνη

Δεν μπορούμε να έχουμε καμιά εμπιστοσύνη σε όσους έχουν ευθύνες για την καταστροφή μας! Οι ίδιοι τώρα θέλουν να μας εξαπατήσουν για να μας έχουν χωρισμένους και διασπασμένους ώστε να μας έχουν του χεριού τους! Θέλουν τους ρετσινάδες χώρια από τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους χώρια από τους επαγγελματίες. Ώστε ο καθένας να πολεμάει τον άλλον, αντί όλοι μαζί να δώσουμε έναν μεγάλο αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας!
 
Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με μεροκάματα της πείνας! Υποσχέσεις και «χορηγίες»! Θα τους αφήσουμε να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα της περιοχής μας! Με την πράσινη ανάπτυξή τους η οποία αποδεικνύεται μαύρη και άραχνη για τον λαό.
Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα διασπάσουν τον ενωτικό αγώνα του λαού της Β. Εύβοιας! Θα πάρουν την πρώτη απάντηση στο αυριανό συλλαλητήριο!
Όλοι στον αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας!
Όλοι αύριο, Σάββατο 21 Αυγούστου, στις 7μμ, στον κόμβο της Στροφυλιάς!

Εισιτήριο για το Δάσος της Βασιλικής

Διαβάζουμε για το εισιτήριο εισόδου στον Όλυμπο και τις εταιρίες εκμετάλευσης (διαβάστε εδώ) ! Και κάνουμε τη σκέψη! Γιατί άραγε δεν υπήρχαν εναέρια μέσα και στην Μάνη; Γιατί άραγε η Πυροσβεστική Υπηρεσία έμεινε από νερό στο βουνό; Γιατί άραγε η Δημοτική Αρχή δεν παρέλαβε έμπειρους δασεργάτες για εργασίες πυροπροστασίας ακόμα και με δικά της χρήματα, για να προστατέψει τον τόπο μας; Και πολλές άλλες σκέψεις περνάνε από το μυαλό μας! 

Τώρα που το μεγάλο κομμάτι της οροσειράς του Ταϋγέτου προς την Μάνη έγινε στάχτη, είναι η κατάλληλη ώρα να δράσει η γνωστή ” κλίκα” της Ανατολικής Μάνης! Είναι η ώρα να ζητήσουν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη την διαχείριση του Δάσους της Βασιλικής! Να επιχορηγηθούν από το κράτος, για να καθαρίσουν το δάσος για να μην πάρει φωτιά και καταστραφεί! Και μαζί με αυτό να καθαρίσουν και την υπόλοιπη οροσειρά, από τα καμένα! Αφού  πληρωθούν γι’ αυτά από τον κρατικό κορβανά, θα έχουν έτοιμο και το δρόμο για τα αιολικά πάρκα! Μέσα σε όλο αυτό το φαγοπότι, θα εμφανιστεί και το εισιτήριο εισόδου στο Δάσος της Βασιλικής! Ένα κιόσκι, λίγο μετά την διασταύρωση της Γιάτρισσας, θα είναι η πύλη εισόδου από την μεριά της Ανατολικής Μάνης! 

Πυρκαγιά στο Δάσος της Βασιλικής

Μια πυρκαγιά στο Δάσος της Βασιλικής, ξαφνικά, είτε από κεραυνό, είτε από ” επίδοξο εμπρηστή”, είτε από αμέλεια, θα αντιμετωπιστεί δύσκολα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις! ‘Όταν και ο αέρας θα είναι ούριος, τότε θα καθόμαστε και θα κοιτάμε τα ανάλογα βιντεάκια που θα παίζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Τώρα που το δασαρχείο ανήκει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, τώρα που το υπουργείο Περιβάλλοντος, είναι ο σπόνσορας των εργολάβων- εταιριών, τώρα είναι η ” Επικίνδυνη Στιγμή” για το Δάσος της Βασιλικής! Τώρα, και στο άμεσο μέλλον, θα εμφανιστεί ο Σωτήρας Εργολάβος για να διαχειριστεί το καμένο ή άκαυτο Δάσος της Βασιλικής! Αυτός είναι και ο τρόπος να διαχειριστεί όλο το Δάσος της Βασιλικής! Αυτό που ανήκει στην Ανατολική Μάνη και αυτό που ανήκει στην Δυτική Μάνη! Μιας και πριν λίγο καιρό δεν επήλθε η συμφωνία των Δημάρχων για Ενιαία Αυτοδιοικητική Μάνη, μιας και η παραπλανητική επιστολή ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗ, θα δημοσιεύσουμε συντόμως και για αυτό, έπεσε στο κενό, αυτός που αναφέρομε πιο πάνω είναι ο κατάλληλος τρόπος για να βάλει στο χέρι η γνωστή κλίκα, όλο τον τόπο της Ανατολικής και Δυτικής Μάνης!

Η Δικαιοσύνη νοσεί στο Πρωτοδικείο Γυθείου

Έχουμε κάνει πολλές αναφορές σε προηγούμενα άρθρα μας, για το Πρωτοδικείο Γυθείου! Δεν θα είναι έκπληξη για μας, αν δεν εντοπιστεί κανένας υπεύθυνος για την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε μεγάλο μέρος του Δήμου Ανατολικής Μάνης! Δεν θα είναι έκπληξη για μας αν δεν ζητηθούν ευθύνες από την Δημοτική Αρχή! Παρ’ όλα αυτά που έχομε δημοσιεύσει για την ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής! Και αυτά που θα καταθέσομε όπως έχουμε δηλώσει!

Δεν θα είναι έκπληξη αν η Εισαγγελική Αρχή δεν θα διαπιστώσει παραβάσεις καθήκοντος, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος για πυροπροστασία,  σε άλλες ενέργειες! Και θα θέλαμε εδώ να της θέσουμε το ερώτημα! Γιατί ο δήμος Ευρώτα δεν καίγεται; γιατί ο δήμος Ευρώτα έχει εκπονήσει το σχέδιο ”ΙΟΛΑΟΣ” ; Αν δεν έχει ” μάτια” να δει και ”αυτιά” να ακούσει τα όσα γράφουμε, ας καλέσει και να εξετάσει τον δήμαρχο Δήμο Βέρδο του δήμου Ευρώτα για να έχει μέτρο σύγκρισης δραστηριοτήτων πυροπροστασίας! Αντίθετα θα είναι έκπληξη για μας, αν αποδοθούν ευθύνες εκεί και σ’ αυτούς που πραγματικά είναι Υπεύθυνοι για την καταστροφή του τόπου!

Θα θέλαμε να θυμίσουμε στην Εισαγγελική Αρχή τη γνωστή ρύση ” μια φωτιά στο πρώτο τέταρτο θέλει μια κουταλιά νερό για να σβήσει, στην μισή ώρα ένα βυτίο, σε μία ώρα μια θάλασσα”! Ας κοιτάξει να δει πόσο νερό υπήρχε στην ευρύτερη περιοχή; πόσο νερό υπήρχε διαθέσιμο για την περιοχή; ώστε να σβησστεί η φωτιά στο πρώτο μισάωρο; όσο για θάλασσα ξέρουμε ότι δεν υπήρχε! την είχε καταργήσει ο Δήμαρχος με έγγραφό του! 

Προστατέψτε το Δάσος της Βασιλικής! έχει ανοίξει η όρεξη των εργολάβων- εταιριών! η κλίκα καραδοκεί!

Προστατέψτε το Δάσος της Βασιλικής! Προστατέψτε το μοναδικό πνεύμονα της Ανατολικής και Δυτικής Μάνης, από τις ορέξεις της κλίκας που καραδοκεί να αλώσει τη γη της Μάνης! Την κλίκα που ονόμασε την Μάνη Οθωμανική Αυτοκρατορία! την κλίκα που έδωσε εντολή στον Συντονιστή Αποκεντρωμένης να τοποθετήσει στην επιτροπή χαρακτηρισμού της Μανιάτικης γης την κ. Μπαλιτσάρη, η οποία είναι και δικηγόρος των αιολικάδων! 

Αφήστε μια απάντηση