Η έρευνα για τα αίτια

Το πρώτο μέρος της έρευνας της δημοσιογραφικής ομάδας του manispace αφορά τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς, την εξέλιξή της, και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αντιμετωπίσθηκε από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου. Έχουν εντοπισθεί και ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, και ο τόπος  εκδήλωσής της! Επιβεβαιωμένος ο χρόνος άφιξης της Πυροσβεστικής δύναμης, (αυτοκίνητα, άνδρες) στο σημείο της πυρκαγιάς, καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισής της! Τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας έχουν φωτογραφηθεί και καταχωρηθεί στο αρχείο μας!

Η έρευνα για τους υπεύθυνους  εξάπλωσης της πυρκαγιάς

Το δεύτερο μέρος της έρευνας, αφορά τους υπεύθυνους εξάπλωσης της πυρκαγιάς μέχρι και την τρίτη ημέρα το μεσημέρι! Βίντεο και φωτογραφικό υλικό μαζί με όσα μας είπαν κάτοικοι από Καστάνια, και Σελεγούδι συνθέτουν τα κομμάτια του παζλ, μαζί με σχετικά έγγραφα, και μαρτυρίες- καταγγελίες εμπλεκομένων στην κατάσβεση.

Παραδόθηκε με απόδειξη παραλαβής

Όπως είχαμε προαναγγείλει, η έρευνα παραδόθηκε με την από 26 Αυγούστου 2021 Απόδειξη Παραλαβής, στον επικεφαλή της Ενωτικής Κίνησης Μάνης  κ. Φιλιππάκο Τζανέτο για περαιτέρω επιβαλλόμενες ενέργειες προς κάθε δημόσια Υπηρεσία, Εισαγγελική η άλλη.

Κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά για διερεύνηση και απόδοση ευθυνών με παράσταση πολιτικής αγωγής

Το σύνολο των στοιχείων που συλλέξαμε, η έρευνα, αλλά και στοιχεία που συνέλεξε ο κ. Φιλιππάκος, κατέθεσε με την με αριθ. Πρωτοκόλλου Α21/420/ 27-08-2021 Μηνυτήρια Αναφορά του στην Εισαγγελία Γυθείου, με παράσταση πολιτικής αγωγής, προς διερεύνηση των αιτίων και υπευθύνων της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε την Μάνη τον Αύγουστο του 2021.

Πιστός στις δεσμεύσεις του ο κ. Τζανέτος Φιλιππάκος

Όπως είχαμε προαναγγείλει, ο κ. Τζανέτος Φιλιππάκος συνεπής στις δεσμεύσεις του απέναντί μας υλοποίησε κατά το έπακρον ότι ακριβώς είχαμε συμφωνήσει στην αρχική μας συνομιλία! Σημειωτέο το γεγονός ότι μας βοήθησε και σε ότι του ζητήσαμε κατά την διάρκεια της έρευνας. Τον ευχαριστούμε θερμά για την άριστη συνεργασία του, την συμπαράστασή του στους πληγέντες δημότες, καθώς και για την τήρηση της διαφάνειας και της νομιμότητας προς κάθε κατεύθυνση με στόχο την δικαίωση των πληγέντων συνδημοτών μας από την καταστροφική πυρκαγιά.

Αφήστε μια απάντηση