Με λίγα λόγια

Μετά την φωτιά του Αυγούστου του 2020 αλλά και μετά την φωτιά του Αυγούστου ου 2021 η ΄΄μπάλα είναι και πάλι στην εξέδρα”. Αναζήτηση αιτίων, αναζήτηση υπευθύνων, απόδοση ευθυνών, τιμωρία αυτών που συνετέλεσαν στην εξάπλωση της πυρκαγιάς, αποτελούν σενάριο παιδικού παραμυθιού! Χάθηκε τελικά ο Λύκος στο δάσος και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

Βαρύγδουπες δηλώσεις της Δημοτικής Αρχής και του Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου! Περί μηνυτήριας αναφοράς για διερεύνηση ευθυνών; Αποτελούν ανέκδοτο! Καθώς από την πλευρά της η μεν Δημοτική Αρχή πρέπει να κατηγορήσει τον εαυτό της, για αμέλειες, παραλήψεις, και παραβάσεις καθήκοντος! Ο δε Δικηγορικός Σύλλογος από την πλευρά του; ” Δυσκολεύεται, αλλά ίσως το πράξει”! Καθώς πρόεδρός του είναι η νομική σύμβουλος του δήμου, έτερο μέλος σύζυγος δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης! Και οι πληγέντες δημότες και όχι μόνο, περιμένουν να γίνουν αυτές οι κινήσεις από τους αρμόδιους! Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι λέω εγώ!

Στην απέναντι πλευρά; Η Εισαγγελική Αρχή Γυθείου, καθώς και ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, όπου προχωρούν ακάθεκτοι στην διερεύνηση της υπόθεσης! Η ουσία όμως είναι αν θα τελεσφορήσει αυτή η έρευνα! αν θα έχει αποτέλεσμα! αν θα εντοπιστούν τα αίτια και οι υπεύθυνοι! αν θα προχωρήσει τάχιστα η Εισαγγελική Αρχή στην απόδοση ευθυνών! Και τέλος αν θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και μετά από πόσα χρόνια! Θα ξεχαστεί; παίζει και αυτό το σενάριο, καθώς μην ξεχνάμε ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της διαπλοκής και της διαφθοράς μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλω να πιστεύω παρ’ αυτά ότι υπάρχουν Δικαστές και Εισαγγελείς που θα σκεφτούν τους πυρόπληκτους και δεν θα τους αφήσουν στο έλεος της μοίρας τους!

Η ”πολιτική ευθιξία” ανύπαρκτο συναίσθημα για τον δήμαρχο Πέτρο Ανδρεάκο

Παρακολουθώντας αρκετό καιρό την πολιτική διαδρομή του δήμαρχου Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρου Ανδρεάκου, παρατηρούμε διάφορα γεγονότα, τα οποία πλήττουν θανάσιμα την αξιοπιστία του ως ηγέτη αυτού του τόπου.

  1. επιχορήγηση 63800 ευρώ για πυροπροστασία το 2020! 22.000 στρέμματα γίναν παρανάλωμα της φωτιάς!
  2. επιχορήγηση 63800 ευρώ για πυροπροστασία το 2021! 130.000 στρέμματα  γίναν παρανάλωμα της φωτιάς!
  3. εκκένωση των περιοχών Βαθύ, Μαυροβούνι, Γύθειο! επιτίθεται εναντίον αξιωματικού της Πυροσβεστικής για την εντολή εκκένωσης! ενώ την αποκλειστική ευθύνη την έχει ο ίδιος! Εκτός και αν δεν τον βρήκε το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής από την Τρίπολη! Εκτός και αν δεν τον βρήκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας! για να δώσει την σχετική εντολή! Τι θα έκαναν στην περίπτωση αυτή; Προφανώς θα ζήτησαν την εντολή από τον κ. Εισαγγελέα προκειμένου να διαφυλάξουν την ακεραιότητα των πολιτών και να μην θρηνήσουμε ένα νέο Μάτι!
  4. Διατυμπανίζει ότι θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά από την Δημοτική Αρχή εναντίον παντός υπευθύνου! Δηλαδή εναντίον του εαυτού του; αφού ο πρώτος υπεύθυνος για αμέλειες, παραλήψεις, και παραβάσεις καθήκοντος είναι ο ίδιος! Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα μέλη του συντονιστικού οργάνου, τα οποία είναι σύμβουλοι δικοί του, της παράταξής του! Έχει όμως το απύθμενο θράσος να κοροϊδεύει τους δημότες, με δήθεν μέτρα ανακούφισης, με δήθεν συμπαράσταση, όλα με δήθεν! Αλλά δεν έχει το θράσος, το θάρρος, την ειλικρίνεια, να βγει και να πει ” εγώ φταίω! δεν έπραξα εκείνα που έπρεπε!”. Μαζί του πάντα και οι σύμβουλοί του!

Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Εισαγγελέας Γυθείου θα λάβει σοβαρά υπ’ όψιν του την έρευνά μας! Η οποία κατατέθηκε δια χειρός κ. Φιλιππάκου! Και η οποία είναι μονόδρομος για τα αίτια της εκδήλωσης της πυρκαγιάς, καθώς και για τους συντελεστές; εξάπλωσής της!

Γεγονότα του παρελθόντος που εκθέτουν τον κ. Δήμαρχο Πέτρο Ανδρεάκο!

  1.  Ασυμβίβαστο  υποψήφιας δημοτικής συμβούλου και νυν Αντιδημάρχου! Η απόφαση εναντίον της ” καθυστερεί” στην αρμόδια υπάλληλο στην Σπάρτη! Γιατί άραγε;
  2. Κτίριο στο λιμάνι! Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο! Ποιο είναι το πόρισμα- φωτιά για εμπλεκόμενους δημοτικούς συμβούλους και υπαλλήλους του δήμου στην πολύκροτη υπόθεση του κτιρίου το Λιμάνι; Ποιους ” καίει” και στέλνει στο πειθαρχικό συμβούλιο, το πόρισμα αυτό; γιατί δεν δημοσιοποιείται; γιατί το γνωρίζουν μόνο δυο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου; Σας παραθέτουμε την 3/2020 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου!
  3. ΨΦ5Π465ΥΛΑ-Α9Α 3 2020 ΑΔΣ ΔΛΤ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ (1)

Μαθαίνουμε για πειθαρχικές διώξεις εις βάρος Δημάρχου και πρωτοκλασάτων δημοτικών συμβούλων! Αληθεύει κύριε Δήμαρχε; Καθώς και υπαλλήλων του δήμου! Αληθεύει κύριε Δήμαρχε; Θα βρείτε ποτέ το φιλότιμο να ενημερώσετε τους δημότες για το ποιόν σας; Εμείς σας υποσχόμαστε ότι αν λάβουμε γνώση του συγκεκριμένου πορίσματος, το οποίο κάποιοι επιμελούνται την απόκρυψή του, σίγουρα θα το δημοσιεύσουμε με οποιοδήποτε κόστος!

Προγραμματική σύμβαση ύψους 550.000 ευρώ

Παραθέτουμε αυτούσια την απόφαση 72/2021 της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ανατολικής Μάνης προς ενημέρωσή σας!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 550.000 (1)

Με επισήμανση στο άρθρο 3 της παρούσας το οποίο αναφέρει:

”ΑΡΘΡΟ 3
ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ «ΕΡΓΟΥ»
Σκοπός του «Έργου» είναι η θεραπεία σκοπού δημοσίου συμφέροντος, ήτοι η κατασκευή και βελτίωση υποδομών για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών στο Δήμο Ανατολικής Μάνης μετά τις ζημίες που έχει υποστεί από την μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου 2020, ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο αντιμετώπισής τους με αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο τρόπο. ”

Απορίας άξιο είναι αν έχουν τοποθετηθεί κάπου αυτά τα χρήματα! Αν έχουν χρησιμοποιηθεί για την αντιπυρική θωράκιση του δήμου! Ίσως δεν ” επρόκαμαν”! Κύριε Δήμαρχε θα ενημερώσετε σχετικά τους δημότες σας; Γιατί μόνο αντιπυρική θωράκιση δεν είδαμε στην μεγάλη καταστροφή του δήμου! 

Σχεδιασμός έργων δήμου Ανατολικής Μάνης για την αντιμετώπιση αναγκών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά της 3/8/2021

Παρατηρούμε ότι οι ζημιές στην οδοποιία είναι τεράστιες. Αξίας εκατομμυρίων! Μα αναρωτιέμαι! από χαρτί από ξύλο από τι τέλος πάντων είναι αυτοί οι δρόμοι και καταστράφηκαν τόσο πολύ; η μάλλον κάποιοι εργολάβοι θα τσεπώσουν μπόλικο χρήμα; και είδα και στο facebook βουλευτή να επισκέπτεται υπουργό και να τον παροτρύνει να υπογράψει τα κονδύλια! ίδωμεν! Βέβαια ομολογεί ότι κανένας δρόμος δεν είχε συντηρηθεί και γι’ αυτό καταστράφηκε! Μια αυτοψία θα δείξει το μέγεθος της καταστροφής!

Αγορά μηχανημάτων 630000 ευρώ! Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι μηχανήματα είναι αυτά που στοιχίζουν τόσα πολλά χρήματα! Περιέχει και πνευματικά δικαιώματα το ποσό αυτό; Αναρωτιόμαστε!

Διανοίξεις- διαμορφώσεις

Διανοίξεις – Διαμορφώσεις για πυροπροστασία! Λυγερέας- Πλάτανος- και στο βάθος η Λίμνη Γυθείου! Μια όμορφη νοητή ευθεία για να αρχίσεις να ανεβαίνεις ομαλά για την οροσειρά του Ταϋγέτου νότια της Παναγίας της Γιάτρισσας! Λέτε να τον έπιασε ο πόνος ξαφνικά για τα κορφοβούνια; και γιατί δεν τα ζήταγε χρόνια τώρα για να μην καούν; Έπονται οι ανεμιστήρες στον Ταΰγετο!

Από Τσεσφίνα η Δεσφίνα προς Πολυάραβο! Έλα και ανεβήκαμε και στον Πολυάραβο! Πιάσαμε κορφοβούνι τώρα! Ανεμιστήρες παντού αφού όλες αυτές οι περιοχές βλέπουν ανατολικά- βορειοανατολικά χωρίς εμπόδια στον άνεμο! Δείτε λοιπόν σε αυτόν τον χάρτη! Δεσφίνα- Πολυάραβος- Δριβιάνικα- Πλάτανος, Λίμνη! Πόσο εύκολα σχεδιάζει αυτός ο κύριος Δήμαρχός μας την πυροπροστασία του τόπου! Πόσα δώρα κάνει στους αιολικάδες; Θα τον αφήσετε; Θα σας κάνουν δώρο αγάλματα και σκουπιδιάρες!

Με εκπλήσσεις πραγματικά κύριε Δήμαρχε με την ξαφνικό σου ενδιαφέρον για τα κορφοβούνια ανάμεσα σε Κότραφο (σταθμός ανύψωσης τάσης ανεμογεννητριών) – Κελεφά (διαπλάτυνση στο ήδη υπάρχοντα δρόμο ή άνοιγμα καινούργιου, υποδομή για ανεμογεννήτριες;) Θα προστατέψεις το δάσος που υπάρχει στο καραφλό βουνό κύριε Δήμαρχε; ή να σκεφτώ πως σκέφτεσαι την πρόοδο του τόπου;

952.000 ευρώ κύριε Δήμαρχε για την πρόοδο του τόπου; Εύγε σου! Μου αρέσει πως σκέφτεσαι!

Πυροπροστασία του δήμου Ανατολικής Μάνης

Σίγουρα κύριε Δήμαρχε το μέτρο πυροπροστασίας που αναφέρετε στην πρώτη παράγραφο απέδωσε καρπούς! Σας ενημέρωναν συνεχώς για την εξέλιξη της φωτιάς και δώσατε την εντολή εκκένωσης; Η κάνω λάθος; δεν σας βρήκαν την ώρα που κινδύνευε να καεί κόσμος και την εντολή την έδωσε ο κύριος Εισαγγελέας; Πέραν του γεγονότος ότι με έγγραφό σας καταργήσατε τους πυροσβεστικούς κρουνούς.

Το μέτρο της δεύτερης παραγράφου απέδωσε και αυτό σίγουρα αποτελέσματα! Θα μας πείτε που βρίσκονται οι 17 ταμιευτήρες/ πυροσβεστικά συγκροτήματα; κάτι προφανώς έχετε μπερδέψει!

Δέκα αυτοκίνητα αγροτικού τύπου προς 45.000 έκαστον! μεταφοράς προσωπικού! είναι αυτά τα κόκκινα αγροτικά που μαζεύουν στρώματα και διάφορα άλλα υλικά από τους δρόμους;  και αυτά προσωπικό μεταφέρουν και είχαν κάποτε πυροσβεστικά συγκροτήματα.

Η παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς κύριε Δήμαρχε! Η πυροσβεστικό αυτοκίνητο θα έχεις η υδροφόρα! Γιατί αν έχεις πυροσβεστικό θέλεις και εκπαιδευμένο προσωπικό! μήπως να μείνεις στην υδροφόρα;

Προσωπικό για πυρασφάλεια: το 10 το καταλαβαίνω! οχήματα! το 2.5; άτομα; 2 ψηλοί ένας κοντός, η 2 κοντοί ένας ψηλός;

Προσωπικό για 2 βυτία; το ίδιο και εδώ;

Μισθολογικό κόστος : 30 άτομα χ 4 μήνες χ 1500 το μήνα μέσο όρο; έρχομαι με 1000 μικτά κύριε Δήμαρχε! καλή προσφορά ε;

 

Αντισταθμιστικά οφέλη

Τα αντισταθμιστικά οφέλη βέβαια είναι αυτά που θα ανακουφίσουν τους πυρόπληκτους! Μιας και δεν έχουν ελιές φέτος να μαζέψουν θα ξεκουράζονται και θα ψυχαγωγούνται στις παιδικές χαρές, θα αθλούνται στο γήπεδο, και στις κατασκηνώσεις του Αγ. Νικολάου θα προσέρχονται για το καθημερινό fredutsino τους! Βέβαια ο κ. Αρβανιτόπουλος ήταν υπουργός παιδείας το 2014! ήδη έχουν περάσει εφτά χρόνια και οι κατασκηνώσεις δεν λειτουργούν! Τώρα που απομένουν οχτώ χρόνια θα λειτουργήσουν; Και με κόστος επισκευής 750.000 ευρώ; Κάτι άλλο θα έχεις σκεφτεί κύριε Δήμαρχε και μάλλον εκφράστηκες λάθος! Η μήπως τώρα βρέθηκε η ευκαιρία να βοηθηθούν κάποιοι ημέτεροι εργολάβοι κύριε Δήμαρχε; Και γιατί δεν το ζητούσες αυτό από τους φίλους σου αιολικάδες; να προσφέρουν και κοινωνικό έργο;

Τι θα έκανα αν ήμουν Δήμαρχος για την πυροπροστασία του δήμου Ανατολικής Μάνης

Μέτρο 1)  Προμήθεια  κάθε Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 3 drone τελευταίας τεχνολογίας

Μέτρο 2)  Προμήθεια κάθε Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 2 υδροφόρες ! αποκλείονται φορτηγά ανατρεπόμενα που φέρουν βυτίο!

Μέτρο 3) Πυροφυλάκια σε επίκαιρες θέσεις εξοπλισμένα με κάμερες υψηλής ευκρίνειας, ίντερνετ, ασύρματο, και κιάλια! Ζωντανή μετάδοση εικόνας όλο το 12ωρο. Παρακολούθηση από Πυροσβεστική Υπηρεσία

Μέτρο 4) Παρατήρηση σε πραγματικό χρόνο μέσω δορυφόρου όλου του δήμου από Πυροσβεστική Υπηρεσία!

Μέτρο 5) Βοήθεια σε εθελοντές με τρακτέρ και παροχή πυροσβεστικών μέσων! Απαλλαγή αυτών από δημοτικά τέλη όλο τον χρόνο! 

Μέτρο 6) Πυροσβεστικά κλιμάκια σε Χωσιάρι, Κότρωνα, Λάγια, Άλικα!

Μέτρο 7) Δεξαμενές 400 κυβικών μέτρων μεταλλικές σε σημεία κατάλληλα για την πλήρωση των πυροσβεστικών αυτοκινήτων!

Μέτρο 8) 50 άτομα εκπαιδευμένοι δασεργάτες με ετήσια πρόσληψη για καθαρισμούς το χειμώνα και πυροφύλαξη το καλοκαίρι!

Αυτά τα μέτρα κύριε Δήμαρχε στοιχίζουν πολύ λιγότερο από 12.000.000! Σίγουρα θα αποδώσουν καλύτερα στην πυροπροστασία. Θα αποδώσουν καλύτερα σε περίπτωση πυρκαγιάς! Και σίγουρα δεν θα καταλήξουν σε τσέπες ημετέρων εργολάβων! Αφού το πλείστον των μέτρων που αναφέρεται πιο πάνω έχει να κάνει με εργολάβους!

12.000.000  ευρώ κύριε Δήμαρχε είναι χρήματα του Ελληνικού Λαού! Και εσείς θα τα μοιράσετε σε εργολάβους για να δημιουργήσετε προϋποθέσεις για τους αιολικάδες;

Στις 27 Αυγούστου θα πρέπει να είχατε ήδη παραιτηθεί και εσείς και το συμβούλιό σας

Αντί να στείλεις επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών και να ζητάς έξτρα χρηματοδότηση κύριε Δήμαρχε, θα έπρεπε να στείλεις την παραίτηση την δική σου και των συμβούλων σου! Καθώς εσείς που αποτελείται τα μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου αδρανήσατε των καθηκόντων σας! Με αποτέλεσμα να πληγούν στο 100% της περιουσίας τους εκατοντάδες παραγωγοί του δήμου Ανατολικής Μάνης!

Για όλα τα παραπάνω που αναφέρω, δεν περιμένω να έχεις το θάρρος η το φιλότιμο, να ενημερώσεις τους δημότες δημόσια! Και μετά να παραιτηθείς, καθώς ο πρότερος δημαρχιακός σου βίος δεν είναι και τόσο άμεμπτος! άσχετα αν έβρισκες πρόσφορο έδαφος και ” καθάριζες” από κατηγορίες που σου είχαν προσάψει!

Εσύ βέβαια κατά την συνήθη τακτική σου ” πετάς την μπάλα στην εξέδρα” ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των δημοτών! Θα σου θυμίζω πάντα ότι ΕΣΥ είσαι ο υπεύθυνος για την Τουρκοποίηση της Μάνης! ΕΣΥ και τα γιουσουφάκια που σε ακολουθούν! 

Εις το επανειδείν!

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση