Η εκδήλωση της πυρκαγιάς

φωτο: MANINEWS Νίκος Πιερρακέας

Περίπου στις 14.45 χθες το απόγευμα εκδηλώθηκαν δύο εστίες πυρκαγιάς ταυτόχρονα στην θέση ” Αντολάδες” της τοπικής κοινότητας Κελεφάς του δήμου Ανατολικής Μάνης! Τα σημεία όπου ξέσπασαν οι πυρκαγιές φαίνεται να είχαν επιλεχθεί προσεκτικά, έτσι ώστε οι πυρκαγιές να πάρουν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις! Απότομη πλαγιά, αρκετή βλάστηση με ξερόχορτα γύρω της, ήταν ο πιο τέλειος συνδυασμός για ανεξέλεγκτο μεγάλο μέτωπο!

Μέσα σε λίγη ώρα κατέκαψε όλες τις γύρω πλαγιές. Στη συνέχεια δημιούργησε τέσσερα μέτωπα, προς Γέρμα, Κελεφά, Βαχό, Σπηλαιώτισσα αντίστοιχα. Ο δυνατός άνεμος εντάσεως 5- 6 μποφώρ έκανε αδύνατη την προσέγγισή της από τα πυροσβεστικά αυτοκίνητα. Μαζί με το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχει μόνο ένας δρόμος και αυτός ακαθάριστος από αμέλεια της Δημοτικής Αρχής!

Οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τα δύο μέτωπα. Και να μην την αφήσουν να περάσει τον αγροτικό δρόμο με κατεύθυνση το μοναστήρι της Σπηλαιώτισσας. Δύσκολη κατάσταση μιας και ο βορειοδυτικός άνεμος ο οποίος ερχόταν από το φαράγγι της Σπηλαιώτισσας, άλλαζε συνεχώς την πορεία της φωτιάς! 

Έτσι ενώ το ένα μέτωπο κινείτο βορειοανατολικά, το άλλο, λόγω μορφολογίας του εδάφους , κινείτο, νοτιοδυτικά! Δείτε το βίντεο.

Στον επαρχιακό δρόμο Γυθείου- Αρεόπολης το αριστερό μέτωπο

Το αριστερό μέτωπο υποβοηθούμενο από τον άνεμο, κινείται προς την μεριά της Γέρμας! Βρίσκοντας καύσιμο υλικό περνάει εύκολα  την επαρχιακή οδό Κότραφου- Γέρμας και κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τα σπίτια και τα καλλιεργήσιμα κτήματα! Ο δυνατός αέρας και  οι μεγάλες φλόγες δεν αφήνουν περιθώρια στις επίγειες δυνάμεις για καταστολή της φωτιάς! Τελικά αργά το βράδυ καταφέρνουν οι επίγειες δυνάμεις μετά την συνδρομή εναερίων μέσων να την σταματήσουν στα όρια της περιοχής Κάλλιαζη!

Οι εμπρηστές ήθελαν νεκρούς Πυροσβέστες

Η επίγεια δύναμη της πυροσβεστικής προσπαθεί να ” κρατήσει” την φωτιά να μην περάσει προς το φαράγγι της Σπηλαιώτισσας! Μια νέα εστία ακριβώς κάτω από την θέση των πυροσβεστών τους βάζει σε άμεσο κίνδυνο, καθώς κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν και να καούν! Προμελετημένη ενέργεια; για εμάς ναι! Ο εμπρηστής, η οι εμπρηστές ήθελαν νεκρούς Πυροσβέστες! Μάλλον ήθελαν να κάνουν την διαφορά!

Δείτε το βίντεο!

Τελικά προκειμένου να καούν, να γίνουν εύκολη λεία στα επενδυτικά συμφέροντα, πρέπει να χαθούν και ανθρώπινες ζωές; Ας το σκεφτεί καλά η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή του δήμου Ανατολικής Μάνης, πριν βάλουν την υπογραφή τους!

‘Οταν ολοκληρώσουμε το χρονικό αυτή της καταστροφής θα επανέλθουμε με νέο βίντεο!!

Νεοκλής Κρητικός και Τζανέτος Φιλιππάκος εκδήλωσαν άμεσα το ενδιαφέρον τους

Ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός και ο επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Μάνης Τζανέτος Φιλιππάκος εκδήλωσαν άμεσα το ενδιαφέρον τους, τηλεφωνώντας στο Αρχηγείο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ζητώντας άμεσα να σταλούν εναέρια μέσα για την κατάσβεση της φωτιάς! Τους ευχαριστούμε θερμά για το άμεσο ενδιαφέρον τους! 

 

Αφήστε μια απάντηση