Οι συναντήσεις με Βουλευτές

της Ελένης Τζανετάκου
email elenimani@yahoo.gr

Η συντονιστική επιτροπή πυρόπληκτων Αν. Μάνης στα πλαίσια γνωστοποίησης των αιτημάτων της υλοποίησε σειρά συναντήσεων με πολιτικούς φορείς.

Συγκεκριμένα

Στις 25-09-21 συναντηθήκαμε με τον βουλευτή Λακωνίας κ Νεοκλή Κρητικό

Ο κ. Νεοκλής Κρητικός με δελτίο τύπου δηλώνει ότι: 

Μετά από συνάντηση με Συντονιστική Επιτροπή Πυροπλήκτων της Ανατολικής Μάνης στις 25 Σεπτεμβρίου στο Γύθειο, ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός διαβίβασε τις προτάσεις της Επιτροπής προς τους αρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και στον αρμόδιο Υφυπουργό για το πρόγραμμα της Εθνικής Αρωγής.

Ο κ.Κρητικός κατέθεσε τις προτάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής και μέσω Αναφοράς στη Βουλή σημειώνοντας στο συνοδευτικό του έγγραφο:

«Καταθέτω ως Αναφορά τις προτάσεις της «Συντονιστικής Επιτροπής Πυροπλήκτων της Ανατολικής Μάνης», συμπολιτών μας, οι οποίοι γνωρίζουν καλά τις ανάγκες που υπάρχουν και τις τυχόν αλλαγές, που πρέπει να γίνουν στις διαδικασίες καταγραφών και αποζημιώσεων.

Στην επιστολή καταγράφονται έντεκα προτάσεις σχετικά με τον ΕΛΓΑ, τους νέους αγρότες, τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, τη διασαφήνιση για το ποιος είναι ο δικαιούχος της κρατικής αρωγής, τη μείωση του φορολογικού συντελεστή, επιδότηση δεξαμενών, τη δυνατότητα αλλαγής των καλλιεργειών.

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας.»

Ο βουλευτής Λακωνίας δήλωσε σχετικά με τη συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή των Πυρόπληκτων Ανατολικής Μάνης: «Είναι συνεχής η επικοινωνία και η μέριμνα για τις ξεχωριστές περιπτώσεις των πυρόπληκτων και γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν στο τέλος το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας. Έχω επανειλημμένως δηλώσει ότι η διαδικασία αυτή δεν είναι εύκολη και απαιτεί τη συνεργασία όλων μας, για να βγούμε στο τέλος πιο δυνατοί και να αντιμετωπιστούν τα πολύ μεγάλα προβλήματα που προξένησαν οι πυρκαγιές.»

Στις 26-09-21 συναντηθήκαμε με τον βουλευτή Λακωνίας κ. Σταύρο Αραχωβίτη

Ο κύριος Αραχωβίτης με δελτίο τύπου δηλώνει ότι: 

Στ. Αραχωβίτης: “Άμεση στήριξη, ενίσχυση και αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες περιοχές της πυρόπληκτης Ανατ. Μάνης”

Αναφορά προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και Εσωτερικών κατέθεσε σήμερα, 28 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής Λακωνίας και Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΠ.Σ Στ. Αραχωβίτης, με τις προτάσεις και τα αιτήματα της Συντονιστικής Επιτροπής Πυρόπληκτων του Δήμου Ανατ. Μάνης.

Μετά από πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον βουλευτή, τον συντονιστή της ΟΜ Ανατ. Μάνης  Γ. Δαουτάκο και το μέλος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Περ.Λαμπρινό στο Γύθειο την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, διάρκειας σχεδόν δυόμιση ωρών. Στη συζήτηση ήταν παρόντες από την πλευρά της Συντονιστικής Επιτροπής οι κ.κ. Δημ. Δημητριάδης, Τρ. Τσίγκας, Γ.Σταυράκος, Βασ. Βρουλίτης, Γ.Τζανετάκος, Θ. Αραπάκος, Ηλ. Καπουρελάκος και Β. Μπαγετάκου.

Την επόμενη ημέρα καταγράφηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις της Επιτροπής των πυροπλήκτων Μανιατών τις οποίες, ως είχε αναλάβει ο κ. Αραχωβίτης την δέσμευση, κατέθεσε με αναφορά του στο προεδρείο της Βουλής.

Συνάντηση με αντιπεριφερειάρχη και θεματικό αντιπεριφερειάρχη

Στις 23-09-21 συναντηθήκαμε στην Σπάρτη με τον αντιπεριφερειάρχη κ Βερούτη παρόν ήταν και ο κ Τζινιέρης θεματικός αντιπεριφερειάρχης για τα θέματα των αγροτών

Συνάντηση με Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης

Στις 14-09-21 συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο Αν. Μάνης κ. Ανδρεάκο

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης με δελτίο τύπου δήλωσε ότι:

Τη Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Μάνης δέχθηκε χθες στο γραφείο του στο Γύθειο ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία με το Συντονιστικό της Επιτροπής, η οποία αποτελείται από μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, του Αγροτικού Συλλόγου Ανατολικής Μάνης και πυρόπληκτους αγροκτηνοτρόφους και επαγγελματίες της περιοχής.

Ο κ. Ανδρεάκος ενημέρωσε αναλυτικά την Επιτροπή για τις έως τώρα κινήσεις της Δημοτικής Αρχής για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών. Όπως τους πληροφόρησε, κατόπιν συζητήσεων με τους Προέδρους των Κοινοτήτων αλλά και σειρά συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και το σχεδιασμό των έργων που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τόπου, οι Τεχνικές Υπηρεσίες προχώρησαν άμεσα σε αναλυτικές καταστάσεις έργων (προϋπολογισμού περίπου 12,8 εκατ. ευρώ). Ακολούθησε η σύνταξη των αντίστοιχων μελετών οι οποίες μάλιστα έχουν ήδη υποβληθεί για χρηματοδότηση προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Τα μέλη του Συντονιστικού της Επιτροπής ζήτησαν από τον κ. Ανδρεάκο μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες δημότες, όπως τη μείωση των δημοτικών τελών κ.ά. και τη σύμπλευση του Δήμου στην κοινή πορεία των διεκδικήσεων για τη λύση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Ο Δήμαρχος από την πλευρά του δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες.  

Η Συντονιστική επιτροπή δηλώνει στο τέλος : 

Σε όλους τους παραπάνω παραδόθηκαν τα αιτήματα της συντονιστικής επιτροπής και ακούσαμε τις προτάσεις τους Η συντονιστική επιτροπή σε συνέχεια των δράσεων της αφού γίνει ανάλυση των συναντήσεων αυτών περνάει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην κατ ιδίαν ενημέρωση των συμπολιτών μας με συναντήσεις σε όλα τα χωριά που επλήγησαν 

 

Αφήστε μια απάντηση