Λόγια του συντάκτη

Είκοσι και πλέον χρόνια εκλεγμένος Δήμαρχος! με τα ίδια περίπου πρόσωπα να καταθέτουν υποψηφιότητα μαζί του στον συνδυασμό του! Είκοσι και πλέον χρόνια  σκληρής δουλειάς, μόχθου, σκέψης και προσπάθειας για το καλό του τόπου! Και τα τελευταία χρόνια ανασκουμπωμένοι η προσπάθειά τους για την ανάπτυξη του τόπου μέσα από τα καλούδια που τους δίνει το κράτος αφ’ ενός! Και αφ’ ετέρου από τα έσοδα του δήμου!

Η άψογη λειτουργία του Δήμου, με έλλειψη νερού σε πολλά χωριά. Με άφαντη την πυροπροστασία, με κλειδωμένους κρουνούς, και ασυντήρητες εγκαταστάσεις γεωτρήσεων, θύματα της φωτιάς! Αδέσποτα γελάδια και θύματα διερχόμενους οδηγούς! Καθαρές πόλεις και χωριά από σκουπίδια, αλλά και κατασκευή πολυκατοικίας από σκουπίδια στον Σπαρτέα! Δηλώσεις – πυροτεχνήματα, περί αναζήτησης ευθυνών μέσω μηνυτήριων αναφορών για την καταστροφή των πυρόπληκτων περιοχών και κατοίκων! Δηλώσεις – φανφάρες για Διεθνές Λιμάνι, που διαθέτει και αβαθές τμήμα για την εύκολη προσάραξη πλοίων!

Με όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα η παραδειγματική λειτουργία του Δήμου παίρνει βραβείο από το Κ.Ε.Φ.Ι. Και για όλα αυτά δεν μπορούμε παρά να δώσουμε συγχαρητήρια! 

Συγχαρητήρια λοιπόν στον Δήμαρχο κ. Πέτρο Ανδρεάκο και στους συμβούλους της παράταξής του! Ως πρωταγωνιστές στο θέατρο Δήμος Ανατολικής Μάνης, με θεατρίνους τον κ. Δήμαρχο και τους συμβούλους του, και τους θεατρινισμούς τους, εμείς θέλουμε το καλό του τόπου! Με τις ανεμογεννήτριες η ανάπτυξη ήρθε για να μείνει!

Αννεμογεννήτριες: η ανάπτυξη ήρθε για να μείνει

Τα ασύστολα ψεύδη Δημάρχου και εξάδελφού του Γεωργίου Σαμπατακάκη περί δωρεάν ρεύματος, ήρθε να αποκαλύψει η κρίση στην ενέργεια με την τεράστια αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος! Απάντηση στο ερώτημα ”Που είναι το δωρεάν η φθηνό ρεύμα;” Ψάξε στο Χρυσό Οδηγό η απάντηση! Χρησιμοποιώντας δε δόλιο τρόπο ο κύριος Δήμαρχος (αποκρύπτοντας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου), ενδίδει στις ορέξεις των κατακτητών της Μάνης. Κατακτητές, που όπως δείχνουν τα πράγματα και οι καταστάσεις, με άγνωστες σε εμάς αλλά σίγουρα παρεμβάσεις εξασφαλίζουν την υπογραφή της κυρίας Μενδώνη! Όλοι εσείς λοιπόν που συντελέσατε στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο Σαγγιά, απολαύστε τες! Πάνω από τα κεφάλια σας! Και με σύνθημα προς τον τουρισμό ” έχουμε και εμείς ανεμογεννήτριες” καλέστε τους να σας επισκεφθούν!

Μουσείο φυσικής ιστορίας

Το μουσείο φυσικής ιστορίας θα έπρεπε να υπάρχει εδώ και χρόνια στη Μάνη με την άγρια ομρφιά του τοπίου της! Ένα τοπίο που έχει να αναδείξει εκατοντάδες είδη της χλωρίδας και της πανίδας! Ένα μουσείο που θα περιλάμβανε φωτογραφίες από αρχαιοελληνικά κτίσματα, αρχαίους ναούς, και γενικότερα θα ταξίδευε τον επισκέπτη στην εξέλιξη της Μάνης διαχρονικά! Βέβαια αυτό δεν υπάρχει ούτε σαν σκέψη στο μυαλό όλων αυτών που διοικούν την Μάνη χρόνια τώρα! Μια σχολή πετρομαστόρων και αυτή ανήκει στο παρελθόν!

Καταδυτικά και ορειβατικά πάρκα

Καταδυτικά και ορειβατικά πάρκα θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής της Μάνης. Το ανάγλυφο του ορεινού όγκου του Σαγγιά προσφέρει πολλές τοποθεσίες που μπορεί να στηθεί ένα οργανωμένο ορειβατικό πάρκο αλλά και περιπατητικές ορεινές διαδρομές!

Με το ανάγλυφο της ακτογραμμής να προσφέρει τόπους πλούσιους σε οπτικό υλικό, τα καταδυτικά πάρκα μπορούν να προσφέρουν απεριόριστες συγκινήσεις στους υποβρύχιους επισκέπτες της Μάνης. Αντίθετα στο μυαλό των διοικούντων οι τσιμεντοστρώσεις , οι ασφαλτοστρώσεις και τα ψηφοθηρικά χατήρια έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου τους.

Δύστυχη Μάνη! Η ιστορία σου, η λεβεντιά σου, η περηφάνεια σου καλύφθηκε από στενοκέφαλους γλύφτες που περιμένουν να χορτάσουν με ψίχουλα, ενώ το καρβέλι είναι δικό τους! Φθηνής κοπής μυαλά σε κυβερνούν χρόνια τώρα, θάβοντάς σε κάτω από την μπότα του Γερμανού κατακτητή! 

Η Ανατολική Μάνη έρμαιο της αδιαφορίας

Ο πρώην δήμος Ανατολικής Μάνης, από την μεριά του Κότρωνα και της Κοκκάλας δηλαδή, με τις όμορφες παραλίες και την ακτογραμμή του, φωνάζει χρόνια τώρα για την εγκατάλειψή του! Φωνή βοώντος εν τη ερήμω! Καθώς τα στενοκέφαλα μυαλά και εδώ θαυματοποιούν! Η δημοτική σχολή τουριστικών επαγγελμάτων θα έδινε τα όπλα στα νέα παιδιά να φέρουν εις πέρας τις ανάγκες κάθε ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή. Και να μην ψάχνει ο κάθε επιχειρηματίας να φέρει από άλλους τόπους προσωπικό για τις ανάγκες της επιχείρησής του. Στην τροχιά της τουριστικής ανάπτυξης πάντα όπως διαλαλεί ο δημοτικός κράχτης!

Στα τόσα χρόνια εορτασμού του ξεσηκωμού του ΄21 ψάχνω να βρω τις επετειακές εκδηλώσεις στην Ανατολική Μάνη! άφαντες! λες και από εκεί δεν πολέμησε ποτέ κανείς! Βλέπεις η Αρεόπολη συγκεντρώνει το πλήθος των εκδηλώσεων γιατί αυτό συμφέρει κάποιους!

Πρώην Δήμος Οιτύλου: η κερκόπορτα της άλωσης

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους στίχους του Νίκου Ξυλούρη! Κάτι προφανώς ήξερε!

Η τότε Δημοτική Αρχή υποδέχτηκε μετά χορών και τυμπάνων τους κατακτητές ανεμογεννητριάδες! Και ο ίδιος Δήμαρχος ακόμα και σήμερα εν έτι 2021 πρόδωσε για μία ακόμα φορά την Μάνη και τους Μανιάτες! Απέκρυψε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να παραδώσει άλλο ένα κομμάτι της Μάνης στους αδηφάγους κατακτητές! Με τον τίτλο του προδότη τότε και τώρα θα τον καταγράψει η ιστορία! Μα βρέθηκε ένας έντιμος πολιτικός Άντρας και τον στέλνει στη δικαιοσύνη γι’ αυτό του το ατόπημα! Ο Τζανέτος Φιλιππάκος! αυτό τον διέταξε το ήθος του να κάνει και αυτό έκανε! Αυτό τουλάχιστον λένε οι πληροφορίες που έχουμε!

Ο εορτασμός της 17ης Μαρτίου

Ο εορτασμός της 17ης Μαρτίου της παλιάς καλής εποχής μετατράπηκε σε φιέστα πολιτικών, χρησιμοποιώντας ακόμα και τα παιδιά των σχολείων! Τα μικρά παιδιά παρελαύνουν γεμάτα καμάρι τιμώντας τους ήρωες της εποχής του 1821! Μα τα λίγο μεγαλύτερα, στην αναπαράσταση της ορκωμοσίας των Μανιατών πολεμιστών, τα μυαλά που μετέτρεψαν σε φιέστα την ιερή αυτή γιορτή, τα έβαλαν γονατιστά να φωνάξουν τον όρκο! Χωρίς να φέρνουν στην θύμησή τους τα λόγια του Κολοκοτρώνη! ΄΄Εμείς και στους Θεούς ορθοί μιλούμε΄΄!

Κάθε καρυδιάς καρύδι προσκεκλημένο αναφωνεί τον πανηγυρικό της ημέρας! με στόχο να δώσει μια πιο όμορφη εικόνα στο πανηγύρι που οργανώνει η Δημοτική Αρχή! Και αν βάλεις και τα δώρα των ανεμογεννητριάδων που με μπαμπεσιά αποδέχτηκε η Δημοτική Αρχή, τότε πραγματικά είναι να κλαις για την κατάντια της Μάνης και των Μανιατών!

Πυρκαγιές στη Μάνη

Πλήθος πυρκαγιών που καίνε την όποια βλάστηση και καλλιέργειες της Μάνης! μας δείχνουν πως η Δημοτική Αρχή δεν βοηθάει το έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας! Έλλειψη νερού, κλειδωμένοι κρουνοί, ανύπαρκτο σώμα εθελοντών στην Μάνη, είναι ευθύνες που δεν πτοούν την Δημοτική Αρχή! Το βλέπουμε ακόμα και σήμερα με δηλώσεις – πυροτεχνήματα περί ίδρυσης και λειτουργίας πυροσβεστικών κλιμακίων από πλευράς του δήμου! Το τίποτα είναι λέξη που χαρακτηρίζει την Δημοτική Αρχή!

Για την πυρκαγιά του 2020 ουδεμία συγκίνηση και ευαισθησία από την Δημοτική Αρχή! Αποζημιώσεις πληγέντων ανύπαρκτες! Οι θεατρίνοι πολιτικοί, βουλευτές, περιφερειακοί και δημοτικοί άρχοντες, πρωταγωνιστές στο θέατρο καταστροφής των αγροτοκτηνοτρόφων! Οι θεατρινισμοί τους πέραν κάθε ορίου!

Μα και στην πυρκαγιά του 2021 ο κύριος Δήμαρχος ως ένας άλλος Νέρωνας, κρυμμένος την νύχτα της καταστροφής της Μαραθέας, Αγίου Βασιλείου, Πεταλέας, Βαθιού, ξεστόμιζε την επόμενη ημέρα λόγια βαριά  κατά Αξιωματικού της Πυροσβεστικής! Πίστεψε ότι ο στρουθοκαμηλισμός θα τον βγάλει εκτός ευθυνών! Μα οι φυλλάδες άλλα λένε!

Και εδώ ο πολιτικός ήθους, εντιμότητας και αξιοπρέπειας, Τζανέτος Φιλιππάκος, καταθέτει μηνυτήρια αναφορά, η μοναδική ίσως, προς καταλογισμό ευθυνών στους υπεύθυνους της καταστροφής. Σε καμία περίπτωση δεν θέλει οι πυρόπληκτοι, αγρότες, κτηνοτρόφοι, πολίτες, να μην εισπράξουν αποζημίωση εξ αιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς! Οι δηλώσεις – πυροτεχνήματα υπάρχουν και εδώ τόσο από την Δημοτική Αρχή, όσο και από άλλους φορείς προσκείμενους στη Δημοτική Αρχή. 

Κλειστό γυμναστήριο στην Αρεόπολη

Το κλειστό γυμναστήριο στην Αρεόπολη είναι το μόνο έργο υποδομής στη Μάνη! Δείχνει την αδιαφορία της εικοσάχρονης και πλέον πορείας της Δημοτικής Αρχής για τον τόπο της! Αντίθετα η πληθώρα των χωματουργικών έργων δείχνει τον πακτωλό των χρημάτων που διοχετεύει σε ημέτερους εργολάβους! Ακολουθεί η υπηρεσία ύδρευσης! Το 80% αρχικά για χρόνια και κατόπιν πιέσεως της Ενωτικής Κίνησης Μάνης και του κ. Φιλιππάκου 40% επιπλέον στους λογαριασμούς για νέα έργα! Νέα έργα έλλειψης νερού, αλλά και νέα έργα χωρίς να υπάρχει δίκτυο πληρώνει μέρος των κατοίκων της Μάνης! Έργα ανύπαρκτα, αντιμετώπισης της καλοκαιρινής αυξημένης ζήτησης λόγω τουρισμού. Οι έλεγχοι που έχουν ζητηθεί από πολίτες της αντιπολίτευσης τι αποτέλεσμα θα βγάλουν;

Πολιτικό ήθος Δημάρχου και Δημοτικών του Συμβούλων

Αν παρακολουθήσει κανείς την πολιτική διαδρομή του κ. Δημάρχου Πέτρου Ανδρεάκου, θα δει ότι και μέχρι το 2019 δεν είχε σοβαρούς – από άποψη αριθμού ψήφων-  πολιτικούς αντιπάλους στην αντιπολίτευση! Κατά συνέπεια να μην φτάνουν στους πολίτες οι όποιες υποθέσεις με αντικείμενο την ”συμπεριφορά” Δημάρχου και συμβούλων του έναντι των δημοτών! Και η απόδειξη; αυτά τα δυο χρόνια που έχουν περάσει, δελτία τύπου παρατάξεων της αντιπολίτευσης, έχουν κάνει την εμφάνισή τους, στηλιτεύοντας δημοτικές συμπεριφορές! Κατ’ αυτό τον τρόπο οι πολίτες ” μαθαίνουν” για τις όποιες συμπεριφορές!

Ειδικότερα, δελτία τύπου από την Ενωτική Κίνηση Μάνης, δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον κ. Τζανέτο Φιλιππάκο μας δείχνουν διάφορες συμπεριφορές Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων. Βέβαια, αδικία από μέρους μας θα ήταν να μην επικροτήσουμε και τις αναρτήσεις συμπολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου στηλιτεύουν και αυτοί με τον δικό τους τρόπο τις ανάρμοστες δημοτικές συμπεριφορές!

Μηνυτήριες αναφορές  και πορίσματα εναντίον Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων του

Αν η Δικαιοσύνη στη χώρα μας λειτουργούσε με μεγαλύτερη ταχύτητα, αυτή την ώρα που γράφουμε το άρθρο, θα είχαμε να σας παρουσιάσουμε πολλά! Δεσμευόμαστε όμως κάθε τι που θα έρχεται στη διάθεσή μας να το δημοσιεύουμε προς ενημέρωσή σας! Γνωρίζουμε ότι πορίσματα της Α.Α.Δ.Ε. καίνε στην κυριολεξία πρωταγωνιστές, Δήμαρχο και Δημοτικούς συμβούλους, για αντιδημοτική συμπεριφορά και παράνομες πράξεις! Πεζοδρόμια Τζανή Τζανέτάκη, κτίριο στο λιμάνι, σχολικές επιτροπές, και άλλα θέματα  στο μικροσκόπιο ελέγχων! Δικαστήριο για συκοφαντική δυσφήμηση του πρώην Λιμενάρχη Γυθείου! 8 μήνες ποινή στον Δήμαρχο Πέτρο Ανδρεάκο. Και δεύτερο για τον ίδιο λόγο αρχές του νέου έτους! Τι σημαίνει αυτό; Η λάσπη στο πρόσωπο του Λιμενάρχη άνευ προηγουμένου! Η ποιότητα του Δημάρχου αυτού του τόπου στο μεγαλείο της!

΄΄Στηρίζουμε τους πυρόπληκτους΄΄ δηλώνει με στόμφο! Ενώ γνωρίζει ότι από την αμέλεια την δική του και του Συντονιστικού οργάνου επήλθε η καταστροφή του τόπου! Εθελοντική ομάδα πυροπροστασίας στο Χωσιάρι χωρίς να έχει εξασφαλίσει αριθμό εθελοντών! Εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο στα Κονάκια χωρίς να έχει εξασφαλίσει αριθμό εθελοντών! Δηλώσεις χωρίς ουσία! Δηλώσεις γεμάτες ειρωνεία στα μουτζουρωμένα πρόσωπα όλων όσων καταστράφηκαν!

Παραχώρηση στρεμμάτων γης στους ανεμογεννητριάδες! Αποδοχή δήλωσης σε δικαστήριο για την τουρκοποίηση της Μάνης! Γεμάτος ειρωνεία επευφημεί τον ερχομό του  Υφυπουργού Περιβάλλοντος στο Γύθειο! Γελάνε και οι καμένες πέτρες μαζί του με τα όσα δηλώνει!

Πιστοί στον αρχηγό οι Δημοτικοί Σύμβουλοί του

Χωρίς ίχνος ήθους, ντροπής, και φιλότιμου, ακολουθούν πιστά τον αρχηγό τους, οι σύμβουλοι  του Δήμαρχου Πέτρου Ανδρεάκου! Μετά από όλα όσα έχουμε δημοσιεύσει, ένας από όλους δεν βρήκε το θάρρος να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας!

Μετά την τουρκοποίηση της Μάνης, τα πεζοδρόμια, το κτίριο στο λιμάνι, την καταδίκη για δυσφήμηση του Λιμενάρχη, τα αγάλματα- δώρα των αιολικάδων, τις δηλώσεις- πυροτεχνήματα περί πυρκαγιάς και αξιωματικού πυροσβεστικής, τις ειρωνικές δηλώσεις περί στήριξης των πυρόπληκτων, τις ειρωνικές δηλώσεις περί εθελοντικών ομάδων πυροπροστασίας και πυροσβεστικών κλιμακίων με τους ανύπαρκτους εθελοντές, ένας από όλους δεν έχει ντροπή μέσα του να παραιτηθεί;

Βιολογικός καθαρισμός στο Μαυροβούνι

Ο αγώνας του Τζανέτου Φιλιππάκου, ως Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, έφερε την έγκριση της μελέτης για τον βιολογικό καθαρισμό του Μαυροβουνίου! Ένας φάκελος ξεχασμένος σε ένα συρτάρι! Χωρίς έγκριση! Ένας φάκελος, πάγιο αίτημα των Μαυροβουνιωτών! Πήρε έγκριση και εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΄΄Φιλόδημος 1΄΄ κατόπιν ενεργειών του Τζανέτου Φιλιππάκου! Αφού είχε μείνει εκτός αρχικού σχεδιασμού! Με τον Δήμαρχο να τον παρατηρεί σε δημοτικό συμβούλιο, λέγοντάς του, ΄΄παρανομείς κάνοντας τέτοιου είδους παρεμβάσεις΄΄. ΄΄Αν ο αγώνας μου για το καλό του τόπου μου λέγεται παρανομία, τότε ναι παρανομώ και θα παρανομώ΄΄΄ήταν η απάντησή του! Με την κ. Λυροφώνη να κλέβει την προσπάθεια του κ. Φιλιππάκου!

Η στραβός είναι ο γιαλός η στραβά αρμενίσαμε

Αυτό σκέφτηκε ο καπετάνιος του Aqua Jewel του πλοίου της γραμμής Κύθηρα- Γύθειο. Με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και δημοτικού συμβούλου Χαρίλαο Τζανετάκο να δηλώνει σε δημοτικό συμβούλιο σε ερώτημα του Φιλιππάκου ΄΄ναι αυτή είναι η ενδεδειγμένη θέση πρυμνοδέτησης του πλοίου΄΄. Δηλαδή η θέση που όρισε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ήταν το αβαθές σημείο του λιμανιού! Και οι ανευθυνοϋπεύθυνοι να κουλαντρίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ΄΄ενεργήσαμε τάχιστα και όλα πήγαν καλά΄΄! Τι έκαναν για να αποφευχθεί το ατύχημα; έκαναν αμέριστη χρήση του δικαιώματος ΄΄ύπνος του δικαίου΄΄ ως συνήθως! Τοποθετημένοι από τον αρχηγό τους Δήμαρχο Πέτρο Ανδρεάκο, όχι ως έμπειροι διοικητικοί, αλλά ως καλοί ψηφοκουβαλητές! Παραίτηση για λόγους ανικανότητας καμία! Ελέω Θεού λοιπόν η ασφάλεια των εκατό πενήντα και διακοσίων μέτρων κρουαζιερόπλοια που θα ρίξουν άγκυρα στο Διεθνές Λιμάνι του Γυθείου! Η ανικανότης Μισή αρχοντιά των διοικητικών του λιμανιού! 

Διαχείριση σύμμεικτων απορριμμάτων

Πολυκατοικία στην κατασκευή της η απόρριψη όλων των απορριμμάτων του δήμου στη θέση Σπαρτέας! Τα πρόστιμα; Σωρηδόν! πληρωμένα από τους δημότες! Και η Δημοτική Αρχή να κραυγάζει ΄΄ Δήμος καθαρός΄΄ χωρίς να ενημερώνει τους δημότες ποιος πληρώνει τα ΄΄μαρκαλιάτικα΄΄! Εύγε σας ματαεύγε σας! Ανίκανοι Δήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι! Καίτοι οι φίλοι σας ανεμογεννητριάδες σας βράβευσαν με δυο μεταχειρισμένες σκουπιδιάρες!

Είστε ντροπή για την Μάνη και την ιστορία της

Ο μονόδρομος σας είναι η αποχώρησή σας! Τα ατοπήματά σας είναι πολλά! Δικαστήρια και πειθαρχικά συμβούλια, πλείστα στον αριθμό είναι μπροστά σας! Οι πυρόπληκτοι αναμένουν! Ενώπιον δικαστηρίων η αμέλειά σας στην πυροπροστασία του τόπου! Η αποχώρησή σας πριν ο πέλεκυς της δικαιοσύνης πέσει στα κεφάλια σας είναι το βάλσαμο για εσάς!! Βέβαια όπως τώρα έτσι και τότε θα βρίζετε τον Τζανέτο τον Φιλιππάκο καθώς και όλους τους δημότες που μιλάνε εναντίον σας! Αυτό είναι και θα είναι το επίπεδό σας! Καιρός να διοικήσουν άνθρωποι με ήθος και αξίες τον τόπο μας! Καλό σας ταξίδι με το κεφάλι σκυμμένο  γιατί αυτό σας αξίζει! 

 
 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση