Συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Δαβάκης

Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, από τις θρυλικές μορφές του Ελληνοϊταλικού Πολέμου (1940-1941).

Πολλοί έχουν δημοσιεύσει κατά καιρούς, την βιογραφία και την συμβολή του Συνταγματάρχη Κωνσταντίνου Δαβάκη στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο. Επίσης σε πολλά κείμενα αναφέρουν την ιδιαιτερότητά του στο ξεκίνημα του πολέμου! Στις τρείς πρώτες ημέρες! όπου με δύο χιλιάδες άντρες κράτησε τους Ιταλούς και συγκεκριμένα την 3η επίλεκτη μεραρχία Αλπινιστών ”ΤΖΟΎΛΙΑ” ώστε να μην εισέλθουν  σε Ελληνικό έδαφος!

Την ιδιαιτερότητά του αυτή αναφέρει ως ένα απλό γεγονός η ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού. http://army.gr/el/istoriko-gegonos-mina

ενώ αντίθετα η wikipedia αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια την δράση του Μανιάτη Συνταγματάρχη.

Οργή, όνειδος, και ανάμικτα συναισθήματα

Οργή, όνειδος και ανάμικτα συναισθήματα προκαλεί η απουσία της σημαντικότητας της δράσης του Κωνσταντίνου Δαβάκη! Από την ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού! Αφού ως γνωστόν σε πολλούς, αν περνούσε η επίλεκτη μεραρχία Αλπινιστών από εκείνο το σημείο, οι Ελληνικές Δυνάμεις θα ήταν αποκομμένες στα δύο και ο αγώνας θα ήταν χαμένος!

Και δεν είναι μόνο αυτό! Μανιάτης συμπολίτης μας, με ενημέρωσε ότι επισκέπτης στο Πολεμικό Μουσείο Καλπακίου, είδε να μην υπάρχει σε κανένα σημείο του Μουσείου, ένα στοιχείο που να θυμίζει τον αείμνηστο Συνταγματάρχη! Μια φωτογραφία η ένα αντικείμενο, κάτι τέλος πάντων που να τον θυμίζει στον κάθε επισκέπτη! Και ρωτώντας τον υπεύθυνο παρουσιαστή στρατιωτικό, εκείνος ” δεν γνώριζε”! Και αναζήτησε πληροφορίες στο διαδίκτυο! Δείτε το σχετικό βίντεο!

 

και το βίντεο της σελίδας του Γενικού Επιτελείου Στρατού

Επίσης αν γράψει κάποιος στην αναζήτηση της ιστοσελίδας του Γενικού Επιτελείου Στρατού το ονοματεπώνυμο του αείμνηστου Συνταγματάρχη, η ιστοσελίδα θα τον πληροφορήσει ότι ” της είναι άγνωστος”, η ότι δεν υπάρχει αποτέλεσμα! 

Ντροπή και αίσχος

Είναι ντροπή και αίσχος να μην μνημονεύουμε σε κάθε ευκαιρία τους ήρωές μας! Και δη, αυτούς που κατάγονται από τον τόπο καταγωγής μας! Αλλά να τους αφήνουμε να χάνονται στα βάθη των αιώνων, σαν αντικείμενα πεταμένα στα αζήτητα! Και θα αναφέρω εδώ τα λόγια του Michael Crichton, Αμερικανού συγγραφέα, ο οποίος γράφει σε ένα γνωμικό του ”Αν δεν ξέρεις την ιστορία σου, δεν ξέρεις τίποτα.  Μοιάζεις με ένα φύλλο που δεν ξέρει ότι είναι μέρος ενός δέντρου.” 

Ευτυχώς που υπάρχουν πατριώτες

Θα τολμήσω να πω ” Ευτυχώς που υπάρχουν πατριώτες” την σήμερον ημέρα! Και δίνουν  στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία πληροφορίες και παρατηρήσεις! Της Ιστορίας του Γένους μας! Και η ανεξάρτητη δημοσιογραφία, στηλιτεύει γεγονότα και καταστάσεις που εξαφανίζουν την Ιστορία μας! Δίνοντας όπλα και τροφή σε Πατριώτες Στρατιωτικούς, Αστυνομικούς, Ιστορικούς, κ.λ.π. ώστε αυτοί με τις παρεμβάσεις τους να ενεργούν για την αποκατάσταση της Ιστορικής πραγματικότητας!

Έκκληση προς κάθε Πατριωτικό φορέα και Πατριώτη 

Αναζητήστε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού κάθε υπεύθυνο της ιστοσελίδας του Γενικού Επιτελείου http://army.gr/el και εκφράστε την διαμαρτυρία σας γι’ αυτήν τη παράλειψη της ιστοσελίδας! Διαμαρτυρία και στον υπεύθυνο του Πολεμικού Μουσείου Καλπακίου! http://army.gr/el/istoria/moyseia/stratiotiko-moyseio-kalpakioy  έτσι ώστε στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, να κερδίσει μια θέση στο μουσείο η προσωπικότητα του αείμνηστου Συνταγματάρχη Κωνσταντίνου Δαβάκη!

Η αδιαφορία των Μανιατών Αρχόντων ” θάβει” την ιστορία της Μάνης και των ηρώων της!

Αυτά είναι τα λόγια του Μανιάτη συμπολίτη μας Ηλία Βουνισέα αστυνομικού εν αποστρατεία! ” Η αδιαφορία των Μανιατών Αρχόντων ”θάβει την ιστορία της Μάνης και των Ηρώων της”! Τα εκφράζει με πίκρα και αγανάκτηση! Και όταν τον ρωτάς ”γιατί το λες αυτό”; σου απαντάει: ” Στα Στείρα Ευβοίας είναι τα οστά του Ηλία Μαυρομιχάλη και των συμπολεμιστών του. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τα φέρει στην πατρώα γη! Θάβουν λοιπόν την ιστορία μας ναι η όχι;” μας λέει με οργή και αγανάκτηση! 

Ευχαριστίες στον κ. Ηλία Βουνισέα

Θερμές ευχαριστίες στον αγαπητό συμπολίτη μας για τις πληροφορίες που μας  έδωσε! Υπόσχεσή μας η ενημέρωση όλων των Δημοτικών, Περιφερειακών, Αρχόντων, Βουλευτών, ακόμα και του ίδιου του Πρωθυπουργού ώστε να υπάρξει το συντομότερο δυνατό διευθέτηση των παραπάνω γεγονότων!

 

Αφήστε μια απάντηση