Λίγα λόγια από το συντάκτη

Προ δεκαετίας περίπου ο υποφαινόμενος κατέθεσε πρόταση στον τότε δήμο Οιτύλου, διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων. Με στόχο ο δήμος σε βάθος εξαμήνου να μην χρειάζεται χωματερή για να θάβει τα σκουπίδια του. Και αυτό επί δημαρχίας Πέτρου Ανδρεάκου! Σε συγκέντρωση στο δημαρχείο παρουσίασα την πρόταση, κατάλαβαν όλοι ποιος ήταν ο στόχος, εφικτός πάντα, και την καταχειροκρότησαν! Δεν την εφάρμοσε ποτέ όμως ο δήμος! Λίγο καιρό αργότερα, ο κύριος δήμαρχος, υπερασπίζετε  την τοποθέτηση δεματοποιητή στον Σπαρτέα, εκεί δηλαδή που τώρα θάβει τα σκουπίδια! Προφανώς είχε το σκοπό του!

Έχει πιστεύω στην μνήμη του ο κύριος Δήμαρχος το μποϋκοτάζ που έκανε στους πρώην Δημάρχους του δήμου Γυθείου σχετικά με την απόθεση των απορριμμάτων τους! Δεν τους άφηνε γιατί τα σκουπίδια επειδή ήταν πολλά και δεν θα χωρούσαν στην χωματερή του Σπαρτέα! Ενώ αυτός Δήμαρχος χωράνε και περισσεύει και χώρος! Θα σου θυμίσω κύριε Δήμαρχε, τα δώρα των φίλων σου ανεμογεννητριάδων! Σκουπιδιάρες! και σπασμένα αγάλματα!

Που με δόλιο τρόπο περάσατε στην Οικονομική Επιτροπή! Εσύ και ο φίλος σου ο γλύπτης Πέτρος Γεωργαρίου! Και έρχεσθε τώρα και παραμυθιάζετε τους δημότες του Γυθείου ότι δώσατε μεγάλο αγώνα για να ξεβρωμίσετε το Γύθειο! Ενώ εσείς σαμποτάρατε τον καθαρισμό του! Και χρησιμοποιήσατε αυτό το σαμποτάζ για να καυχηθείτε ότι καθαρίσατε το Γύθειο! Είχατε έτοιμο το σχέδιο για κλέψετε την ψήφο των δημοτών! Ο δήθεν ικανός Δήμαρχος να καθαρίσει το Γύθειο! Και αυτό είναι το αποτέλεσμά σας κύριε Δήμαρχε! Θαυμάστε το!

Αγαπητές συνδημότισσες/ συνδημότες

Σας εμπιστεύτηκαν και να τα χάλια σας κύριε Δήμαρχε, διαχειριστή σύμμεικτων απορριμμάτων! Πόσα πρόστιμα έχει πληρώσει ο δήμος, κατά συνέπεια οι δημότες κύριε Δήμαρχε; Θα μας πείτε την αλήθεια η θα ακολουθήσετε την συνήθη τακτική σας; το κρυφτούλι; Αντιδήμαρχε καθαριότητας και εσύ παινεύεις τον εαυτό σου για το κατόρθωμά σας; Ντροπή σας!

 

 

Χρήματα που σπαταλήσατε άσκοπα

Διαβάζω τα κατορθώματά σας! Σύνολο χρημάτων 868.200 ευρώ! Και τα χρήματα που θα σας δώσουν όπως λέτε είναι περίπου 2.408.000 ευρώ περίπου! Με τις 868.200 ευρώ κύριε Δήμαρχε με το δικό μας σκεπτικό θα αγόραζε ο δήμος 2.425 τριπλούς κάδους ανακύκλωσης! Καθώς τα οργανικά υπόλοιπα των νοικοκυριών μπορούμε είτε να πάνε για κομπόστ είτε να τα διαθέσουμε σε ταϊστρες στο ύπαιθρο για να τραφούν τα άγρια ζώα και να συμβάλλουμε έτσι στον πολλαπλασιασμό τους!

Και αν υπολογίσουμε ότι λόγω της μεγάλης ποσότητας κάδων που θα αγοράζατε, θα πετυχαίνατε καλύτερη τιμή, δεν μπορώ να φανταστώ πόσους θα αγοράζατε! Δυστυχώς το ΄΄κουφό μυαλό σας” τόσο το δικό σας όσο και των συμβούλων σας πάσχει από την τρομερή ασθένεια ΄΄τα ξέρω όλα΄΄ και έτσι έχετε την εντύπωση ότι όλα τα κάνετε σωστά! Και βέβαια με τα χρήματα που έρχονται θα βάζατε κάδο ανακύκλωσης σε κάθε σπίτι! Είστε λοιπόν της βιτρίνας και όχι του αποτελέσματος προς όφελος του πολίτη και της φύσης!

Το σχέδιο διαχείρισής σας μάλλον άλλα πράγματα θα φέρει και όχι αποτέλεσμα!

Το σχέδιό σας προβλέπει μείωση σημείων εναπόθεσης απορριμμάτων! χωρίς μείωση των κάδων! Το ίδιο με την Αρεόπολη δηλαδή! Άρα αυτός που μένει στον Ακούμαρο και δεν έχει αυτοκίνητο στο σπίτι του, τα σκουπίδια ” επ’ ώμου αρμ” αλλά στρατιωτικά δηλ, και θα τα μεταφέρει όπου έχει παρκάρει το αυτοκίνητό του για να τα πάει στον κάδο! Τέλειο σχέδιο αδυνατίσματος το βλέπω εγώ! Κατ’ αυτό τον τρόπο θα σας είναι διπλά υποχρεωμένοι οι δημότες! ΄΄Χωρίς σκουπίδια χωρίς περιττά κιλά΄΄ το σλόγκαν!

Η εφαρμογή της πολιτικής αυτής προϋποθέτει αλλαγή νοοτροπίας!

Ζητάτε από τους δημότες να αλλάξουν νοοτροπία! Η δική σας νοοτροπία πότε θα αλλάξει κύριε Δήμαρχε; καθώς και των συμβούλων σας; πότε θα υπάρξει συνεργασία με φορείς και αντιπολίτευση; και δεν θα κάνετε ενέργειες του ΄΄ αποφασίζω και διατάζω΄΄; Σας είναι άγνωστο μάλλον το γεγονός ότι κάνετε διαχείριση σε χρήματα δημοτών αλλά και δημόσιο χρήμα! Η δε συλλογή απορριμμάτων κατ’ οίκον; θυμίζει εργάτες καθαριότητας να γυρνούν από σπίτι σε σπίτι, να λένε τα κάλαντα για τον καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Μπουναμά! Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει κύριε Δήμαρχε!

Η εμπιστοσύνη που μας δείχνετε

Η εμπιστοσύνη του δημότη στο πρόσωπό σας; καταστροφικά τα αποτελέσματα για τον τόπο!

Η παρουσία σας το βράδυ της εκκένωσης; ΆΦΑΝΤΟΣ

Μονομερής η ευθύνη στον αξιωματικό της Πυροσβεστικής! ΑΔΙΚΟΣ

Σχέδιο Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών λόγω δασικής πυρκαγιάς, η σχέδιο Ιόλαος; ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ

Καθαρισμός  αγροτικών δρόμων; ΟΧΙ

Προμήθεια γεννητριών για την λειτουργία των γεωτρήσεων, σε περίπτωση καταστροφής του δικτύου από πυρκαγιά; ΑΦΑΝΤΕΣ

Καθαρισμός περιβάλλοντα χώρο γεωτρήσεων; ΟΧΙ

Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου σε συνεργασία με την παράταξη του κ. Μιχαλολιάκου! σε αναμονή για ενημέρωση! πιθανόν ΟΧΙ

Δηλώσεις της κ. Μπαλιτσάρη για μήνυση κατά παντός υπευθύνου! δηλαδή και σε εσάς! Κατάθεση η δηλώσεις πυροτέχνημα; ως η συνήθης τακτική σας;

Συνέχεια της εμπιστοσύνης του δημότη

Τρικλοποδιά στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο Χωσιάρι! Εθελοντικός σταθμός ΧΩΡΙΣ εθελοντές πιστοποιημένους!

Δήλωση πυροτέχνημα για εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο στα Κονάκια χωρίς ύπαρξη εθελοντών!

Δηλώσεις για πυρασφάλεια και πυροπροστασία δεδομένης της καταστροφής του τόπου! Και για πέτρινες δεξαμενές! προφανώς τις σιδερένιες τις καίει η φωτιά και λιώνουν!

Εμπλοκή επαγγελματιών σε περιπέτειες με τα πεζοδρόμια της Τζανή Τζανετάκη! Έργο παράνομο δικό σας! Η υπόθεση στα δικαστήρια

Πορίσματα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας με παραπομπή σας επί δύο φορές σε Πειθαρχικό Συμβούλιο και στα ποινικά δικαστήρια. Το ένα για τα πεζοδρόμια της Τζανή Τζανετάκη και το άλλο για το κτίριο στο Λιμάνι!

Η αντίδρασή σας ανύπαρκτη στα λεγόμενα της κολλητής σας κ. Μπαλιτσάρη ότι η ΄΄Μάνη: ιδιοκτησία της  Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Πόσο περισσότερο ξευτίλα θα γίνετε κύριε Δήμαρχε εσείς και το συνάφι σας;

Το θάρρος σας στην αντιμετώπιση  της αλήθειας κύριε Δήμαρχε ανύπαρκτο!

Το θάρρος να απαντήσετε με ένα δελτίο τύπου σε όλα αυτά που σας καταλογίζω; τόσο εσείς όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι που σας ακολουθούν!Το έχετε; 

Η παραίτηση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου για την προσάραξη του πλοίου στην ενδεδειγμένη από αυτόν θέση πρυμνοδέτησης του πλοίου; Άφαντη! Ανίκανος πρόεδρος σε θέση για την ασφάλεια των πλοίων στο λιμάνι του Γυθείου! Η ανικανότητά του υπό την προστασία σας;

Κατατεθημένη πρόταση διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων

Βήμα 1ο: Καμπάνια για χρήση από τους δημότες χάρτινης σακούλας και τσάντας πολλών χρήσεων! Λέμε όχι στην πλαστική σακούλα μιας χρήσης! Διάρκεια καμπάνιας δύο μήνες! (1ος και 2ος μήνας)

Βήμα 2ο: Κατάργηση σε διάστημα δύο μηνών της πλαστικής σακούλας μιας χρήσης από τα καταστήματα! Κατά συνέπεια ελαττώνονται και οι μπάλες σύμμεικτων απορριμμάτων στους κάδους! (3ος και 4ος μήνας). Καμπάνια για ενημέρωση δημοτών σχετικά με το κομπόστ!

Βήμα 3ο: Επιδότηση των επιχειρήσεων που συμμορφώνονται με το πρόγραμμα μέσω των δημοτικών τελών! Επιδότηση νοικοκυριών μέσω των δημοτικών τελών για την αγορά κάδου κομποστοποίησης!

Βήμα 4ο: Στο τέλος των δύο αυτών μηνών δεν υπάρχει μπάλα στους κάδους απορριμμάτων! (5ος και 6ος μήνας). Όλοι οι κάδοι σύμμεικτων απορριμμάτων αλλάζουν χρήση! Οι κάδοι υλικών ανακύκλωσης είναι πραγματικότητα. Αφαίρεση των παλαιών κάδων σύμμεικτων απορριμμάτων και τοποθέτηση ανά οικία τριπλού κάδου ανακύκλωσης!

Κατά συνέπεια δεν θα αντικρίσεις άλλη φορά τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις 15 Ιανουαρίου 2022!

Φωτογραφίες δείχνουν τα αποτελέσματα της διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου και του αγώνα που δίνετε για την καθαριότητα!

Και θαυμαστά τα έργα σας κύριε Δήμαρχε!

7,2 στρέμματα το 2019 είναι η έκταση του σκουπιδότοπου στο Σπαρτέα!

 

Δώδεκα και πλέον στρέμματα καταλαμβάνει ο σημερινός σκουπιδότοπος στο Σπαρτέα!

 κατασκευή ενός ακόμα ορόφου της πολυκατοικίας

μέτρα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας

 

Τα δέματα της νέας πρέσσας απορριμμάτων!

Πρόστιμα για την λειτουργία του ΧΑΔΑ

 

67027Λ1-ΨΡΕ Ω7Ζ17Λ1-ΚΑΛ

25-05-2011 Μερική αποκατάσταση του χαδα στο Σπαρτέα

4Α3ΩΩΨΗ-Γ (2)

12-04-2016 Έγκριση Οριστικής Μελέτης ΧΑΔΑ Σπαρτέα στα πλαίσια μελετών αποκατάστασης ΧΑΔΑ

attachment

31-07-2017 Χορήγηση αδείας Αποκατάστασης Χώρου Ανεξέλεκτης Διάθεσης Απορριμμάτων ΄΄ Σπαρτέας΄΄

7ΘΥΞΟΡ1Φ-ΘΦΩ

27-03-2018 Πρόστιμο για λειτουργία ΧΑΔΑ Σπαρτέα

7Χ3Ψ7Λ1-01Λ

Θεατρική παράσταση του θίασου ΄΄ Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι΄΄ του δήμου Ανατολικής Μάνης

Για θεατρική παράσταση προφανώς μιλάει στο επισυναπτόμενο φυλλάδιο για την διαχείριση σύμμεικτων απορριμμάτων ο Δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος! Μετά από όλα τα παραπάνω στα οποία κάνουμε αναφορά, ίσως θα πρέπει ο δημότης του δήμου Ανατολικής Μάνης, να δει για άλλη μια φορά την πραγματικότητα, και να κρίνει  αν είστε άξιοι την εμπιστοσύνης του!  Οι οποίοι ουκ ολίγες φορές προκαλούν με τις δηλώσεις τους!  Το ποιόν τους; Στην κρίση του δημότη!

Βέβαια οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης εκτός των νέων εμπλεκομένων στην δημοτική πολιτική σκηνή, θα έπρεπε να γνωρίζουν γεγονότα πρόσωπα και καταστάσεις! Και ανάλογα να ενεργούν! Κάτι το οποίο δεν φαίνεται να γίνεται!

Η πρότασή μας να τύχει άμεσης εφαρμογής! Να υιοθετηθεί από το σύνολο της αντιπολίτευσης!

Ίσως είναι η κατάλληλη ώρα να τεθεί σε εφαρμογή η πρότασή μας! Να υιοθετηθεί από το σύνολο της αντιπολίτευσης, και να ασκηθούν μέσω της Εισαγγελικής Αρχής όλες οι πιέσεις για να μην συνεχιστεί άλλο η απόθεση σύμμεικτων απορριμμάτων στον Σπαρτέα!

Πέτρος Καπερναράκος

Δημοσιογράφος

Αφήστε μια απάντηση