Ο Τζανέτος Φιλιππάκος στα Σπήλαια Διρού

Δελτίο τύπου εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Ενωτικής Κίνησης Μάνης, για την επίσκεψη του επικεφαλής της παράταξης Τζανέτου Φιλιππάκου στα Σπήλαια Διρού! Στις 11-01-2022 ο κ. Φιλιππάκος μαζί με τον πρόεδρο του Πύργου Διρού κ. Ηλία Κολοκούρη και συνεργάτες του, προσήλθαν  στα Σπήλαια Διρού! Στόχος της επίσκεψης η ενημέρωσή τους για την επικρατούσα κατάσταση και σχετικά με τις εργασίες αναβάθμισης και ανάπλασης του Σπηλαίου Διρού.

Το θέμα του Σπηλαίου απασχόλησε πρόσφατα και το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ανατολικής Μάνης. Ο κ. Δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος, αιφνιδίασε τους Δημοτικούς Συμβούλους, παρουσιάζοντας ξαφνικά τον εργολάβο κ. Μιχαλίτση Παναγιώτη! Ο οποίος μίλησε για οικονομικές διαφορές που έχει με την ΕΤΑΔ αε (Εταιρία Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου). Χωρίς να ενημερώσει με περισσότερες λεπτομέρειες το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου. Μέχρι πριν την ενημέρωση αυτή δεν είχε γίνει κάτι γνωστό στο ευρύ κοινό.

Η ενημέρωση του κ. Φιλιππάκου

Στην συνάντηση του ο Διευθυντής Κ. Λαζαράκος Πέτρος με τον κ. Φιλιππάκο, τον ενημέρωσε σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση! Ο κ. Φιλιππάκος στη συνέχεια συνομίλησε και με τους εργαζόμενους στα Σπήλαια Διρού.

Αποτέλεσμα της επίσκεψης

Μετά το τέλος της ενημέρωσης, ο κ. Φιλιππάκος επισημαίνει: Από την συνολική ενημέρωση προέκυψε ότι οι εργασίες έχουν διακοπεί! Λόγω οικονομικών διαφορών και άλλων  θεμάτων που έχουν προκύψει μεταξύ του Εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ )! Χωρίς να είναι γνωστό πότε θα συνεχισθούν οι εργασίες, ενώ υπάρχει άμεσος κίνδυνος απένταξης του έργου. Αν συμβεί αυτό, είναι κατανοητό, ότι οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τα Σπήλαια, τον Τουρισμό της Μάνης και των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τομέα αυτό.

Οι παρεμβάσεις άμεσες και ουσιαστικές

Όπως αποφάσισε και το Δημοτικό Συμβούλιο, συνεχίζει ο Φιλιππάκος, οι παρεμβάσεις του Δήμου πρέπει να είναι άμεσες και ουσιαστικές! προκειμένου να δοθεί λύση στο σοβαρό αυτό θέμα και να μην χαθεί για δεύτερη χρονιά η τουριστική περίοδος από την μη εύρυθμη λειτουργία των σπηλαίων και των εγκαταστάσεων.

Ως Ενωτική Κίνηση Μάνης, τονίζει ο Επικεφαλής της παράταξής  κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, θα πράξουμε από την πλευρά μας ότι είναι δυνατόν, κάνοντας ακόμη και προσωπικές παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυση του θέματος αυτού. 

 

 

Αφήστε μια απάντηση