Tourism Awards: Οι πρωταθλητές ανοίγουν την σεζόν

Με μια λαμπερή τελετή και προσέλευση που ξεπέρασε τα 500 άτομα γιορτάστηκαν τη Δευτέρα 9 Μαΐου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού κάποιες από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες στον ελληνικό τουρισμό.  Στην ένατή τους διοργάνωση, τα βραβεία-θεσμός του κλάδου συνεχίζουν σταθερά να επιβραβεύουν τους πρωτοπόρους και τους καινοτόμους ενώ οι υποψηφιότητες φέτος ήταν περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά. Τον τόνο της βραδιάς έδωσε η Idra Kayne, ερμηνεύοντας επί σκηνής το «Εδώ είναι το ταξίδι» ενώ την σκυτάλη πήραν η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας για την απονομή των τιμητικών βραβείων.

Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν

Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στον Γιάννη Μαραγκουδάκη, πρόεδρο του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης για τη συνεισφορά του στη διαμόρφωση της εικόνας και της εμπειρίας του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα και στο CapsuleT του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την προώθηση και την ουσιαστική στήριξη της καινοτομίας. Με βραβείο τιμήθηκε επίσης η μεγάλη ομάδα εθελοντών των Γιορτών Ρόκκας που πραγματοποιούνται κάθε Αύγουστο στα Χανιά και στον εμπνευστή της διοργάνωσης, Παναγιώτη Σημανδηράκη καθώς και στον Δημήτρη Σταυρακόπουλο, ιδρυτή της «Hermoupolis Heritage», για την ανάδειξη της της βιομηχανικής κληρονομιάς της Ερμούπολης Σύρου.

Τα platinum βραβεία της φετινής διοργάνωσης κέρδισαν οι: Eurobank, Περιφέρεια ΚρήτηςCosta Navarino, Aria Hotels, Attica Group, Istion Yachting, Kythera Trails, Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, MT Architects, The Tanneries Hotel & Spa, Novus Mind, Yahoo-Acrossmedia241 και Lux&Easy.

Ο Αλέξανδρος Παπαγγελόπουλος, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, δήλωσε σχετικά με τη διοργάνωση: «Τα Tourism Awards έχουν μοναδική αξία γιατί αποτελούν επιβράβευση των επαγγελματιών του ευρύτερου κλάδου της φιλοξενίας από τους επαγγελματίες του χώρου. Χωρίς ανταγωνιστικά φίλτρα και παρωπίδες αναγνωρίζουμε το έργο, αλλά και τις προσπάθειες των συναδέλφων και τοποθετούμε την οικονομία της φιλοξενίας εκεί που πραγματικά βρίσκεται, στην κορυφή του οικονομικού βίου του τόπου». 

Οι νικητές των Villa Awards

Στην βραδιά ανακοινώθηκαν επίσης οι νικητές των Villa Awards. Φτιαγμένη από τους δημιουργούς των Tourism Awards, η διοργάνωση αυτή αναδεικνύει τα κορυφαία luxury rentals στην Ελλάδα. Ο τίτλος Best Villa in Greece απονεμήθηκε στη Villa Nupandi στην Καρδαμύλη ενώ χρυσό βραβείο κέρδισαν οι Katikies Villas Mykonos, η Dikoarch Villa και η Villa Arte by Olive Villa Rentals.

Σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα 

Η φετινή τελετή έδωσε έμφαση στη σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα, και δη με το κρασί και το ελαιόλαδο. Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τρεις γηγενείς ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα που επέλεξε η ομάδα του Heteroclito και οκτώ διαφορετικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα στο olive-oil bar που δημιούργησε η  Oliverse. Ξεχωριστή σημασία δόθηκε στην έννοια της καινοτομίας, με την παρουσία τρία διαφορετικών start ups του CapsuleT που παρουσίασαν τις καινοτόμες ιδέες τους στους παρευρισκόμενους. Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι δημοσιογράφοι Μαρία Νικόλτσιου και Πέτρος Κουμπλής ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί στο ταξιδιάρικο insta spot της Minoan Lines.

Δυο βραβεύσεις για την Cavo Grosso Voutirakos

Σε αυτή την καταπληκτική βραδιά παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι της Cavo Grosso Voutirakos, κ. Λίτσα Βουτυράκου και Αθανάσιος Βουτυράκος μαζί με στελέχη της εταιρίας, για να παραλάβουν τα δυο βραβεία που απονεμήθηκαν στην εταιρία! Σε δήλωσή της η κ. Λίτσα Βουτυράκου αναφέρει:

Σε μια λαμπερή τελετή στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στην απονομή βραβείων ΤOURISM AWARDS 2022 και ανάμεσα σε σημαντικούς παράγοντες του Ελληνικού Τουρισμού παραβρεθήκαμε κι εμείς μαζί με στελέχη της εταιρίας μας με 2 τιμητικές απονομές στην κατηγορία
Facilities Excellence-Innovation και στην κατηγορία Travel Services/Υπηρεσίες Θαλάσσιου Τουρισμού
Η 2η ιδιαίτερη σημαντική διάκριση για την εταιρία μας επιβεβαιώνει ξεκάθαρα την επιμονή μας και την αγάπη μας γι’ αυτό που κάνουμε 32 συνεχόμενα πετυχημένα έτη. Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος, όραμα αλλά και πάντα με χαμόγελο, να παρέχουμε ποιοτικά ταξίδια με συνέπεια και υπευθυνότητα ικανοποιώντας στον απόλυτο βαθμό τις ανάγκες των πελατών μας.
Ευχαριστούμε όλους όσους ήταν μαζί μας σε όλη αυτή την πορεία για αυτό το βραβείο, αλλά και όλους όσους ήταν απέναντι σε αυτή την πορεία γιατί όπως λέει και ο Καβάφης «Σαν βγεις στο δρόμο της ζωής πολλά εμπόδια θα βρεις…» !!!
 

Η Μάνη καμαρώνει τον άξιο καπετάνιο της

Πολλοί Μανιάτες έσπευσαν να συγχαρούν τον άξιο καπετάνιο της Cavo Grosso Voutirakos, Πέτρο Βουτυράκο, καπετάνιο όχι μόνο στα πλοία αλλά και στο τιμόνι της εταιρίας, πάντα βέβαια με την αμέριστη στήριξη της κ. Λίτσας Βουτυράκου και της οικογένειάς του. Επί τριάντα συνεχή χρόνια προσφέρει υπηρεσίες θαλάσσιου τουρισμού στα νερά του Ιονίου και όχι μόνο, τόσο σε απαιτητικούς πελάτες, όσο και σε κάθε άλλο επίπεδο τουριστών! 

Εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε καλά ταξίδια με ούριους ανέμους, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή, ένας ούριος άνεμος, θα φέρει κατά τα μανιάτικα νερά ένα πλοίο του, αναβαθμίζοντας σημαντικά το επίπεδο τουρισμού στην Μάνη ου τον γέννησε και τον μεγάλωσε! Καλά ταξίδια καπετάν- Πέτρο!

 
 

Αφήστε μια απάντηση