Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 και ώρα 09.00 το πρωί!

Γνωρίστε τον πεντάχρονο Παναγιώτη Αναστασιάδη

Το μήνυμα του πατέρα Άκη Αναστασιάδη

Αγαπημένοι μας φίλοι και φίλες

Πρώτα πρώτα ένα μεγάλο ευχαριστώ  σε όλους εσάς που με τις μικρές σας δυνάμεις μας στηρίζετε μέχρι τώρα τον Παναγιώτη μας! Ο Παναγιώτης  στέλνει την αγάπη του με την ματιά του και το χαμόγελό του! 

Ο μικρός μας ήρωας ήρθε στη ζωή πριν από πέντε χρόνια στις 22 -05-2017! Το μεγαλύτερο δώρο στη ζωής μας!

Η πρώτη ημέρα της ζωής του γλυκιά και όμορφη! Καμία ένδειξη  για το τι τον περίμενε την επόμενη ημέρα.

Στις 23-05-2017 οι πρώτες ενδείξεις και στις 24-05-2022 επείγουσα μεταφορά με ειδική μονάδα από την κλινική που γεννήθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Το πρώτο χειρουργείο- μετεωρισμός κοιλίας

Η κρίσιμη κατάσταση της υγείας του, μετεωρισμός κοιλίας, οδήγησε τους γιατρούς, σε κατεπείγον χειρουργείο. Η διάγνωση; Συστροφή και ατρυσία ειλεοτυφλικής βαλβίδας. Με αποτέλεσμα η αφαίρεση της βαλβίδας, μέρος του παχέος και λεπτού εντέρου και η δημιουργία ειλεοστομίας αναπόσπαστο πραγματικό γεγονός! Για να κρατηθεί στη ζωή το μικρό μας αγγελούδι!

Μετά το χειρουργείο στην εντατική νεογνών για σαράντα ημέρες με δυσκολίες και σκαμπανεβάσματα. Η επόμενη απόφαση των γιατρών; Η συνέχεια της ζωής του στο σπίτι! Τις πρώτες ημέρες είχε έντονη δυσαπορρόφηση, η οποία στην συνέχεια ήρθε σε φυσιολογικά επίπεδα. Μετά από ενάμιση μήνα η απόφαση των γιατρών ήταν να γίνει σύγκλιση της ειλεοστομίας. 

Δεύτερο χειρουργείο- σύγκλιση ειλεοστομίας

Στις 11 Αυγούστου του 2017 έγινε το δεύτερο χειρουργείο στο οποίο έγινε η σύγκλιση. Η μετεγχειριτική του κατάσταση δεν ήταν καλή και στις 28-08-2017 δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι φόβοι και ξαναμπαίνει χειρουργείο με σαφή εικόνα ειλεού.

Τρίτο χειρουργείο- σαφής εικόνα ειλεού- ανακοπή

Σε αυτό το χειρουργείο, λόγω της ταλαιπωρημένης υγείας του από το προηγούμενο (πριν δυο εβδομάδες) χειρουργείο του, παθαίνει ανακοπή και τοποθετείται φλεβοκαθετήρας Hickman! Η νοσηλεία του στην εντατική κρίθηκε απαραίτητη, όπου δόθηκε μεγάλος αγώνας για να κρατηθεί στη ζωή!

Η καταστολή – η κυτταρίτιδα – η διάτρηση του εντέρου

Και ενώ ήταν σε καταστολή, μετά από δέκα ημέρες, παρουσιάζεται κυτταρίτιδα στην κοιλιά! Διαπιστώνεται στην αξονική τομογραφία, η ύπαρξη ελεύθερου αέρα στην κοιλιακή χώρα! Κάτι το οποίο σήμαινε διάτρηση του εντέρου!

Έπρεπε πάλι ο Παναγιώτης να μπει χειρουργείο. Έπρεπε σαν γονείς να αντιμετωπίσουμε το ενδεχόμενο ότι ίσως να μην άντεχε! Ήταν ένα παιδί με πολλά χειρουργεία μέσα σε είκοσι ημέρες! Διαλυμένο, εξαντλημένο και σε καταστολή!

Τέταρτο χειρουργείο- Το μεγάλο εγχείρημα των γιατρών

Στήθηκε το μεγάλο εγχείρημα των γιατρών του Ιπποκρατείου! Μια επέμβαση πολλών ωρών! Το παλικάρι μας στέφθηκε νικητής και αυτή τη φορά! Όμως του έγινε πάλι ειλεοστομία! Μετά από δυο ημέρες βγήκε από την εντατική και παρέμεινε επί δυο μήνες στην παιδοχειρουργική! Είχε έντονη δυσαπορρόφηση και προβλημάτιζε τους γιατρούς! Αποφασίστηκε να γίνει άλλη μία χειρουργική προσπάθεια, να γίνει σύγκλιση και να ξαναμπεί και το υπόλοιπο έντερο σε λειτουργία!

Πέμπτο χειρουργείο- σύγκλιση της ειλεοστομίας- η ειλεοκατιούσα

Έτσι στις 08-11-2017 νέα χειρουργική προσπάθεια για σύγκλιση της ειλεοστομίας! Μετά όμως από όλες αυτές τις επεμβάσεις και τις βαριές επιπλοκές, αφαιρούνταν και τμήματα των εντέρων! Αναγκάζονται πλέον οι γιατροί να κάνουν ειλεοκατιούσα! Που σημαίνει ότι όλο το παχύ έντερο, πλέον, έχει αφαιρεθεί.

Οι υδαρείς κενώσεις- οι έντονες αφυδατώσεις

Από το σημείο αυτό και μετά ο Παναγιώτης άρχισε να κάνει συχνά επεισόδια υδαρών κενώσεων! Να χρειάζεται συχνά νοσηλείες λόγω των έντονων αφυδατώσεων και των άλλων προβλημάτων της υγείας του! Καθώς επίσης και να του τοποθετηθεί νέος φλεβοκαθετήρας!

Τον Ιανουάριο του 2018 μετέφερα τον Παναγιώτη στο Αγία Σοφία Παίδων όπου παρέμεινε για νοσηλεία δυο μήνες! Έκτοτε το παρακολουθεί ομάδα ιατρών στο ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ.

Οι συνέπειες- η συνδρομή βραχέος εντέρου- η ειλεοσιγμοειδική αναστόμωση

Συνέπεια όλων των παραπάνω, είναι ότι ο Παναγιώτης, σύμφωνα και με την ιατρική γνωμάτευση της κ. Ιωάννας Παναγιώτου, πάσχει από συνδρομή βραχέως εντέρου, συνέπεια πολλαπλών χειρουργικών επεμβάσεων του πεπτικού, που κατέληξαν σε ειλεοσειγμοειδική αναστόμωση. (δείτε την γνωμάτευση). Επίσης αναγκαίες οι συχνές νοσηλείες του Παναγιώτη!

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Το εφιαλτικό σενάριο που απευχόμαστε όλοι

Εφιαλτικό σενάριο έχει κάνει την εμφάνισή του τον τελευταίο καιρό για την υγεία του Παναγιώτη! Κάτι που απεύχονται όλοι οι γιατροί και όλοι όσοι γνωρίζουμε την κατάσταση της υγείας του! Πρόκειται για ένα νέο χειρουργείο! Που ίσως ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου με καταστροφικά πλέον αποτελέσματα για την υγεία του Παναγιώτη μας!

Ο ΡαδιοΤηλεοπτικός Μαραθώνιος στήριξης του Παναγιώτη Αναστασιάδη στις 27 Ιουλίου 2022 και ώρα έναρξης 09.00 το πρωί! 

Ραδιοτηλεοπτικός Μαραθώνιος την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 και ώρα 09.00 το πρωί για την οικονομική στήριξη του Παναγιώτη Αναστασιάδη, οργανώνεται από τις ιστοσελίδες https://vachosradio.gr/ καθώς και από την σελίδα μας, στην αρχική σελίδα των οποίων μπορείτε εσείς να παρακολουθήσετε τον μαραθώνιο στήριξης είτε τηλεοπτικά είτε ραδιοφωνικά.

Όσοι έχετε την ευγενή καλοσύνη να στηρίξετε τον Παναγιώτη Αναστασιάδη, μπορείτε να καταθέσετε την βοήθειά σας στην Τράπεζα Πειραιώς στον αριθμό λογαριασμού GR3901716140006614140428400   στο όνομα Ταυρή Ελένη  γράφοντας στην θέση ” αιτιολογία” την λέξη ” Δωρεά΄’!

Επίσης μπορείτε να ζητήσετε περαιτέρω πληροφορίες στο τηλέφωνο 6936992995 Άκης Αναστασιάδης. Επίσης την  ατομική σελίδα του πατέρα του Παναγιώτη Ακη Αναστασιάδη θα την βρείτε στο facebook στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.facebook.com/profile.php?id=1073102236.