Πρωτοτυπίες στο Δήμο Ανατολικής Μάνης

Με ένα μπαράζ ενεργειών πρωτοτυπεί ο Δήμος Ανατολικής Μάνης! Ανώτερος Εισαγγελέας στην κούρσα διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου! Δύο συνδυασμοί ανακοινώνουν υποψηφιότητα για την Δημαρχιακή καθίστρα! Άκουσον άκουσον! Πριν ακόμα προκηρυχθούν εθνικές εκλογές! Μα κόψιμο τους έπιασε και βιάστηκαν τόσο; Τόσο μεγάλη βιασύνη πια; Προφανώς τα πολλά και μεγάλα έργα για την ανάπτυξη της Μάνης θα έχουν στο στόχαστρό τους! Βρε Άρη τόσα πολλά είναι τα μπικικίνια και υπάρχει ενδιαφέρον; Η φοβούνται μήπως τελειώσουν τα γυρίσματα της ” Γης της Ελιάς” και δεν πάρουν μέρος; Δεν ξέρω κι αν τέλειωσαν της ”φόνισσας,” μήπως προλάβουν εκεί!

Μ.Π.Ρ.Ο.Σ.Τ.Α. και Πέτρος Ανδρεάκος

Πρώτη υποψηφιότητα ο Πέτρος Ανδρεάκος! Βέβαια δεν το ανακοίνωσε ο ίδιος π.χ. με ένα δελτίο τύπου! Αλλά όπως μου έλεγαν, σύμβουλοί του, στις τέσσερις περίπου τα χαράματα ανακοίνωσαν υποψηφιότητα! Προφανώς τα νυχτοπερπατήματα μαζί με τα τσιγάρα και τα ποτά να φέρνουν τέτοια αποτελέσματα! Πάντως ένα είναι σίγουρο. Σκέφτονται πολύ ψηφοφόροι του να μην τον ψηφίσουν αυτή τη φορά, για να τον αφήσουν να ξεκουραστεί! Όπως επίσης να του δώσουν περισσότερο χρόνο να θρηνήσει το χαμό του αγαπημένου του γιού Τάσου! Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια! Τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής, θα τα εξετάσουμε σε άλλο μας άρθρο! 

 

Μαζί για τον Τόπο μας και Παρασκευάς Αδάμης

Ένας συνδυασμός που δεν θέλησε κανένας Μανιάτης να εκπροσωπήσει! Ένας συνδυασμός που πήρε ψήφους χάριν στο ανάστημα του Κυριάκου Μιχαλολιάκου! Ο ευρωπαϊκού αναστήματος Εισαγγελέας, συνταξιοδοτημένος πλέον, δέχτηκε την ηγεσία του συνδυασμού, κολυμπώντας σε αχαρτογράφητα νερά! Οι απορίες των πολιτών πάρα πολλές! Μεταφέρουμε μερικές στον κ. Αδάμη μέσα από την ιστοσελίδα μας!

Από το 2011 – 2017 Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γυθείου, επί δημαρχίας Πέτρου Ανδρεάκου! Ααααα  καλάααααα! λεει ο χωριάτης ο ανεγκέφαλος! Συνεταιράκια από παλιά δηλαδή! συμπληρώνει ο άλλος! Βρε ανεγκέφαλοι μαζευτείτε τους λέω εγώ! Στην Ευρώπη ήταν ο άνθρωπος! Τότε ξέρει και ευρωπαϊκά κόλπα λέει άλλος! Τι να τους πεις! Αγανακτάς και φεύγεις για να μην χάσεις και το δικό σου μυαλό!

Μήπως όμως κύριε Αδάμη με κάποιο τρόπο πρέπει να τους εξηγήσετε το αθώο της υπόθεσης; Γιατί κακά τα ψέματα! Ακούνε Εισαγγελέα και φοβούνται! Δεν είστε και Μανιάτης! χειρότερα τα πράγματα! Άσε που θα πηγαίνει και η μούτζα σύννεφο στα κρυφά! Θα σας γλωσσοφάνε! 

Ο ορυμαγδός που προκαλείται από αλαλάζοντα μέλη του συνδυασμού σας, δεν ωραιοποιεί την κατάσταση στα μάτια των Μανιατών! Γνωρίζει ο Μανιάτης πολύ καλά, ποιος είναι πατριώτης, ποιος είναι δήθεν πατριώτης, ποιος είναι πολιτική πορτογιούρα, ποιος είναι γλύφτης και πάει λέγοντας! Μια έρευνα στην πιάτσα θα σας έδινε νομίζω διδακτικά αποτελέσματα! Πάντως το αερομεταφερόμενο δια κορδωμένων στομάτων σλόγκαν ” Ποιος θα τολμήσει να αγγίξει έναν Εισαγγελέα”, που μου μετέφερε σύμβουλός σας δεν σας τιμάει καθόλου! Εάν βέβαια το έχετε εκστομίσει!

Μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για ”φρένο” στην είσοδο Κασιδιάρη στη Βουλή των Ελλήνων, δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού, κραδαίνοντας πρωτοσέλιδα εφημερίδων να υμνεί τον Ηλία Κασιδιάρη! Με την άδεια προφανώς του αρχηγού του συνδυασμού ”Μαζί για τον Τόπο μας”! Κατά συνέπεια ο κ. Αδάμης πρόσκειται και αυτός προς το κόμμα του κ. Κασιδιάρη; Αποδέχονται το αυτό όλοι οι σύμβουλοι του συνδυασμού;

Ενωτική Κίνηση Μάνης και Τζανέτος Φιλιππάκος

 Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Συντονισμού για το μεταναστευτικό, ερχόμενος και αυτός το 2019 να κατεβεί υποψήφιος Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές, έπεσε και αυτός σε αχαρτογράφητα νερά! Και λέω σε αχαρτογράφητα νερά γιατί άλλα περίμενε και άλλα βρήκε! 

Φιλόδοξοι υποψήφιοι σύμβουλοι τάχθηκαν στο πλευρό του, οι οποίοι δούλεψαν και εκλέχτηκαν. Άλλοι δούλεψαν και δεν εκλέχτηκαν λόγω της ποσόστωσης! Άλλοι αφού δεν εκλέχτηκαν αποχώρησαν από την πολιτική σκηνή του τόπου. 

Η ουσία είναι ότι παρέμεινε εδώ και το παλεύει όπως μπορεί! Σε καμία περίπτωση όμως σκιές διαπλοκής και διαφθοράς δεν υπάρχουν στο πρόσωπό του! Μια έρευνα στο διαδίκτυο το μόνο που θα σας δώσει, έναν ακέραιο χαρακτήρα, με πολύ καλό όνομα  στην Ευρώπη, γενικής αποδοχής από τα κόμματα, καθαρός πατριώτης και άμεμπτος! 

Υπερκομματικός ο χαρακτήρας του συνδυασμού του, δείχνει ότι τον ενδιαφέρει ο τόπος του! Την αγάπη του για την Μάνη αλλά και για την Λακωνία την έδειξε από το πόστο που ήταν! Περιπολικά της αστυνομίας, λιμενικό σκάφος στη Νεάπολη και στη Μονεμβάσια,  βιολογικός καθαρισμός στο Μαυροβούνι! Θέτοντας θέμα παραίτησης κατάφερε την παραμονή του Στρατοπέδου στο Γύθειο, την διατήρηση του αστυνομικού τμήματος της Αρεόπολης, και το κυριότερο απ’ όλα είναι η αποτροπή ίδρυσης κέντρου μεταναστών στο Γύθειο! Αυτά είναι μερικά από τα έργα του για την Μάνη και την Λακωνία.

Πιθανολογούμε ότι η εκλογή του στην τρίτη θέση προήλθε από το γεγονός ότι ο κόσμος δεν τον γνώριζε! Τώρα, μετά από τα τρεισήμισι χρόνια επάξιας αντιπροσώπευσης στο δημοτικό συμβούλιο, οι πολίτες έχουν αλλάξει γνώμη! Τώρα ξέρουν!

Ανασυγκρότηση και Ηλίας Πρόκος

Ένας συνδυασμός που μαζί με την Ενωτική Κίνηση Μάνης βρίσκονται στον ίδιο παρονομαστή πατριωτισμού, καθαρότητας, διαφάνειας, μη διαπλεκόμενοι και αγωνιστές στο μέτρο του δυνατού! Πληροφορίες που φτάνουν σε μας, αναφέρουν για συνδυασμό χτυπημένο άσχημα από το σύστημα! Πολλές μηνήσεις σε βάρος μελών του, αλλά και μεγάλη αντίσταση των μελών του στη διαπλοκή και τη διαφθορά που υπάρχει στο δήμο!

Από όσο θυμάμαι τουλάχιστον τα χρόνια που ζω στη Μάνη, σ’ αυτήν μόνο την Δημοτική περίοδο ο Δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος έχει δεχτεί δημοσιονομικούς ελέγχους μεγάλου μεγέθους! Και αυτοί έχουν ξεκινήσει από τον αγώνα που δίνουν οι δυο συνδυασμοί του Πρόκου και Φιλιππάκου! Το μέγεθος του αγώνα που δίνει ο κάθε συνδυασμός θα θέλαμε κάποια στιγμή να το γνωρίζουμε και να το δημοσιεύσουμε προς γνώση των πολιτών! Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τον αγώνα του συνδυασμού, καθώς όπως πιστεύουμε, ο αγώνας αυτός θα φέρει θετικά αποτελέσματα στον τόπο, και θα δείξει στον επόμενο εκλεγέντα Δήμαρχο ότι δεν θα μπορεί να δρα ανεξέλεγκτα, αλλά θα βρίσκεται πάντα υπό τον έλεγχο αδιάφθορων πολιτών που πραγματικά αγαπάνε τον τόπο τους! 

Δεν μας έχει γίνει γνωστό ακόμα αν θα κατεβεί στον εκλογικό στίβο και με ποια σύνθεση!

Λίγα λόγια από τον συντάκτη

Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα στο Δήμο Ανατολικής Μάνης την τρέχουσα δημοτική περίοδο, παρατηρούμε μια έξαρση έργων το τελευταίο διάστημα! Τα έργα αυτά έχουν να κάνουν περισσότερο με χωματουργικά έργα! Εξαιρουμένου βέβαια του βιολογικού καθαρισμού Μαυροβουνίου! Ο οποίος, θέλουμε να πιστεύουμε δεν θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα του βιολογικού του Γυθείου! Έργο σημαντικό για την περιοχή! Διατηρούμε όμως τις επιφυλάξεις μας για την λειτουργία του! Τα φρεάτια- αντλιοστάσια στην παραλία Μαυροβουνίου ίσως δημιουργήσουν θέματα στην παραλία που σφύζει το καλοκαίρι από λουόμενους! Θέμα που το έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο Τζανέτος Φιλιππάκος και επεσήμανε την επικυνδυνότητα του έργου! Οι κυβόλιθοι στην πόλη του Γυθείου έχουν ωραία εικόνα! Τι θα γίνει αν ποτιστούν από λύματα; Μένει στο κοντινό μέλλον να δούμε και να καταγράψουμε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν!

Βέβαιο είναι ότι μια δημοτική αρχή προβαίνει σε έργα θέλοντας να δελεάσει τους ψηφοφόρους για την επανεκλογή της! Τα έργα πρέπει να γίνονται και θα γίνονται! Ας εξετάσει κανείς το παρελθόν της νυν δημοτικής αρχής θα δει ότι είναι πολύ φτωχό! Ένα ρητό λέει ” Αν θέλεις να επενδύσεις στο αύριο, ρίξε τσιμέντα και φτιάξε πεζοδρόμια! Αν θέλεις να επενδύσεις στον επόμενο έτος, φύτεψε δέντρα! Αν θέλεις να επενδύσεις στο μέλλον, μόρφωσε παιδιά”! Που ακριβώς επενδύει η δημοτική αρχή; Μόνο στο αύριο! Για το επόμενο έτος η το μέλλον, ανύπαρκτες επενδύσεις! Αυτό ζητάει ο τόπος μας;

Είναι καιρός λοιπόν να παρακολουθήσει ο δημότης, την πορεία προς τις εκλογές όλων των συνδυασμών! Να κρίνει με αντικειμενικότητα τι πραγματικά προσφέρει ο κάθε ένας συνδυασμός για το μέλλον του τόπου , και μετά να αποφασίσει τι θα ψηφίσει!