Μετά τα πρόσφατα γεγονότα

Μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης, για ”φρένο” στο κόμμα του κ. Κασιδιάρη να κατεβεί στις εκλογές, ο Γιώργος Δημακόγιαννης ξεσπά! Ο εκδότης της Αδούλωτης Μάνης με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο fb αναφέρει!

”Είμαστε κι Εμείς… που είχαμε πιστέψει ότι στην Δημοκρατία αποφασίζει (μόνον) ο κυρίαρχος …Λαός Ποιόν θέλει και Ποιόν δεν θέλει!

Είμαστε κι Εμείς… που είχαμε πιστέψει (…και μας χάιδευε τα αυτιά!) το “διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπιστώ (…μέχρι θανάτου, μάλιστα!) το δικαίωμά σου να το λες”!
Είμαστε κι Εμείς… που είχαμε πιστέψει ότι η διαφορά (…και το μεγαλείο!) τής Δημοκρατίας -από τα δικτατορικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα-, είναι ότι επιτρέπει και “αντέχει” και την φωνή των “εχθρών της”!
…Ήρθε η ώρα να δούμε και ποια σχέση έχει η πραγματική Δημοκρατία με τον βόθρο, συγγνώμη την …δημοκρατία ήθελα να πω, των ΒοριδοΤσιπροΚούληδων…”!
Παρατηρούμε να τα έχει βάλει και με την δεξιά και με την αριστερά! ” Βοριδοτσιπροκούληδων” αναφέρει! Δικαίωμά του πάντα είναι να εκφράζεται όπως θέλει! Προσκείμενος γαρ στον Ηλία Κασιδιάρη είναι φυσικό και επόμενο να υπερασπιστεί το κόμμα του κ. Κασιδιάρη!

Σε νεότερη ανάρτησή του

Σε νεότερη ανάρτησή του σχετικά με την φύλαξη του εξοχικού του κ. Θεοδωρικάκου αναφέρει:

”[Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ & ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ]

ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΠΡΩΤΟΓΡΑΨΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΗΜΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ (…ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!) ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΝΗ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΑΠΟ ΕΞΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ!
…Η «ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ» ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ;!;
…ΟΙ ΕΞΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ …ΕΓΙΝΑΝ ΟΚΤΩ!!!…

 

 

Σε ακόμα νεότερη ανάρτησή του κάνει επίθεση στον κ. Βορίδη!

Σε σχόλιό του στην συγκεκριμένη ανάρτηση αναφέρει: ”Νομίζουν ότι με διώξεις και απαγορεύσεις θα αποφύγουν αυτό που συνέβη στην Ιταλία, στην Ουγγαρία, στην Σουηδία, στην Γαλλία, στην Ισπανία, στην Γερμανία… Σε όλη την Ευρώπη! Οι λαοί ξυπνάνε και λένε το μεγάλο τους πατριωτικό ΟΧΙ στα αργυρώνητα πιόνια τής παγκοσμιοποίησης”!

 

 

 

Η Σιωπή των Άλλων

Περιμέναμε να δούμε αντιδράσεις από την παράταξη του νυν Δημάρχου Πέτρου Ανδρεάκου! Καθώς προσκείμενος στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα έπρεπε να υπερασπισθεί τις θέσεις και τις απόψεις της! Περιμέναμε μια έστω τυπική αντίδραση, αφού Νέα Δημοκρατία και Πασοκ συντάχθηκαν στο να ”φρενάρουν” το κόμμα του κ. Κασιδιάρη!

Προφανώς τηρούν την ” Σιωπή των Άλλων”! Για να μην αναγκάσουν τον κ. Δημακόγιαννη να στραφεί και εναντίον τους! Τα σκάνδαλα που έχουμε δημοσιεύσει στο παρελθόν και αφορούν τον συνδυασμό Μ.Π.Ρ.Ο.Σ.Τ.Α. του Δημάρχου Πέτρου Ανδρεάκου δεν είναι ουκ ολίγα! Μια επίθεση από τον κ. Δημακόγιαννη σίγουρα δεν τους συμφέρει εν όψει εκλογών!

Η Σιωπή των Άλλων
Μπορεί να έχουν περάσει πάνω από σαράντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ισπανία, οι πληγές όμως δεν λένε να κλείσουν, όσο το εθνικό αφήγημα αποσιωπά τα απάνθρωπα εγκλήματα του φρανκικού καθεστώτος. Ένα γενναίο και συγκινητικό ντοκιμαντέρ, που καταγράφει, επί μία επταετία, τον αγώνα των επιζώντων ενάντια στη λήθη που επιβάλλει το κράτος. Πολλές φορές, η κραυγή των λίγων για δικαιοσύνη είναι αρκετή για να σπάσει την εγκληματική σιωπή των πολλών.

Από την άλλη βέβαια, δεσμευόμενος από την πολυετή φιλία και συνεργασία με τον επικεφαλής του συνδυασμού Παρασκευά Αδάμη, χορηγίες εκδηλώσεων, παρουσιάσεις βιβλίων, δεν θα μπορούσε ποτέ να επιτεθεί σε ένα από τα μέλη του συνδυασμού του κ. Αδάμη! Ακόμα και αν αυτό σημαίνει απώλεια ψήφων! Ίσως μια μετέπειτα συνεργασία αν εκλεγούν οι δυο συνδυασμοί θα έχει καλύτερα αποτελέσματα! Επίσης ίσως και να μην ήταν τελικά η επιλογή Αδάμη ως ηγέτη του συνδυασμού ”Μαζί για τον Τόπο μας” λόγω Ευρωπαϊκής εμβέλειας, όπως ζητωκραύγασαν σύμβουλοι και φίλοι του συνδυασμού, αλλά λόγω φιλίας και συνεργασίας με τον νυν Δήμαρχο Πέτρο Ανδρεάκο!

φως- φανάρι λέει ο Μανιάτης για την συνεργασία των δύο συνδυασμών

Προφανώς η συνεργασία του δικηγόρου κ. Πέτρου Δημήτρη με τον Δήμαρχο Πέτρο Ανδρεάκο για την περίπτωση της φωτιάς του 2021, να ήταν τα προπύλαια της συνεργασίας των δύο συνδυασμών! Και μιας και δεν υπάρχει αντίδραση από άλλα μέλη του συνδυασμού ” Μαζί για τον Τόπο μας” (αριστερίζοντες, κεντρώους κ.λ.π.) ερχόμαστε να πιστέψουμε ότι πραγματικά είναι σε εξέλιξη μια πολύ καλή συνεργασία των δύο συνδυασμών για την ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση! Αποσκοπώντας πάντα προς άγραν ψήφων από όλες τις κομματικές παρατάξεις! Φως- φανάρι η συνεργασία, σχολιάζουν στα καφενεία οι Μανιάτες!

Αφήνοντας τους άλλους συνδυασμούς εκτός ”παιχνιδιού” από την πρώτη Κυριακή των εκλογών! Θα το επιτρέψουν αυτό οι Μανιάτες; Απογοητευμένοι από την εικοσαετή και πλέον θητεία του Πέτρου Ανδρεάκου (η ερήμωση της Μάνης εμφανής πλέον) συζητούν να παραδώσουν την σκυτάλη σε άλλον συνδυασμό, δοκιμάζοντάς τον στην επόμενη δημοτική θητεία του τόπου! 

Η στάση της Ενωτικής Κίνησης Μάνης

Η ουδέτερη και ”εκ του μακρόθεν των γεγονότων” στάση της Ενωτικής Κίνησης Μάνης, δείχνει να τηρεί απαράβατα τον όρο της ιδρυτικής της διακήρυξης περί τερματισμού υποψηφιοτήτων στα κόμματα! Ο υπερκομματικός της χαρακτήρας, όπως διακηρύττει, φαίνεται ξεκάθαρα, αφού συζητάει με συμπολίτες μας μόνο για τα προβλήματα και την ανάπτυξη του τόπου, χωρίς να παίρνει κομματική θέση! Δείχνει το ενδιαφέρον της κάθε στιγμή για το κοινό όφελος, έχουμε ιδία γνώση γι αυτό, για την επίλυση κάθε προβλήματος που ταλανίζει τον τόπο!

Σε μεταξύ μας συζητήσεις έχει ζητήσει την άποψή μας τόσο για τα απορρίμματα, τα αδέσποτα γελάδια, την ανάπτυξη της Μάνης, κ.λ.π.! Έχει με προσοχή ακούσει προτάσεις μας για διάφορα θέματα, καθώς επίσης έχει ζητήσει και την στενή συνεργασία μας στο μέλλον για αρκετά θέματα! 

Δεν μπορείς λοιπόν σε καμία περίπτωση να πεις ότι ακολουθεί κάποια κομματική γραμμή, και την εφαρμόζει σε επίπεδο  δημοτικών παρατάξεων! Αφού ο υπερκομματικός της χαρακτήρας είναι ξεκάθαρος!

Ανασυγκρότηση και Κ.Κ.Ε.

Για τους δυο συνδυασμούς αυτούς δεν έχουμε να γράψουμε κάτι νεότερο! Γνωρίζουμε ότι η Ανασυγκρότηση κινείται στα δικά της πλαίσια αγώνα, πάντα με στόχο την διαφάνεια και το κοινό όφελος ενώ για το Κ.Κ.Ε. δεν έχουμε γνώση για τις κινήσεις του! 

Τα συμπεράσματα των συμπολιτών μας

Μ.Π.Ρ.Ο.Σ.Τ.Α. και Πέτρος Ανδρεάκος

Σε διάφορες συζητήσεις με συμπολίτες μας καταγράφουμε διάφορα συμπεράσματα! Μας μιλάνε για την δημαρχιακή θητεία του Πέτρου Ανδρεάκου! Πολλά τα χρόνια! Ότι είχε να δώσει το έδωσε! καιρός να αποσυρθεί! κρίνοντας και από τον χαμό του αγαπημένου του γιου Τάσου, είναι αρκετοί αυτοί που πιστεύουν ότι έπρεπε ήδη να έχει αποσυρθεί! Άλλοι πιστεύουν ότι για να ξεπεράσει το θλιβερό αυτό γεγονός, ξανακατεβαίνει στον εκλογικό στίβο! Αν δεν έχει να κάνει κάτι θα τρελαθεί, μας έλεγαν συγκεκριμένα!

Επίσης σχολιάζουν τα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει επί θητείας του! Η καταδίκη του πρωτόδικα, για την υπόθεση της Κοκκάλας έδειξε ότι κάπου υπήρξε φωτιά, άρα υπήρξε και καπνός! Το ίδιο πιστεύουν και για το κτίριο στο λιμάνι! Το ίδιο πιστεύουν και για τις σχολικές επιτροπές,  και Δ.Ε.Υ.Α.Α.Μ.! Είναι καιρός λένε να σταματήσει να ασχολείται με τα κοινά! Βέβαια και τα σχόλια για τους υποψήφιους του συνδυασμού στα χρόνια της θητείας του Πέτρου Ανδρεάκου πάνε κι έρχονται! Με τα περισσότερα πυρά να τα δέχονται η κ. Λυροφώνη, η κ. Δρακουλάκου,  κ. Κολοκοτρώνη και λίγο λιγότερα άλλοι υποψήφιοι του συνδυασμού!

Μαζί για τον Τόπο μας και Παρασκευάς Αδάμης

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2021, και ενώ υπάρχουν σύμβουλοι πυρόπληκτοι του συνδυασμού, δεν είδαμε να υπάρχει καμιά κίνηση εναντίον των υπευθύνων της πυρκαγιάς! Δεν είδαμε καμιά κίνηση ούτε όταν ο Δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος κατηγορούσε τον Αξιωματικό της Πυροσβεστικής σχετικά με την εκκένωση στο Βαθύ, Μαυροβούνι και Γύθειο! Δεν είδαμε καμιά κίνηση εναντίον κανενός από όλους ανεξαιρέτως τους συμβούλους του συνδυασμού!

Υπάρχουν βέβαια κάποιες ενέργειες από Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού, οι οποίες έχουν φέρει αποτέλεσμα αλλά αναρωτιόμαστε! φθάνουν; Αν λοιπόν δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν τα ατομικά τους συμφέροντα ως πολίτες και Δημοτικοί Σύμβουλοι ταυτόχρονα, πως θα υποστηρίξουν τα συμφέροντα των πολιτών που είναι πολλά και διάφορα; Συν το γεγονός της αγαστής φιλίας και συνεργασίας Ανδρεάκου- Αδάμη και Ανδρεάκου- Πέτρου στο παρελθόν, μπορεί εύκολα ο καθένας να βγάλει το όποιο συμπέρασμα είναι αυτό!

Ενωτική Κίνηση Μάνης και Τζανέτος Φιλιππάκος

Σταθερός στην ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης, ο Τζανέτος Φιλιππάκος, κινείται πάντα προς το γενικό όφελος του τόπου! Με προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, καταγγελίες και διάφορες άλλες κινήσεις, προσπαθεί να προστατέψει το όφελος του δημότη, ακόμα και ενώπιον δικαστηρίων! Το μέλλον πιστεύουμε ότι θα αποδείξει την αναγκαιότητα της ύπαρξης του Τζανέτου Φιλιππάκου στον πολιτικό στίβο του δήμου Ανατολικής Μάνης, και γιατί όχι και τον Δημαρχιακό θώκο!

Ίσως είναι μια καλή ευκαιρία για την Μάνη να εκμεταλλευτεί την θητεία του στο υπουργείο και τις γνωριμίες του στην Ευρώπη για βγει από το τέλμα που δημιουργήθηκε επί δημαρχίας Ανδρεάκου εδώ και χρόνια! Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς τα θετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα στο μεταναστευτικό, καθώς και το μέγεθος του αναστήματός του σε Ευρωπαϊκό επίπεδο!