Κοπή Βασιλόπιττας από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας

Σε ένα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα στην ταβέρνα ‘’Ο Κάβος’’ του κ. Σταύρου Λιακάκου στο Βαλτάκι η συνάντηση της συγκίνησης και του σεβασμού. Μεταξύ των εν ενεργεία Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας και του Συνδέσμου των Αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας Λακωνίας.

Κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιττας, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας. Συνάντηση συναδέλφων των Σωμάτων Ασφαλείας, για ανταλλαγές ευχών για την νέα χρονιά.

Τόσο ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Αγγελής Κουτσομιχάλης όσο και η Γενική Γραμματέας κ. Βαγιακάκου Αδαμαντία καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους, με συγκινητικά λόγια και ευχές, καθώς οι υποχρεώσεις όλων δεν τους επιτρέπουν συχνές ανταμώσεις!

Τα καλομαγειρεμένα και νόστιμα φαγητά του ΄’Κάβου’’ αλλά και το καταπληκτικό του κρασί, συνόδευαν τις συζητήσεις αλλά και τις ανταλλαγές ‘’πειραγμάτων’’ ανάμεσα στους ‘’εν ενεργεία’’ αλλά και ‘’απόστρατους’’ συναδέλφους και τις οικογένειές τους. Ήταν μια μεγάλη και όμορφη παρέα!

Στο ξεκίνημα της βραδιάς

Στο ξεκίνημα της βραδιάς ο παρευρισκόμενος Ιερέας, ευλόγησε την καθιερωμένη Βασιλόπιττα, εκφράζοντας πρώτος ευχές, γεμάτες με υγεία, δύναμη και κουράγιο σε όλους τους παρευρισκόμενους!

 

Στη συνέχεια η Γενική Γραμματέας της Ένωσης κ. Βαγιακάκου, επιφορτισμένη με την παρουσίαση της εκδήλωσης. Αφού ζήτησε την τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των θυμάτων των Τεμπών, εξέφρασε τις δικές της ευχές. Δίνοντας στη συνέχεια  τον λόγο στον Πρόεδρο κ. Κουτσομιχάλη Άγγελή, ο οποίος αφού ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με κάθε ευτυχία για τον καθένα ξεχωριστά. Ευχαρίστησε δε όλους τους επίσημους προσκεκλημένους για την παρουσία τους στην όμορφη αυτή βραδιά! Με ιδιαίτερη συγκίνηση η αναφορά του στον πρώην Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Ντέρο. Ευχαριστώντας τον ιδιαίτερα για την βοήθειά του και τις συμβουλές του, τώρα που βρίσκεται στο τιμόνι της Ένωσης!

Ευχές και από τους επίσημους προσκεκλημένους

Τον λόγο πήραν στη συνέχεια ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Τσιγαρίδης Βασίλειος, ο Πρόεδρος της Τοπικής      Διοίκησης Λακωνίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Κουβούσης Δημήτριος, ο Νομικός Σύμβουλος της Ένωσης κ. Δημήτριος Πέτρου, ο επί σειρά ετών πρώην Πρόεδρος της Ένωσης και Αξιωματικός ε.α. της ΕΛΑΣ κ. Ντέρος Αθανάσιος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γερακαράκος Γρηγόρης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λακωνίας κ. Σταματάκος Μιχαήλ.

Όλοι οι ομιλητές αφού εξήραν το έργο και τις προσφερόμενες υπηρεσίες των Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας, τους ευχήθηκαν υγεία, μακροημέρευση, δύναμη και κουράγιο στον αγώνα που δίνουν καθημερινά για να αισθάνονται οι πολίτες ασφαλείς!

 

 

Ιδιαίτερη μνεία στον κ. Τζανέτο Φιλιππάκο

Μετά το τελείωμα των ομιλιών των προσκεκλημένων επισήμων, η κ. Βαγιακάκου, πήρε πάλι τον λόγο. Αναφορά αυτή τη φορά με απόλυτο σεβασμό και συγκίνηση, σε έναν ιδιαίτερο προσκεκλημένο της όμορφης αυτής βραδιάς. Το μέγιστο του έργου του  η νομοθετική ρύθμιση για την ‘’εντοπιότητα’’ των Αστυνομικών Υπαλλήλων πανελλαδικά. Μεγάλο πρόβλημα τότε υπήρχε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας!

Η ενίσχυση όλων των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας σε προσωπικό και μέσα, η μη κατάργηση του Α.Τ. Αρεόπολης και η πραγματοποίηση ημερίδων στο νομό Λακωνίας με θέματα της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, το ηλεκτρονικό έγκλημα, τα ναρκωτικά, τροχαία ατυχήματα, η ρύθμιση οικονομικών και διοικητικών εκκρεμοτήτων, αλλά και η επιλεξιμότητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας ως παραμεθόριας περιοχής, προκειμένου να λαμβάνει τα προβλεπόμενα κονδύλια, ήταν τα θέματα που ανέφερε στην ομιλία της η κ. Βαγιακάκου για τον συγκεκριμένο προσκεκλημένο.

Που δεν ήταν άλλος από τον πρώην Γενικό Γραμματεα Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών αρχικά και μετέπειτα Προστασίας του Πολίτη, αντιστράτηγο εν αποστρατεία κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, καλώντας τον στο βήμα για έναν χαιρετισμό.

Ο κ. Φιλιππάκος ανταποκρινόμενος στα συγκινητικά λόγια της κ. Βαγιακάκου προσήλθε στο βήμα με ζωγραφισμένη τη συγκίνηση στο πρόσωπό του καθώς βρισκόταν ανάμεσα στα μέλη της μεγάλης οικογένειας των Σωμάτων Ασφαλείας.

‘’Αγαπητοί Συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι!

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που είμαι σήμερα μαζί σας!

Συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ για το έργο που επιτελείτε, και ιδιαίτερα για την προσφορά σας στο κοινωνικό σύνολο.

Όπως ξέρετε, ήμουν πάντα αρωγός στο έργο σας, και αυτό θα κάνω πάντα από όποια θέση και αν βρίσκομαι!

Σας εύχομαι να έχετε υγεία, τύχη και δύναμη, και στο τέλος της χρονιάς να μην μας λείπει κανείς!

Καλή διασκέδαση σε όλους!’’

Υ.Σ. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γιανναράκο Δημήτρη και το ART STUDIO AND FOTOGRAPHY για τις υπέροχες φωτογραφίες που μας διέθεσε για τις ανάγκες του άρθρου!