πηγή: Από την εφημερίδα Φωνή των Πειραιωτών σελ. 23 της 3 Αυγούστου 2023

Τζανέτο Φιλιππάκο παράτησέ μας. Δεν αξίζουμε τις θυσίες σου! Το ανάστημά σου δεν μπορεί να χωρέσει στον εφιαλτικό

του Ιωάννη Σπ. Λαζαράκου email: jlazarakosdim@yahoo.gr

τραγικό μικρόκοσμο των ΔΗΘΕΝ

Αγαπητέ φίλε, Τζανέτο Φιλιππάκο, πήρα το θάρρος να δημοσιεύσω το παρόν  γιατί πριν τέσσερα και πλέον χρόνια, ο αείμνηστος Μεγάλος Σαράντος Καργάκος και πολλοί άλλοι αξιόλογοι Μανιάτες, μεταξύ αυτών κι εγώ ο ελάχιστος σε πιέσαμε, θα τολμούσα να πω, να ξεπεζέψεις το άλογο της κεντρικής Εξουσίας, που τότε πολλοί σε «προσκυνούσαν»,  δηλαδή σε «έγλειφαν» για να πετύχουν τα γνωστά, ανθρώπινα, μικρορουσφέτια της πολιτικής.

Αυτούς τους είδαμε και μας είδαν στο υπουργείο σου. Όλοι απλοί άνθρωποι που ζητούσαν ένα ρουσφέτι, όχι και τόσο αθέμιτο, τοξικό για την κοινωνία. Δεν είδα όμως ποτέ, τουλάχιστον εγώ  που ποτέ δεν ζήτησα κάποιο ρουσφέτι, τον Τζανέτο Φιλιππάκο να συνδιαλέγεται, να διαπλέκεται και να συναλλάσσεται με τα πιράνχας της Μάνης, της Ελλάδας, της Οικουμένης.

Είδαμε ανάξιους να σου ζητούν αξιώματα που δεν τα άξιζαν και εσύ, προς τιμή σου, δεν ανταποκρίθηκες διότι απλά υπηρετείς την αξιοκρατία.

 Είδαμε τους πατεράδες (καραμπινάτα μανιάτικα ονόματα) επειδή βοήθησες τα παιδιά τους, που έπρεπε να βοηθηθούν, να προσποιούνται ότι σε στηρίζουν στις αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019. Πιστέψαμε πως τα έκαναν από ευγνωμοσύνη. Όμως αυτά τα Εφιαλτάκια, γιατί έτσι καταγράφονται ιστορικά πίστευαν πως σε «δούλευαν» οι αχάριστοι και τη μια εβδομάδα σου έκαναν τραπέζια και συνάξεις και την άλλη ξεπουλούσαν κάθε παππουδική και ιστορική αξία του ονόματός τους. Ξεπουλούσαν για λίγα αργύρια τη Μάνη.

Οι περισσότεροι από αυτούς τραγικοί και λιλιπούτειοι, αφού ο ΘΑΝΑΤΟΣ και η ΘΛΙΨΗ είναι σε μόνιμη σχέση με τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Λες και τους καταριούνται οι άξιοι Μανιάτες Πρόγονοί τους για το κατάντημά τους… Τζανέτο παράτα μας δεν αξίζουμε μια δεκάρα κάλπικη του Όθωνα παλαιϊκιά. Ακόμα και από το δικό μας υποσύνολο, ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ, τι έχεις εισπράξει μέχρι αυτή την ύστατη δραματική στιγμή για τον Τόπο; Λόγια, λόγια, φανφάρες και πράξεις τίποτα! Οι εξαιρέσεις ελάχιστες.

Για ποιο Γύθειο αγχώνεσαι;

Για ποιο Γύθειο αγχώνεσαι γιατί το μεταλλάσσουν από τουριστικό προορισμό σε Σκαραμαγκά; Οι μεταγγίσεις αργού πετρελαίου και ντήζελ, ανοιχτά του Λακωνικού, θα πυκνώσουν και αυτό μοιραία θα μετατρέψει το Γύθειο σε Σκαραμαγκά,  όπως συνεχώς τονίζεις σε ομιλίες και άρθρα σου. Ποιος έχει εκτός από σένα το μπόϊ, το ανάστημα να σταθεί απέναντι στους δισεκατομμυριούχους «καρχαρίες» και να εφαρμόσει τους Νόμους;

Οι Ανεμογεννήτριες θα φθάσουν, όπως δείχνουν τα πολιτικά δρώμενα, στο Ταίναρο! Μην αγχώνεσαι γιατί η  συντριπτική μας πλειοψηφία δεν ενδιαφέρεται καθόλου.

Εεε! Μανιάτισσες, Μανιάτες και Μανιατόπουλα δείτε επί τέλους πως η πανέμορφη Μάνη μας ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ! Ξέρετε γιατί; Διότι εμείς το επιτρέψαμε αφού ξεχάσαμε εντελώς πως οι Διοικητές μας πρέπει να προνοούν όχι για να τα τσεπώνουν, αλλά για να μας προστατεύουν. Γιατί μας σαλαμοποίησαν (Διαίρει και βασίλευε). Δηλαδή γιατί να σκοτιστούν οι Γυθειάτες αν μπουν Ανεμογεννήτριες μέχρι το Ταίναρο; Γιατί να στεναχωρηθούν οι Αποσκαιροί αν ρυπανθεί ο Λακωνικός Κόλπος, αυτοί βρίσκονται στο Μεσσηνιακό.

 είπαν κι εφέτος το ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ

Γιατί να στεναχωρηθούν οι Γυθειάτες που οι υπόλοιποι συνδημότες τους Προσηλιακοί και Αποσκαιροί είπαν κι εφέτος το ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ; Γιατί να ενδιαφερθούν οι Μανιάτες των Σμήνους, Οιτύλου και Κότρωνα να παραμείνει στο Γύθειο η Σχολή Μαγείρων του Ελληνικού Στρατού, που εσύ Τζανέτο φρόντισες να παραμείνει; Γιατί να ενδιαφερθούν οι εκτός Γυθείου Μανιάτες αν γίνει ή δεν γίνει Πανεπιστήμιο Πέτρας στο Γύθειο; Τι ενδιαφέρει τους Δημότες Γυθείου και Σμήνους να δημιουργηθεί Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στη Μέσα Μάνη που θα εξυπηρετεί Προσηλιακούς και Αποσκαιρούς; Αν από τα Άλικα, τη Βάθεια, το Πορτοκάγιο και τη Λάγια κάνει πάνω από δύο ώρες για να πάει κάποιος στο Νοσοκομείο Σπάρτης, από το Γύθειο και το Σμήνος χρειάζεται πολύ λιγότερο της μιας ώρας.

Να λοιπόν γιατί προτρέπω τον Τζανέτο Φιλιππάκο

Να λοιπόν γιατί προτρέπω τον Τζανέτο Φιλιππάκο να τα παρατήσει και να αποδείξει ότι το Δημαρχιλίκι  γι αυτόν δεν είναι  ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ. Βέβαια η Μάνη εάλω αν διακρίνω σωστά τα τεκταινόμενα, αλλά εμείς δυστυχώς θα το έχουμε αποφασίσει. Είμαστε υποχρεωμένοι να θυμόμαστε πως ο Φιλιππάκος απείλησε με παραίτηση από Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αν γινόταν στο Γύθειο ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ και  αν καταργείτο το Αστυνομικό Τμήμα Αρεόπολις!