Γράφει ο Πέτρος Καπερναράκος. 

Μετά την φωτιά του 2021 που καταστράφηκε μεγάλη περιοχή του δήμου Ανατολικής Μάνης, ερευνήσαμε το που, το πως, το πότε και το γιατί αυτής της καταστροφής! Μια έρευνα μεγέθους εννέα σελίδων με 35 περίπου παραστατικά ως αποδεικτικά στοιχεία. Συνομιλώντας εγώ προσωπικά με τον κ. Φιλιππάκο, στον οποίο κατέληξα ερευνώντας το παρελθόν του, του ζήτησα να καταθέσει την έρευνα αυτή ως καταγγελία στον Εισαγγελέα Γυθείου! Ο ίδιος επέλεξε να την καταθέσει ως μηνυτήρια αναφορά μαζί με άλλα στοιχεία που είχε συλλέξει ο ίδιος! Με στόχο όταν κάποια στιγμή τελειώσει αυτή η διαδικασία να δικαιωθούν πυρόπληκτοι για την ζημιά που έχουν πάθει! 

Άγνωστο σε μας γιατί έχει καθυστερήσει τόσο πολύ αυτή η διαδικασία! Μετρημένα κουκιά είναι! Εκτός και αν υπάρχουν παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης, όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτή τη χώρα που ζούμε! Δεν γνώριζε η Εισαγγελική Αρχή για τα μέτρα πυροπροστασίας; Δεν γνωρίζει ότι ο κ. Δήμαρχος κρύφτηκε τη βραδιά της εκκένωσης; Πόσο δύσκολο ήταν να μάθει για το πρωτόκολλο εκκένωσης και την μη εφαρμογή του, και να ασκήσει ποινική δίωξη; Τη στιγμή που έχει στα χέρια της έγγραφο που βεβαιώνει ”δεν τον βρίσκουμε;”! Προφανώς θα καθυστερήσει χρόνια πολλά για να καταλήξει στους ανευθυνοϋπεύθυνους!

Όταν ανακοινώσαμε την συνεργασία μας με τον Φιλιππάκο, κάποιοι ζήτησαν να διαβάσουν την έρευνα! Αγνοώντας ότι είναι έγγραφο δικό μας, και μάλιστα εμπιστευτικό, προς τον κ. Φιλιππάκο, το οποίο παραδώσαμε με όρο μη δημοσιοποίησης του! Και το παραδώσαμε σε αυτόν εξάροντας την ηθική του, τον χαρακτήρα του, την διαφάνεια και την νομιμότητα που τον διέπει! Δικαιωθήκαμε για αυτή μας την επιλογή, καθώς δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του, μεταπήδησαν σε άλλη παράταξη! Κι όπως καταλαβαίνετε δεν θα ήταν εμπιστευτικό έγγραφο στα χέρια πολλών!

Οι ”Μαζί για τον τόπο μας” κρυμμένοι και άφαντοι! Μαζί και ο νυν επικεφαλής τους Παρασκευάς Αδάμης!

Παρ’ όλο που γνώριζαν ότι διεξάγουμε έρευνα, παρ’ όλο που γνώριζαν για τα μέτρα πυροπροστασίας που δεν πάρθηκαν ποτέ, παρ’ όλο που γνώριζαν πρόσωπα και καταστάσεις, κανείς τους δεν κινήθηκε εναντίον του νυν Δημάρχου και της νυν Δημοτικής Αρχής! Αντίθετα δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος και νυν υποψήφιός τους, θα συνεργαζόταν με τον Δήμαρχο για αναζήτηση ευθυνών! Αυτοί είναι οι σημερινοί υποψήφιοι της παράταξης ”Μαζί για τον τόπο μας”! 

Και ο νυν επικεφαλής τους; κ. Παρασκευάς Αδάμης; Άφαντος και αυτός! Εν ενεργεία Ευρωπαίος Εισαγγελέας τότε! Με κύρος στη δικαιοσύνη! Μάλλον είχε ξεχάσει την αγάπη του για τον τόπο μας (δεν είναι ο τόπος του) και δεν έκανε την παραμικρή κίνηση για να δικαιωθούν οι πυρόπληκτοι! Και όταν του άσκησα κριτική ως υποψηφίου δημάρχου https://manispace.gr/2023/05/04/%cf%80%ce%ac%cf%81%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%b4%ce%ac%ce%bc%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%ae%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%bf/ εισέπραξα κι ένα εξώδικο! Του απάντησα με τα δικά του λεγόμενα! https://manispace.gr/2023/06/30/%ce%b5%ce%be%cf%8e%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85/ Και με γεγονότα από το συνδυασμό του! Μέχρι και σήμερα 5-9-2023 δεν έχω δεχτεί κανένα έγγραφό του που να με καλεί σε δικαστήριο! Παρ’ όλο που αποκάλυψα το γλέντι με τις σαμπάνιες την επομένη ακριβώς που σκοτώθηκαν τα παλικάρια μας οι πιλότοι στο βωμό του καθήκοντος! https://manispace.gr/2023/07/30/%cf%84%ce%b9-%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%b9-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%b4%ce%ac%ce%bc%ce%b7%cf%82-%cf%87%ce%bf%cf%81%ce%b5%cf%8d%ce%bf/

Ο Αμίλητος υποψήφιος Δήμαρχος! Έτσι τον έχω αποκαλέσει στο πρόσφατο παρελθόν! Και δικαιώνομαι σε αυτόν τον χαρακτηρισμό μου! Καθώς πέραν της συνέντευξης του που διαβάσαμε στην κ. Σπανέα και ένα δελτίο τύπου για καλή επιτυχία των μαθητών στις πανελλαδικές, δεν είχαμε  διαβάσει κάτι δικό του! Ώσπου σήμερα βλέπουμε ΄΄να κουνάει το δάκτυλο΄΄ σε επικεφαλής και υποψηφίους των άλλων συνδυασμών! Με ΄΄Ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση στην έναρξη τής προεκλογικής μας περιόδου. ΄΄! Συνεχίζοντας την τακτική της τρομοκρατίας ακόμα και στην προεκλογική περίοδο! Βέβαια εμάς δεν μας εκπλήσσει η τακτική του!  Πριν ακόμα ανακοινωθεί από το συνδυασμό ότι τίθεται επικεφαλής, στις 30 Ιανουαρίου 2023 και σε ανάρτησή μου στο φβ για τον Ντον Κορλεόνε ένα απειλητικό μήνυμα που έλαβα και σας παραθέτω ήρθε από γυναικείο προφίλ προφανώς με  την συγκατάθεσή του!

Όπου με προτρέπει να κατεβάσω την ανάρτηση ”για το δικό μου καλό”.

(πιστή αντιγραφή των μηνυμάτων)

 

 

26 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2023

Κ. Κύριε καπερναρσκο καλημέρα μάλλον κάνετε κάποιο λάθος ο κύριος Αδάμης θα κατεβει στον συνδυασμό του αείμνηστου μιχαλολιακου

Π. Δεν καταλαβαινω τι μου λετε! δεν ανεφερα κανενα ονομα εγω!γνωριζετε κατι;

Κ. Από τα συμφραζόμενα

Π. πολλα γαιδουρια μοιαζουν αλλα δεν ταιριαζουν λεει η παροιμια

Κ. Απλά ξέρω ότι θα κατεβει για δήμαρχος σε αυτό τον συνδυασμό

Σε προφορική μου ερώτηση αν επιβεβαιώνει αυτή την πληροφορία μου απαντάει

Ναι είναι σίγουρο

Απλά μόνο φωτογραφία δεν βάλατε του κυρίου αδαμη γιαυτο σας ενημέρωσα γιατί βλέπω ότι είσαστε και εσείς στο συνδυασμό του Μιχαλολιάκο

Σε προφορική μου ερώτηση αν είναι σίγουρη ότι θα ηγηθεί του συνδυασμού μου απαντάει

Εγώ απλά το ξέρω και επειδή ξέρω ότι ο συγκεκριμένος δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του και σαν πατριώτες που είμαστε θα ειθελα να σας ενημερώσουν ότι καλό θα ειταν να κατέβουν αυτά τα σχόλια για δικό σας καλό

Όχι δεν θα βάλω απλά ξέρω τον συγκεκριμένο κύριο και ξέρω το ήθος του γιατί σας ενημέρωσα

Μαθαίνω στη συνέχεια ποια είναι η κυρία που φαίνεται στις φωτογραφίες στη συγκεκριμένη σελίδα του facebook! Οι πληροφορίες λένε ότι είναι κυρία του στενού του οικογενειακού περιβάλλοντος! Δύσκολο το βλέπω να ενήργησε από μόνη της και να τον εξέθεσε έτσι! Βλέποντας στη συνέχεια την εν γένει συμπεριφορά του, εξώδικο και σαμπάνιες ενώ όλη η Ελλάδα θρηνούσε τα παλικάρια της, κάνω μεγάλη προσπάθεια να πείσω τον εαυτό μου ότι πίσω από όλα αυτά δεν κρύβεται ο κ. Αδάμης!

Στις 29 Ιουνίου 2023, ανήμερα στην γιορτή μου, η συγκεκριμένη κυρία σε ανάρτησή μου με χλευάζει! Ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος με την κυρία

Π. να φανταστω ξερει ο κ. Αδαμης οτι μου στειλατε αυτο το μηνυμα ετσι;
 
Κ. Αφήστε στην άκρη τον κύριο αδαμη έχει πολυ αξιοπρέπεια εν αντιθέσει με άλλους που λασπολογούν
 
Π. γνωριζετε οτι μου εστειλε εξωδικο και με διεσυρε στην εσηεα ετσι;
 
Κ. Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει τι έκανε αυτός ξέρει καλύτερα από όλους μας τους νόμους και πως πρέπει να συμπεριφερθεί μπρως τις ανήθικες και ψευδείς συμπεριφορές στο πρόσωπο του
 
Π. οκ! στο αρθρο που θα ανεβασω μολις του κοινοποιηθει η απαντηση μου θα ενημερωθει πληρως για ολα
 
Ολα τα παραπάνω καταγεγραμμένα και αποθηκευμένα από εμένα με τη μορφή φωτογραφίας, μου δείχνουν μια ανηλεή προσπάθεια φίμωσής μου ως ανεξάρτητου δημοσιογράφου!
 

Έρχεται και η σημερινή ανακοίνωση να επιβεβαιώσει το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργεί ο κ. Αδάμης!

΄΄Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση΄΄! Κατανοητό! ΤΟ ΊΔΙΟ ΜΉΝΥΜΑ ΣΤΈΛΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ! Ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου! Κατανοητό από την πάσα κατεύθυνση;

Γιατί πρέπει πάση θυσία να σταματήσω να ερευνώ και να γράφω για τον κ. Αδάμη; 

1) Είναι μια άλλη ιστορία, είπε στη συνέντευξή του στην κ. Σπανέα.
2) Ήταν σε εξέλιξη η τοποθέτησή του στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αλλά προτίμησε να κατεβεί υποψήφιος Δήμαρχος στη Μάνη! Δηλαδή άφησε μια σίγουρη θέση καριέρας για μια αβέβαιη θέση στη μικρή χώρα της Μάνης!
Κάτι δεν μας αρέσει σε όλο αυτό και δεν σας κρύβω μου δημιουργεί ερωτηματικά! 

 Έρχεται ένα ακόμα περιστατικό του οποίου το βάθος δεν γνωρίζαμε!

Το κατέγραψα μιας και είναι δημόσια ανάρτηση σε σελίδα στο facebook!
εδώ φαίνεται το σημείο του πεζοδρομίου που αναφέρει η κ. Ψωϊνου

Δύο είναι τα σημεία που παρατηρήσαμε! 1) Τότε Εισαγγελέας Γυθείου ήταν ο Π. Αδάμης και 2) ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΥΘΕΙΟΥ ΗΤΑΝ Ο Π. ΑΔΑΜΗΣ, TΩΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΚΑΜΕ (ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΘΑ).

η ρωγμή στο πεζοδρόμιο δείχνει το πρόσθετο της κατασκευής στο αριστερό μέρος της πόρτας του πάρκινγκ
η ρωγμή στο πεζοδρόμιο δείχνει το πρόσθετο της κατασκευής στο δεξιό μέρος της πόρτας του πάρκινγκ

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε για το συγκεκριμένο περιστατικό

Το πρωΐ της 7 Μαρτίου 2016 συνεργείο προέβη σε καλούπωμα του τμήματος πεζοδρομίου, έξωθεν της πόρτας πάρκινγκ της οικίας της Κυριακής Ψωΐνου, δίπλα από το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης. Το υπόλοιπο πεζοδρόμιο είχε ήδη κατασκευαστεί! Η οικογένεια καταθέτει αναφορά στην Εισαγγελία Γυθείου. Αρμόδιος Εισαγγελέας Παρασκευάς Αδάμης! ΕΡΩΤΗΣΗ: Δόθηκε εντολή από τον κ. Εισαγγελέα αμέσως στο Αστυνομικό Τμήμα να επέμβει και να σταματήσει την παράνομη κατασκευή,  σύμφωνα με αυτά που καταγγέλλει η οικογένεια; Περιμένουμε την απάντηση!

Όλως τυχαίως την ίδια ημέρα στις 7-3-2016 ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας καταθέτει αίτηση για κατασκευή πεζοδρομίου 40.50 μέτρων με δικά του χρήματα! Προφανώς η αίτηση κατατέθηκε πριν να σχολάσει ο αρμόδιος υπάλληλος, δηλαδή πριν το μεσημέρι! Στις 8-3-2016 με κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίζεται να δοθεί η έγκριση για την κατασκευή του πεζοδρομίου των 40 ,50 μέτρων!

Δείτε την απόφαση

6ΨΞΞΩΨΗ-9ΕΕ

Με λίγα λόγια! Στις 7 Μαρτίου το πρωί πάει το συνεργείο να καλουπώσει! Στις 7 Μαρτίου ενημερώνεται ο κ. Αδάμης! Στις 7 Μαρτίου η αίτηση Μαριόλη! Στις 8 Μαρτίου ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ! Στις 8 Μαρτίου η παραπάνω απόφαση! Τυχαίο; Δε νομίζω! ΕΡΩΤΗΣΗ: Μέχρι τότε ήταν καταστραμμένο το πεζοδρόμιο και δεν μπορούσε ο κόσμος να πάει στο Κέντρο Υγείας; Ξέρουμε γιατί στη Μάνη ζούμε χρόνια τώρα!  Υπάρχουν και τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν όσα λέω!

Μην προσπαθείτε να φιμώσετε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία! Οι προσπάθειές σας στο κενό!

Η ερώτηση που απευθύνουμε σε εσάς κύριε Αδάμη είναι η εξής: Τόσο τον Αύγουστο του 2015 στα γεγονότα κοπής των λουλουδιών από τον κ. Εξαρχάκο, όσο και στο γεγονός της επιπρόσθετης κατασκευής του πεζοδρομίου μπροστά από την υπάρχουσα πόρτα του πάρκινγκ, πράξατε τα δέοντα ως υπηρεσία; Η αδιαφορήσατε και τελικά πρόλαβε ο κύριος Μαριόλης και έκανε αυθημερόν την αίτηση και την επόμενη βγήκε η απόφαση; Στην μνήμη της γιαγιάς Κυριακούλας Ψωϊνου σας καλούμε να απαντήσετε!

Εις το επανειδείν! Προς Θεού δεν σας συκοφαντούμε! Σας ερωτάμε δημόσια ως πολιτικό πρόσωπο και ζητάμε την δημόσια απάντησή σας! Από εσάς όχι από το επιτελείο σας!

Δείτε στην παρακάτω εικόνα : Το παλαιό μπετό της εισόδου του πάρκινκ εξέρχεται μέχρι την άσφαλτο και επάνω του έχει προστεθεί το νέο! Έτσι απλά κλείστηκε η πόρτα του πάρκινγκ της οικογένειας Ψωϊνου! Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στις 4-9-2023! Μην προσπαθήσει κανείς να αλλοιώσει την πραγματικότητα. 

 

Στο επόμενο άρθρο μας: Θα αναφερθούμε αναλυτικά στα γεγονότα τα οποία ταλαιπώρησαν την οικογένεια Ψωϊνου και στην κατάπτυστη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της τότε δημοτικής αρχής! Στην οποία συμμετείχε και ο κ. Σαμπατακάκης Παναγιώτης νυν υποψήφιος με τον κ. Αδάμη! Αυτοί οι κύριοι θέλουν να σώσουν την Μάνη!

Από πότε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ανατολικής Μάνης υποδεικνύει, όπως λέει η απόφαση, να μείνουν τα σίδερα από τις κολώνες φωτισμού στον αέρα, με αποτέλεσμα τον σίγουρο τραυματισμό όποιου πέσει πάνω σε αυτά; Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζετε ακόμα και παράνομες κατασκευές σας εκθέτει ανεπανόρθωτα! Τρεχάτε να προκάμετε να τα κόψετε πριν γίνει το κακό!