Η κοροϊδία συνεχίζεται

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση τρικλοποδιάς καταφεύγει η δημοτική αρχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης σχετικά με το πυροσβεστικό κλιμάκιο στο Χωσιάρι. Καθώς ”παίζει κρυφτούλι” εμπαίζοντας τους προέδρους οχτώ κοινοτήτων, πολίτες και επιχειρηματίες της περιοχής. Οι οποίοι έχουν υπογράψει την αίτηση του προέδρου της τοπικής κοινότητας Χωσιαρίου.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας ζητάει με αίτησή του την ίδρυση  και λειτουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στο Χωσιάρι. Στελεχωμένο με εθελοντές πυροσβέστες αλλά και μόνιμο προσωπικό κατά τους θερινούς μήνες. Το κλιμάκιο σύμφωνα με την αίτηση θα στεγαστεί στο δημοτικό σχολείο Χωσιαρίου.

Είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας  διάβασε εδώ  ότι κάποιος βάζει τρικλοποδιά στο όλο εγχείρημα. Αφού μέχρι που δημοσιεύσαμε εμείς το άρθρο η αίτηση ήταν καλά κρυμμένη από τον Οκτώβριο του 2020. Κι αναρωτιόμασταν τότε κατά το λαϊκό γνωμικό! ” Εδώ παπάς εκεί παπάς ποιος να είναι άραγε ο Ιερέας”; Που έκρυψε την αίτηση τόσους μήνες παίζοντας με την ασφάλεια των πολιτών;

Η Δημοτική αρχή είναι ο Ιερέας

Διαβάζοντας την πρόσκληση προς τους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Ανατολικής Μάνης βλέπουμε στον αριθμό 10! ”Συγκρότηση εθελοντικής ομάδας πυροπροστασίας δήμου Ανατολικής Μάνης” ! Η νομίζουν πως είναι έξυπνοι η υποτιμούν την νοημοσύνη των πολιτών της περιοχής.

12 (1)

Καμία αναφορά σε πυροσβεστικό κλιμάκιο στελεχωμένο από πιστοποιημένους Εθελοντές Πυροσβέστες και μόνιμο προσωπικό!

Να λοιπόν ποιος είναι ο Ιερέας της συγκεκριμένης υπόθεσης, ο οποίος έκρυψε και συνεχίζει να κρύβει την αίτηση του προέδρου Βασιλείου Γρηγοράκου.

Συνεχίζοντας να παίζει με την ασφάλεια των πολιτών της περιοχής, ακόμα και τώρα, ενώ το προηγούμενο καλοκαίρι η περιοχή κατακάηκε από την πυρκαγιά του Αυγούστου.

Αντί να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο αυτούσια την αίτηση, βάζει τρικλοποδιά, και φέρνει μια εκτός θέματος δική της αίτηση, για να δείξει ότι ” να και καλά ενδιαφέρομαι”.

Τα δεδομένα ”κατά” της δημοτικής αρχής

Τα δεδομένα μέχρι σήμερα που υπάρχουν και αποκαλύπτουν τον εμπαιγμό της δημοτικής αρχής προς τους πολίτες είναι:

α) Αίτηση του προέδρου του Χωσιαρίου με θέμα ” Αίτηση πρόθεσης ίδρυσης Εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην τοπική κοινότητα Χωσιαρίου”

ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Κ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΠΟΧΙΚΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ

ενώ η δημοτική αρχή εισηγήτε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Καμία σχέση η εισήγηση με την αίτηση!

Η δημοτική αρχή καπηλεύεται την προσχεδιασμένη συνάντηση εργασίας την οποία συγκάλεσε ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης. Εκθέτει ποικιλοτρόπως τον πρόεδρο του Χωσιαρίου Βασίλη Γρηγοράκο έναντι των συναδέλφων του η οποίοι υπόγραψαν για Πυροσβεστικό κλιμάκιο. Ποιος είναι ο Ιερέας; Φαντάζεσται;  

β) Η δημοτική αρχή αγνοεί τις υπογραφές πολιτών και επιχειρηματιών

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΚ ΧΩΣΙΑΡΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ

Και εδώ γίνεται λόγος για ίδρυση πυροσβεστικού κλιμακίου! Και κατά το λαϊκό γνωμικό ” άλλα λέει η θειά μου, άλλα ακούν -ηθελημένα- τα αυτιά μου”

γ) Στις 3 Μαρτίου του 2021 με έγγραφό του ο πρόεδρος του Χωσιαρίου προς την Π.Υ. Γυθείου αναφέρει μεταξύ άλλων:

” Εν τούτοις, η ως άνω αίτησή μου αγνοήθηκε απαράδεκτα και αναιτιολόγητα από τον κ. Δήμαρχο”

” ………. έλαβα ουσιαστικά αρνητική απάντηση εκ μέρους του οικείου Δήμου, για ένα τέτοιο μείζον θέμα το οποίο αφορά κατ’ εξοχήν την προστασία από τις καταστροφικές πυρκαγιές της περιοχής μας”

Τούτο δε αποδεικνύεται περίτρανα, δεδομένου ότι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την κατάθεση της ως άνω αίτησης προς τον κ. Δήμαρχο, και μάλιστα έλαβα απαράδεκτη αδιαφορία”  καθώς επίσης και αρκετά άλλα αναφερόμενα.

ΤΟ ΑΠΟ 3 3 2021 ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΧΩΣΙΑΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΥ ΓΥΘΕΙΟΥ (1)

Ποιός να είναι ο Ιερέας της απόκρυψης της αίτησης άραγε; Αναρωτιέστε ακόμα;

δ) Στις 26 Απριλίου 2021 απαντάει εν ολίγοις η Π.Υ. Γυθείου ότι συμφωνεί με την ενέργεια του προέδρου. Και σύμφωνα με έγκυρες πηγές μας το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος προτίθεται να προχωρήσει σε πολλούς δήμους της Ελλάδας την ίδρυση και λειτουργία Πυροσβεστικών κλιμακίων αρκεί: α) να τους δοθεί κτίριο από το δήμο, β) να αναλάβει ο δήμος την συντήρησή του.

ΤΟ ΑΠΟ 26 4 2021 ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΥ ΓΥΘΕΙΟΥ (1)

Επιμένετε να μην ξέρετε ποιος είναι ο Ιερέας;

Και έρχεται την σήμερον ημέρα ο κ. Δήμαρχος μαζί με τους συμβούλους της παράταξής του και φέρνει θέμα άλλο αντί άλλου!(εισήγηση που δημοσιεύσαμε πιο πάνω).

Σας κατηγορούμε ευθέως κύριε Δήμαρχε μαζί και τους συμβούλους της παράταξής σας ότι κάνετε τα πάντα ώστε να αποτραπεί η ίδρυση και λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Χωσιάρι. Στεγασμένο στο κτήριο του δημοτικού σχολείου Χωσιαρίου! στελεχωμένο από Εθελοντές Πυροσβέστες και μόνιμο προσωπικό κατά την αντιπυρική περίοδο και όχι μόνο! Θα σας θεωρήσουμε υπεύθυνο τόσο εσάς όσο και τους συμβούλους της παράταξής σας εάν το μοι γένοιτο ξεσπάει καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή αυτή! 

Αντί να βοηθήσετε πάσει δυνάμει την προσπάθεια αυτή των κατοίκων, προσπαθήτε με κάθε τρόπο και δολοπλοκία να αποτρέψετε αυτό που ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής; Αναρωτιόμαστε! υπάρχουν συμφέροντα προσωπικά που σας προτρέπουν να βάζετε τρικλοποδιές σε ένα τέτοιο εγχείρημα;

Τι θα πράξουν οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγονται στην περιοχή;

Μένει να δούμε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 4 Ιουνίου 2021 τι θα ψηφίσει κάθε δημοτικός σύμβουλος! Θα χαρακτηριστεί Μαύρη Παρασκευή για τον τόπο μας η θα ανατείλει ο ήλιος που θα φωτίσει την ίδρυση και λειτουργία του εν λόγω κλιμακίου;

 

 

Αφήστε μια απάντηση