Δείτε το βίντεο της τοπικής κοινότητας Γυθείου

Η εισήγηση Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Πέτρου Ανδρεάκου

 ” Από το πρακτικό της 5ης/ 17-02-2022 Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής”.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (1)

Η απουσία του Προέδρου της τοπικής κοινότητας Γυθείου

 Παρόντα και απόντα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.

Χωρίς αναφορά στο όνομα του κ. Μπελεγρή Ιωάννη, προέδρου της κοινότητας Γυθείου.

Ο νόμος 3852/2010 τροποποιημένος μεταγενέστερα με τον 4555/2018 και μεταγενέστερα με τον 4876/2021

Και στις τρείς περιπτώσεις η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη! Η παράγραφος 8 του άρθρου 75 του νόμου 3852/10 τον οποίο αναφέρει η  πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ορίζει:

Κάτι που εσκεμμένα ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής αγνοεί! Και δεν υπάρχει πρόσκληση στον Πρόεδρο της κοινότητας Γυθείου Μπελεγρή Ιωάννη! Επίσης ο ίδιος νόμος στο ίδιο άρθρο στην παράγραφο 9 αναφέρει και την παρουσία πολιτών και φορέων στη συνεδρίαση! Και με απόφαση της Επιτροπής να ακουστούν απόψεις η οτιδήποτε άλλο! Προφανώς ο κ. Πρόεδρος της Επιτροπής το αποκρύπτει! 

Ερώτηση: Αν αποκρύπτει τόσο σοβαρό θέμα από τους πολίτες του Γυθείου, πως υπηρετεί την νομιμότητα; Αγνοεί και το γεγονός ότι η νομοθεσία του 2010 είναι τροποποιημένη σε μερικά σημεία με νομοθεσία του 2021! Εμείς θα το πούμε ”προχειροδουλειά” καθώς δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση σε κάποιον που διαβάζει δημόσια έγγραφα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Και όλα αυτά θα είχαν γίνει τον Φεβρουάριο του 2022! Και δεν θα έτρεχαν κοινοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του (κατά τα λεγόμενα στο παρακάτω βίντεο) να το φέρουν προ ημερησίας διατάξεως στο κοινοτικό συμβούλιο! Το οποίο βέβαια λόγω μη απαρτίας αναβλήθηκε!

Τρεις Κοινοτικοί Σύμβουλοι με αίτησή τους

ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ 3 ΤΣ ΓΥΘΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΚ ΓΥΘΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ

Πρόσκληση σε συνεδρίαση Συμβούλων της τ.κ. Γυθείου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 18-05-2022 (1)

Συνεδρίαση κοινοτ. συμβουλίου στις 18-05-2022

Επισήμανση σχετικών εγγράφων

Η από 6-4-22 προσφυγή των Φιλιππάκου, Λιγνού, Τραγάκη

Η ΑΠΟ 7 4 2022 ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΛΙΓΝΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ Κ ΤΡΑΓΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ 83 Κ 32 2022 ΑΟΕ

Το με αρ. πρωτ. 56203/20-4-2022 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Απάντηση Αποκεντρωμένης

Το με αρ. πρωτ. 13886/ 27-04-2022 της Διαχειριστικής Αρχής προγράμματος ”Πελοπόννησος”

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (1)

Τοποθέτηση στο κοινοτικό συμβούλιο της 18-5-2022 των Κυλάκου, Ιακώβου, Τσιριβάκου

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΣΙΡΙΒΑΚΟΥ ΘΕΟΔΟΤΗ ΚΥΛΑΚΟΥ

Συμπέρασμα εξ’ όλων των παραπάνω

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, πιστεύοντας ότι τηρεί την νομιμότητα, ενεργεί με λανθασμένο τρόπο! Παρακάμπτει την σωστή διαδικασία, και με κινήσεις με τις οποίες δεν συμφωνούν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, προσπαθεί να περάσει την πρόταση για το έργο των 2.600.000 ευρώ. Απόδειξη των λανθασμένων κινήσεων, οι αντιδράσεις από πλευράς αντιπολίτευσης!

Χρονοβόρες διαδικασίες θέτουν σε καθυστέρηση ένα τόσο σημαντικό έργο για την πόλη του Γυθείου. Οι διαδικασίες αυτές αφορούν την νομιμότητα του έργου της ανάπλασης του Γυθείου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της αντιπολίτευσης, αλλά και συμβούλων της κοινότητας Γυθείου, προτιμότερο είναι να ακολουθείς την διαδικασία που όλοι συμφωνούν να ακολουθήσεις! Η μελέτη του έργου μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, να έλθει προς γνωμοδότηση  στο Κοινοτικό Συμβούλιο και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής . Αφού τα δυο όργανα του δήμου γνωμοδοτήσουν, να έρθει μετά για συζήτηση και ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και μετά από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να ψηφίσει η Οικονομική Επιτροπή την ένταξη της μελέτης σε πρόγραμμα για την χρηματοδότησή της.

Κατ’ αυτό τον τρόπο δεν θα είχε σπαταληθεί πολύτιμος χρόνος λόγω αντιδράσεων! Επίσης στην Δημοτική Αρχή και στα όργανα του Δήμου, είναι αδιανόητο, το  ότι υπάρχουν και άνθρωποι με γνώση των θεμάτων του Δήμου.

Προκειμένου δε να καλύψουν την επιπολαιότητά τους, ρίχνουν τόνους λάσπης στα πρόσωπα της αντιπολίτευσης κηρύττοντας ότι ” η αντιπολίτευση δεν θέλει το έργο”! Χωρίς ποτέ να αναλογισθούν το τι κάνουν, και αν είναι σύννομο η όχι!

Το παρελθόν τους σαν Δημοτική Αρχή μιλάει για την ποιότητά τους

Με γυρισμένο το βλέμμα στο παρελθόν της Δημοτικής Αρχής, χρόνια τώρα, θα δούμε:

Σύμμεικτα απορρίμματα: εκτός από θάψιμο με χώμα στο Σπαρτέα καμιά άλλη προσπάθεια διαχείρισης 

Αδέσποτα βοειδή στη Μάνη: Λόγια και μόνο λόγια κάθε τόσο! Καμία διαχείριση!

Καταστροφική πυρκαγιά 2020 και 2021: Αμέλεια για μέτρα πυροπροστασίας! Ακόμα και σήμερα το 2022 δεν έχουμε πληροφόρηση για μέτρα πυροπροστασίας σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που έχουμε δημοσιεύσει.

Πεζοδρόμια της Τζανή Τζανετάκη: Πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, καταλογισμός ευθυνών, ποινική διαδικασία, αθώωσή τους, με την υπόθεση ξανά σε δίκη στο Εφετείο Καλαμάτας.

Κτίριο στο λιμένα Γυθείου: Άλλο πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, με καταλογισμό ευθυνών, καταδίκη εμπλεκομένων της Δημοτικής Αρχής και όχι μόνο από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γυθείου.

Κάγκελα στην Τζανή Τζανετάκη: αποξήλωση και σ’ αυτά. 

 Αρχές Ιουνίου σε δίκη, Δημοτική Σύμβουλος για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Μέσα Ιουνίου σε δίκη ο Δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του πρώην Λιμενάρχη του Λιμεναρχείου Γυθείου για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Ακόμα και σε ένα χρήσιμο έργο για τον τόπο.

Ακόμα και σε αυτό το χρήσιμο έργο για τον τόπο, για την πόλη του Γυθείου, η παραπληροφόρηση και η εκτόξευση λάσπης στο πρόσωπο της αντιπολίτευσης συνηθισμένο φαινόμενο! Δύσκολο προφανώς από την πλευρά τους να κατανοήσουν, ότι άνθρωποι της αντιπολίτευσης υπηρετούν την νομιμότητα και την διαφάνεια! Κι αυτό γιατί είναι συνηθισμένοι στην αλήθεια και στην νομιμότητα! Το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με τους θερμοκέφαλους θεατές, ήρθε να πετάξει κι άλλη λάσπη στην αντιπολίτευση! Την ώρα που η καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου έπεφταν στα κεφάλια τους για το κτίριο στο λιμένα Γυθείου. 

 

 

 

 

 

  

 

Αφήστε μια απάντηση